Μίκης Θεοδωράκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συνιστά η πώληση όπλων από τον Τσίπρα στη Σαουδική Αραβία, λέει ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Η πράξη αυτή μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό», λέει ο διάσημος μουσικοσυνθέτης.
Image: Supplied

ν

ΘΕΣΗ στο θέμα της πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία πήρε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος για μια ακόμα φορά καταφέρεται κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί τη χώρα, φτωχοποιώντας τους πολίτες, βάζοντας συνεχώς νέους φόρους, πλειστηριάζοντας περιουσίες, κατάσχοντας τραπεζικούς λογαριασμούς.
«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου, είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό», αναφέρει στη δήλωσή του.
Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης τονίζει ακόμη ότι «οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες».
Οι βόμβες, που σκοπεύει να πωλήσει η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη Σαουδική Αραβία, παρά την κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί, θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Υεμένης, εναντίον των φτωχών στρωμάτων του πληθυσμού και εναντίον πεινασμένων παιδιών, με το πρόσχημα καταπολέμησης των σιιτών ανταρτών Χούτι.
Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε και στην Ελλάδα, στην Αθήνα, κάποιο μακελειό από τρομοκρατική επίθεση, καθώς οι αντάρτες Χούτι δεν θα αφήσουν αναπάντητη μια τέτοια ενέργεια…
Και όλα αυτά για να πάρουν τη μίζα τους ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος.
Από πότε η Ελληνική Δημοκρατία έγινε έμπορος θανάτου και μάλιστα με Αριστερή κυβέρνηση;
ν

 


Translate this post