ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ: Βρείτε τον προσωπικό σας αριθμό

Κατηγορία Φενγκ Σούι

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Από την Αναστασία Νάνου

 

Ο προσωπικός αριθμός ή ατομικός ή αριθμός Κούα, είναι ζωτικής σημασίας, γιατί καθορίζει τις ευοίωνες και δυσοίωνες κατευθύνσεις σας.

ν

ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ είναι αποτέλεσμα ενός περίπλοκου συστήματος μαθηματικών που βγαίνουν από το «μαγικό τετράγωνο του Κρόνου» ή Λο Σου (γνωστό και ως Μπαγκούα), όπου οι αριθμοί περιστρέφονται γύρω από το 5, που καταλαμβάνει το κέντρο, και που όπως και αν προστεθούν, δίνουν πάντα άθροισμα 15.
Τα μαγικά τετράγωνα εμφανίστηκαν στα τέλη του 7ου με αρχές του 6ου αι. π.Χ. ταυτόχρονα στην Κίνα και στην Ελλάδα. Ο πρώτος που ασχολήθηκε με αυτά ήταν ο Πυθαγόρας. Σήμερα υπάρχουν αλγόριθμοι βάσει των οποίων μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα μαγικό τετράγωνο, στα αρχαία όμως χρόνια όλα τα μαγικά τετράγωνα σχετίζονταν με πλανήτες. Έτσι, υπάρχει το μαγικό τετράγωνο του Δία, του Άρη, του Ήλιου (όπου όλοι οι αριθμοί των τετραγώνων δίνουν άθροισμα 666), της Αφροδίτης, του Ερμή και της Σελήνης.
Το μαγικό τετράγωνο της Γης, πάνω στο οποίο στηρίζεται το Φενγκ Σούι, είναι αυτό του Κρόνου, επειδή ο Κρόνος κρατά θα λέγαμε τα κλειδιά του πεπρωμένου της Γης.
ν

Στο μαγικό τετράγωνο του Κρόνου, οι αριθμοί είτε προστεθούν κάθετα είτε οριζόντια είτε διαγώνια δίνουν πάντα άθροισμα 15. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Από τα μαθηματικά του Φενγκ Σούι προκύπτει και ο προσωπικός αριθμός κάθε ατόμου, ή αριθμός Κούα (Kua). Ο αριθμός αυτός είναι ζωτικής σημασίας γιατί σας επιτρέπει να καθορίσετε τις ευοίωνες και δυσοίωνες κατευθύνσεις σας.
Ο υπολογισμός είναι απλός και γίνεται σε δύο βήματα: πρώτα υπολογίζετε το έτος της γέννησής σας και κατόπιν τον αριθμό που αφορά το φύλο σας.
ν

Βήμα 1: αθροίζετε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους γέννησης

Παράδειγμα:
• 1981 = 8 + 1 = 9
Ορισμένες ημερομηνίες ενδέχεται να σας δώσουν διψήφιο άθροισμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά προσθέστε τα ψηφία μέχρι να έχετε ένα μόνο ψηφίο.
Παράδειγμα:
• 1985 = 8 + 5 = 13
• 1 + 3 = 4

Βήμα 2: προσθέτετε ή αφαιρείτε ανάλογα με το φύλο σας

Στο βήμα αυτό, θα προσθέσετε ή θα αφαιρέσετε τους αριθμούς από το μονοψήφιο έτος της ηλικίας σας, ανάλογα με το φύλο σας. Αυτοί οι αριθμοί εξαρτώνται από το εάν γεννήσατε πριν ή μετά το 2000.
Γυναίκες που γεννήθηκαν πριν από το 2000
Εάν είστε γυναίκα που γεννήθηκε πριν από το έτος 2000, θα χρειαστεί να προσθέσετε τον αριθμό 5 στο μονοψήφιο αποτέλεσμα του έτους. Αυτό θα σας δώσει τον προσωπικό σας αριθμό Κούα.
Αν για παράδειγμα ένα κορίτσι γεννήθηκε το 1981 (9), θα προσθέσουμε στο 9 το 5:
• 9 + 5 = 14
Αθροίζοντας το 1 και το 4 προκύπτει ότι ο προσωπικός αριθμός του κοριτσιού είναι επίσης το 5.
Εάν ένα κορίτσι γεννήθηκε το 1985 (4), θα προσθέσουμε στο 4 τον αριθμό 5 που είναι για τις γυναίκες:
• 4 + 5 = 9
Ο προσωπικός αριθμός σε αυτό το παράδειγμα είναι το 9.
Γυναίκες που γεννήθηκαν μετά το 2000
Αν είστε γυναίκα και γεννηθήκατε μετά το 2000, θα προσθέσετε τον αριθμό 6 στο μονοψήφιο αποτέλεσμα του έτους γέννησης.
Εάν είστε γυναίκα και γεννηθήκατε το 2005, θα προσθέσετε στο 5 τον αριθμό 6.
• 5 + 6 = 11
Στη συνέχεια προσθέτετε το 1 + 1, οπότε ο προσωπικός αριθμός σας είναι το 2.
Άνδρες που γεννήθηκαν πριν από το 2000
Εάν είστε άνδρας και γεννήθηκε πριν από το έτος 2000, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον μονοψήφιο αριθμό από το έτος γέννησής σας από το 10. Αυτό θα δώσει τον προσωπικό αριθμό σας.
Αν για παράδειγμα ένα αγόρι γεννήθηκε το 1981 (9), θα πρέπει να αφαιρέσει το 9 από τον αριθμό 10:
• 10 – 9 = 1 (το 1 είναι ο προσωπικός αριθμός).
Αν ένα αγόρι γεννήθηκε το 1985 (4), θα αφαιρέσει το 4 από το 10:
• 10 – 4 = 6 (το 5 είναι ο προσωπικός αριθμός).
Άνδρες που γεννήθηκαν μετά το 2000
Εάν είστε άνδρας και γεννήθηκε μετά το 2000, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον μονοψήφιο αριθμό από το έτος γέννησής σας από τον αριθμό 9. Αυτό θα σας δώσει τον προσωπικό σας αριθμό.
Παράδειγμα: αν γεννηθήκατε το 2005, το μονοψήφιο αποτέλεσμα είναι 5:
• 9 – 5 = 4 (το 4 είναι ο προσωπικός αριθμός).
Εάν δεν θέλετε να κάνετε όλους αυτούς τους υπολογισμούς, μπορείτε να αναζητήσετε τον προσωπικό σας αριθμό στους πίνακες που ακολουθούν.
Μετά τους πίνακες, υπάρχουν οι ευοίωνες και δυσοίωνες κατευθύνσεις του προσωπικού αριθμού σας.

ν

Ευοίωνες και δυσοίωνες κατευθύνσεις των αριθμών

Για κάθε προσωπικό αριθμό υπάρχουν ορισμένες ευοίωνες κατευθύνσεις, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στον πίνακα πιο κάτω. Εδώ θα αναφέρουμε εν συντομία την βέλτιστη και την χείριστη κατεύθυνση κάθε αριθμού.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως, όταν κάθεστε σε έναν χώρο, πρέπει να επιλέγετε να βλέπετε προς την βέλτιστη κατεύθυνση του προσωπικού σας αριθμού και να αποφεύγετε την χείριστη. Η βέλτιστη κατεύθυνση είναι μια θέση δύναμης και επιλέγοντας να κοιτάτε προς αυτήν, θα έχετε όλα τα προσδοκώμενα οφέλη.
Όταν πηγαίνετε σε μια επίσκεψη, να κάνετε έναν νοερό υπολογισμό των τεσσάρων κατευθύνσεων και να επιλέγετε μια θέση που θα σας επιτρέπει να βλέπετε προς την ευοίωνη για εσάς κατεύθυνση.
Το ίδιο και όταν κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή, ή στο γραφείο σας για να κάνετε κάποια γραφική εργασία. Το έπιπλο του γραφείου να είναι έτσι τοποθετημένο στον χώρο, ώστε όταν κάθεστε να αντικρίζετε την βέλτιστη –και πιο παραγωγική– για εσάς κατεύθυνση.
Την εντοπίζετε είτε με μια πυξίδα είτε βλέποντας την θέση του ήλιου. Σημειώστε νοερά την κατεύθυνση ανατολής-δύσης και μπορείτε πλέον εύκολα να βρείτε την ευνοϊκή για εσάς κατεύθυνση. Να έχετε υπόψη πως όταν είστε στραμμένοι προς τη Δύση τότε στο δεξί σας χέρι είναι ο Βορράς, ενώ όταν είστε στραμμένοι προς την Ανατολή, στο δεξί σας χέρι είναι ο Νότος. Ενδιάμεσα είναι οι άλλες τέσσερις κατευθύνσεις.
ν

Η βέλτιστη και η χείριστη κατεύθυνση των αριθμών

Αριθμός 1: Βέλτιστη Νοτιοανατολικά – Χείριστη Δυτικά
Αριθμός 2: Βέλτιστη Βορειοανατολικά – Χείριστη Ανατολικά
Αριθμός 3: Βέλτιστη Νότια – Χείριστη Νοτιοδυτικά
Αριθμός 4: Βέλτιστη Βόρεια – Χείριστη Βορειοδυτικά
Αριθμός 5 (για Άνδρες): Βέλτιστη Βορειοανατολικά – Χείριστη Ανατολικά
Αριθμός 5 (για Γυναίκες): Βέλτιστη Νοτιοδυτικά – Χείριστη Νότια
Αριθμός 6: Βέλτιστη Δυτικά – Χείριστη Νοτιοανατολικά
Αριθμός 7: Βέλτιστη Βορειοδυτικά – Χείριστη Βόρεια
Αριθμός 8: Βέλτιστη Νοτιοδυτικά – Χείριστη Νότια
Αριθμός 9: Βέλτιστη Ανατολικά – Χείριστη Βορειοανατολικά
Τέλος, όλοι οι αριθμοί διαιρούνται σε δύο ομάδες – την Ανατολική και τη Δυτική. Στην Ανατολική ομάδα ανήκουν οι αριθμοί 1, 3, 4, 9 και το 5 των ανδρών, ενώ στην Δυτική ομάδα οι αριθμοί 2, 6, 7, 8 και το 5 των γυναικών.

ν

Σε γενικές γραμμές, όσοι ανήκουν στην Ανατολική ομάδα θα είναι σε πλεονεκτική θέση εάν είναι στραμμένοι προς τις ευνοϊκές κατευθύνσεις της ομάδας της Ανατολής, δηλαδή βόρεια, νότια, ανατολικά και νοτιοανατολικά.
Από την άλλη πλευρά, όσοι ανήκουν στη Δυτική ομάδα θα επωφεληθούν όταν είναι στραμμένοι προς τις ευοίωνες κατευθύνσεις της ομάδας αυτής, που είναι η Δυτική, Βορειοδυτική, Νοτιοδυτική και Βορειοανατολική κατεύθυνση.

 


Translate this post