Ένας χρησμός για τους Δελφούς – Ποίηση

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Youmagazine Newsroom

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Jerome Rothenberg «Ένας χρησμός για τους Δελφούς» στις 20 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.


ν

H ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις Εκδόσεις “Τυπωθήτω” παρουσιάζουν το βιβλίο του Αμερικανού ποιητή Jerome Rothenberg, «Ένας χρησμός για τους Δελφούς», στην δίγλωσση έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Οι Δελφοί, «ένας παράδεισος από πέτρες που μιλούν γελούν, μεγαλώνουν… σπασμένα σώματα του παρελθόντος μας…» μαρτυρούν ιδεαλιστικά για τον Αμερικανό ποιητή Τζερόμ Ρόθενμπεργκ, το βαθύτερο υπόστρωμα μιας συλλογικής ποιητικής γλώσσας. «Πράγματι οι Δελφοί, ως τόπος και ιδέα, μας οδηγούν στην πηγή όλης της ποίησης, όπου κι αν συναντάται: μια ποίηση με φωνή που βγαίνει από την γη ή παραμένει θαμμένη μέσα της», σημειώνει ο ίδιος στην εισαγωγή του βιβλίου.
Τα ποιήματα της συλλογής είναι οι σημειώσεις του ποιητή από τις περιηγήσεις του στους αρχαίους Ελλαδικούς τόπους κι έτσι ζητά εκείνος να διαβαστούν, για να αναφανούν οι αναλογίες ανάμεσα σε ανθρωπόμορφα ζώα, ζωόμορφους ανθρώπους, ομιλούσες πέτρες, τελετουργίες χορού και τη συνεχή διαμεσολάβηση των νεκρών παντού.
Το βιβλίο παρουσιάζουν η πανεπιστημιακός και ποιήτρια, Λιάνα Σακελλίου και ο ποιητής και καλλιτέχνης διαμέσων, Δημοσθένης Αγραφιώτης.
Ποιήματα διαβάζουν οι ποιητές και μεταφραστές του βιβλίου, Μάρω Παπαδημητρίου και Ιωσήφ Βεντούρας.
Την εκδήλωση συμπληρώνει δρώμενο με τον Γάλλο ποιητή Serge Pey και την Ιταλίδα ποιήτρια Chiara Mulas.
Ημερομηνία εκδήλωσης: Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, 19:30
Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture

 


Translate this post