Τι θα σπούδαζε ο Μπιλ Γκέιτς αν ξεκινούσε σήμερα

Κατηγορία NEWS, Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Youmagazine Newsroom

 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποκαλύπτει τι θα σπούδαζε σήμερα αν επέστρεφε στα θρανία.


ν

ΣΕ ΜΙΑ σειρά μηνυμάτων μέσω Twitter τη Δευτέρα, ο Μπιλ Γκέιτς, ο άνθρωπος που εφηύρε τα Windows και ίδρυσε τη Microsoft, αποκάλυψε τι θα σπούδαζε σήμερα εάν βρισκόταν στο Κολέγιο.
Ο Μπιλ Γκέιτς, λοιπόν, ανέφερε πως αν καθόταν και πάλι στα θρανία θα έκανε σπουδές πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια ή τις βιοεπιστήμες, αναφέροντας πως και οι τρεις τομείς είναι πολλά υποσχόμενοι, καθώς έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία.
ν

Και αφού έδωσε πολλές συμβουλές και οδηγίες στους νέους που ξεκινούν τώρα τις σπουδές τους, αποκάλυψε το βιβλίο που θα τους έδινε ως δώρο αποφοίτησης στο ξεκίνημα της επιστημονικής και επαγγελματικής τους ζωής.
«Αν θα μπορούσα να δώσω στον καθένα από σας ένα δώρο αποφοίτησης, θα ήταν αυτό – το πιο εμπνευσμένο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ», έγραψε.
Πρόκειται για το βιβλίο του Καναδού Στίβεν Πίνκερ “The Better Angels of Our Nature: Why Violence Has Declined”, που κυκλοφόρησε το 2011.
ν

Οι επιλογές του Μπιλ Γκέιτς προφανώς δεν είναι τυχαίες, μιας και οι ειδικοί της τεχνολογίας και της οικονομίας έχουν ήδη πει πως τα επόμενα χρόνια οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ότι σήμερα την τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να αυτοματοποιήσουν τα εργοστάσια, τους εργοταξιακούς χώρους τους και τις θέσεις λιανικής πώλησης.
Ήδη ο δισεκατομμυριούχος έχει προβλέψει πως η ανθρωπότητα θα δει ένα «θαύμα ενέργειας» μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.
Την ίδια ώρα, η αγορά βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς,  καθώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται στο να αναπτύξουν πιο έξυπνα φάρμακα και επιλογές θεραπείας για ανθεκτικά βακτήρια. Η συμβουλή του Γκέιτς για τα τρία αυτά πεδία προέρχεται από προσωπική εμπειρία.
Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Γκέιτς, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο μεγάλη πρόοδο έχει γίνει στην αυτοματοποίηση των πιο απλών εργασιών του, την εξάλειψη των ασθενειών και την προσέλκυση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου.

 


Translate this post