Πήγαν να του πάρουν το σπίτι για τα κοινόχρηστα!

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το χρέος ήταν 3.800 ευρώ σε εταιρεία κοινοχρήστων!

Τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ανάγκασαν τους συμβολαιογράφους να τραπούν σε φυγή στο Ειρηνοδικείο της οδού Λουκάρεως.

Δείτε την στιγμή της έντασης. Εντύπωση προκαλεί πως δόθηκε άδεια στους συμβολαιογράφους.


ν

ΕΝΤΑΣΗ επικράτησε σήμερα Τετάρτη (22/02/2017) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν επιχειρήθηκε να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι ενός άνδρα που ήταν επί πολύ καιρό άνεργος για χρέη σε κοινόχρηστα! Μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» εμπόδισαν τον πλειστηριασμό του σπιτιού ενός άνδρα 55 ετών και πατέρα 3 παιδιών.
ν

ν
Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σε αυτή την περίπτωση έδωσαν άδεια να γίνει ο πλειστηριασμός στους συμβολαιογράφους για χρέη της φτωχής οικογένειας που ανέρχονταν σε 3.800 ευρώ σε εταιρεία κοινοχρήστων!
ν


ν

Ο πλειστηριασμός δεν έγινε αφού τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» ανέβηκαν στην έδρα και εμπόδισαν την διεξαγωγή του και μάλιστα οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν συνοδεία της αστυνομίας. Το «παρών» έδωσε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
ν

v

Πλειστηριασμοί με το πάτημα ενός κουμπιού

Η αρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ένα από τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα αρχίσουν στα τέλη Μαρτίου.
Σύμφωνα με το «Έθνος», στα τέλη Μαρτίου θα αρχίσουν πιλοτικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων μέσω πλατφόρμας χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων, δηλαδή οφειλετών, επισπευδόντων και πλειοδοτών.
ν


ν

Με το νέο σύστημα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά με το πάτημα ενός κουμπιού, αφού όλες οι αιτήσεις, προσφορές, εγγυητικές επιστολές κ.λπ. θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο και η σχετική διαδικασία πλειοδοσίας θα διεξάγεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία κανενός από τους σχετικούς παράγοντες (επισπεύδοντες, οφειλέτες, πλειοδότες κτλ.), με συνέπεια να μπορούν να συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς ενδιαφερόμενοι ακόμα και από το εξωτερικό (τα λεγόμενα funds ή κοράκια).
Ο θάνατός σου, η ζωή μου… Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.

 


Translate this post