Βίντεο: Σκηνές Υεμένης έξω από το Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

Κατηγορία Οικονομία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τραυματίες και απίστευτες σκηνές βίας έξω από το Ειρηνοδικείο, καθώς τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε κινήματα κατά των πλειστηριασμών.

Πρωτοφανείς εικόνες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν 29 πλειστηριασμοί. Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ δεν άφησαν τους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα. Πηγή: Πρώτο Θέμα
ν

ΣΚΗΝΕΣ Υεμένης με άγριο ξύλο, υβριστικά συνθήματα, σπρωξίματα και μεγάλη ένταση εκτυλίχθηκαν πριν λίγη ώρα έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου πρόκειται να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί. Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο να ρίξουν χημικά μέσα σε κλειστό χώρο και μάλιστα εντός δικαστικού μεγάρου, καταγγέλλουν τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.
Υπάρχουν τραυματίες από χτυπήματα με κλομπ στο κεφάλι, ενώ ένας ηλικιωμένος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.
Η πρωτοφανής κίνηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να ρίξουν χημικά στα μέλη των κινημάτων που αντιδρούν στην πραγματοποίηση των πλειστηριασμών ανάγκασε τους δεκάδες αλληλέγγυους να αποχωρήσουν από το χώρο των δικαστηρίων. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες στα επεισόδια που προηγήθηκαν μεταξύ των διαμαρτυρομένων και των ΜΑΤ, αφού οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπς για να απομακρύνουν τα μέλη των κινημάτων.
ν


ν

Το κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών στην οδό Λουκάρεως αστυνομοκρατείται. Μετά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των συμβολαιογράφων, μόνο για σήμερα στις 16:00 είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να γίνουν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί.  
Η κυβέρνηση, με σκοπό να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί έστειλε τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης μέσα στο κτίριο του Ειρηνοδικείου.
Τα ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.
Σύμφωνα με καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου σήμερα ήταν  προγραμματισμένοι να γίνουν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων δέκα αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.
ν

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 


Translate this post