Το τέλος του κόσμου έρχεται (ξανά) στα τέλη Οκτωβρίου;

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Προβλέψεις

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Από τον Αντώνη Κυριαζή

 

Ο Ντέιβιντ Μιντ, που είχε προφητεύσει ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στις 23 Σεπτεμβρίου, μετέθεσε την ημερομηνία για το τέλος Οκτωβρίου.

Το τέλος του κόσμου, έτσι όπως τον γνωρίζουμε, συνδέεται με τρομακτικά συμβάντα, όπως η εμφάνιση εξωγήινων ή του μυστηριώδους πλανήτη Νιμπίρου. Πηγή: Youtube
ν

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η δουλειά των προφητών είναι πολύ δύσκολη. Προσπαθούν μέσα στο αχανές σύμπαν και στη απειρία των κόσμων που υπάρχουν να βρουν τις συντεταγμένες εκείνες που θα τους οδηγήσουν σε μια ασφαλή πρόβλεψη. Είναι ίδιον του ανθρώπου να θέλει να προβλέψει το μέλλον, παρ’ όλο που είναι αόρατο. Το ίδιο αόρατα, αλλά υπαρκτά, είναι και τα κοσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων σχετικά με το μέλλον του πλανήτη και τη μοίρα της ανθρωπότητας. Και είναι λογικό και αυτονόητο ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί είναι επτασφράγιστες, και δεν μπορούν να διαρρεύσουν ή να κοινοποιηθούν –μαζί και οι ημερομηνίες τους– στους θνητούς.
Από την άλλη μεριά, επειδή ζούμε σε ένα διαδραστικό σύμπαν, μπορεί να συμβεί και το εξής: να ληφθεί μια απόφαση, η οποία μέσα στον χρόνο να ματαιωθεί, να τροποποιηθεί, να μετατεθεί ή να αλλάξει, επειδή έχουν διαφοροποιηθεί οι αιτίες που τη δημιούργησαν. Όλα είναι ανυπέρβλητα εμπόδια για όποιον ερευνά με τη φαντασία του θέλοντας να μάθει ορισμένες πτυχές του μέλλοντος.
Η αποτυχία είναι επομένως η πιο πιθανή κατάληξη κάθε τέτοιας προσπάθειας. Έτσι, ο Αμερικανός ευαγγελιστής ιεροκήρυκας, Χάρολντ Κάμπινγκ, έπεσε για μια ακόμα φορά έξω ως προς την έλευση της Ημέρας της Κρίσεως, όταν πρόβλεψε ότι θα συμβεί στις 6 Σεπτεμβρίου 1994. Πολλοί είχαν πει πως όταν τα ρολόγια θα έδειχναν 1/1/2000 ο τεχνολογικός πολιτισμός θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτα ισχυρό χτύπημα, καθώς όλοι οι υπολογιστές στον κόσμο θα σταματούσαν να λειτουργούν, καθώς θα χτυπούσε ο «ιός της χιλιετίας». Δεν συνέβη απολύτως τίποτε.
Στις 5 Μαΐου 2000, ειπώθηκε πως θα επικρατούσε χάος καθώς θα αντιστρέφονταν οι πόλοι της Γης. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2008, διέρρευσαν φήμες πως η λειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN θα δημιουργούσε μια μαύρη τρύπα που θα κατάπινε τη Γη μαζί με όλα τα υπάρχοντά της.
Ωστόσο, η πιο εντυπωσιακή πρόβλεψη ήταν αυτή που στηριζόμενη στο ημερολόγιο των Μάγια έλεγε ότι η Ημέρα της Κρίσης (Doomsday) θα έλθει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Σχεδόν η μισή ανθρωπότητα είχε αρχίσει να ετοιμάζεται να δεχτεί το υπερκόσμιο φως που θα έλουζε τη γη και τα σώματά μας και θα μας μετέφερε σε έναν ουράνιο χώρο, όπου η ανθρωπότητα θα λάμβανε συλλογικά τη φώτιση. Αυτή η εξώκοσμη μεταμορφωτική αλλαγή θα δημιουργούσε ένα νέο είδος ανθρώπου, τον homo universalis, κάνοντας έτσι πραγματικότητα το άπιαστο όνειρο των αλχημιστών της Αναγέννησης. Ο άνθρωπος όχι μόνο θα μάθαινε ποιος ήταν και από πού ερχόταν, αλλά θα γινόταν και αθάνατος.
Η ισχυρή επιρροή αυτής της πρόβλεψης οφειλόταν στον εθνοβοτανολόγο και ψυχοναύτη Τέρενς Μακένα, ο οποίος είχε καταλήξει σε αυτήν –ή κοντά σε αυτήν– μελετώντας την διαδρομή του ανθρώπου από τότε που ήταν ακόμη αμοιβάδα και εισάγοντας τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει σε έναν υπολογιστή. Ο υπολογιστής έδειξε ότι ορισμένα κρίσιμα γεγονότα εμφάνιζαν μια περιοδικότητα, που κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Αυτή η περιοδικότητα έληγε στις 21 Δεκεμβρίου 2012 – όπως και το ημερολόγιο των Μάγια!
Ο Μακένα πέθανε το 2000, χωρίς να προλάβει να συνειδητοποιήσει το λάθος του: ο υπολογιστής σταματούσε στις 21 Δεκεμβρίου 2012 επειδή μέχρις εκεί έφταναν τα δεδομένα με τα οποία τον είχε τροφοδοτήσει. Άλλωστε οι υπολογιστές εκείνης της εποχής ήταν πρωτόγονοι.
ν

Πολύ πιθανό να υπάρχει ένας «χαμένος» πλανήτης στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, η παρουσία του οποίου συνάγεται από τις περίεργες τροχιές ορισμένων αστεροειδών. Οι αστρονόμοι έχουν δώσει σε αυτό το υποθετικό σώμα το όνομα «Ένατος Πλανήτης». Image: Supplied
ν

Η τροχιά του υποθετικού Ένατου πλανήτη σύμφωνα με τη NASA. Πηγή: NASA/Caltech
v

Την πρόβλεψη ότι στις 23 Σεπτεμβρίου θα έρθει το τέλος κόσμου, την έκανε ο γνωστός συγγραφέας και ερευνητής Ντέιβιντ Μιντ. Ο ίδιος ωστόσο λέει ότι τα μέσα ενημέρωσης διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του. Γι’ αυτό και την επομένη που η προφητεία έγινε παγκοσμίως γνωστή, έδωσε συνέντευξη στην Washington Post, διαβεβαιώνοντας κατηγορηματικά ότι τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στον Σεπτέμβριο.
Στη συνέχεια έδωσε μια νέα ημερομηνία: 21 Οκτωβρίου 2017. Για την ακρίβεια, είπε ότι το χρονικό διάστημα 21-24 Οκτωβρίου 2017 οριοθετεί μια σειρά καταστροφικών φαινομένων που θα συμβούν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.
Όπως αναφέρει η Washington Post, ο Μιντ είπε ότι «δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, αλλά το τέλος του κόσμου έτσι όπως τον ξέρουμε», προσθέτοντας: «Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν θα είναι το ίδιο στις αρχές Οκτωβρίου».
Στη συνέχεια, μιλώντας στο κανάλι “Fox 13” του Σολτ Λέικ Σίτυ, είπε ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα αρχίσει μια περίοδος «επτά ετών» με πολέμους και καταστροφές.
Αυτή τη φορά ο Μιντ αναφέρθηκε στον μυστηριώδη πλανήτη Νιμπίρου συνδέοντάς τον με ένα χωρίο της Παλαιάς Διαθήκης, και συγκεκριμένα του Ησαΐα (13, 9-11):
«ιδού γαρ ημέρα κυρίου ανίατος έρχεται θυμού και οργής θείναι την οικουμένην όλην λερημον και τους αμαρτωλούς απολέσαι εξ αυτής. οι γαρ αστέρες του ουρανού και ο Ωρίων και πας ο κόσμος του ουρανού το φως ου δώσουσιν, και σκοτισθήσεται του ηλίου ανατέλλοντος, και η σελήνη ου δώσει το φως αυτής».
Τέτοιες περικοπές, θείας τιμωρίας των αμαρτωλών, αφθονούν τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το οποιοδήποτε ουράνιο φαινόμενο ή καταστροφικό συμβάν. Και φυσικά έχουν εμπνεύσει πολλούς.
Ο Μιντ πάντως ισχυρίζεται ότι έχει αποκρυπτογραφήσει τον κρυφό κώδικα της Αγίας γραφής που αποκαλύπτει την «πραγματική» ημερομηνία.
Η περίοδος των «επτά ετών», για την οποία μίλησε στον σταθμό “Fox 13”, ολοκληρώνεται το 2024, έτος στο οποίο άλλοι ερευνητές θεωρούν ότι θα αρχίσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, με τα πυρηνικά όπλα να σκοτώνουν δισεκατομμύρια ανθρώπους και με τις πανδημίες να εξοντώνουν μερικά εκατομμύρια ακόμη.
Άλλοι τοποθετούν το πυρηνικό ολοκαύτωμα, ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 2025.
Το να προσπαθήσεις να δεις και να προσδιορίσεις χρονικά την τέλεση τέτοιων κατακλυσμιαίων συμβάντων είναι σχεδόν αδύνατο. Ακόμη κι αν ένα μυστικό χέρι γλιστρήσει στην ενδιάμεση ζώνη ανάμεσα στον κόσμο μας και στο Αδιάγνωστο ένα χαρτάκι με τέτοιου είδους πληροφορίες, ο ερευνητής που θα το σηκώσει αισθάνεται σαν τον αρχαιολόγο που ανέσκαψε με πολλούς κόπους έναν αρχαίο χώρο για να βρει μια επιγραφή με άγνωστους και ακατάληπτους χαρακτήρες.
ν

 


Translate this post