Για εσχάτη προδοσία παραπέμπεται ο Μαδούρο

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, έπειτα από θυελλώδη συνεδρίαση, παρέπεμψε σε δίκη για εσχάτη προδοσία τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

33454ghg6h6477785

Από τη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης στο Καράκας στις 23 Οκτωβρίου 2016. Ακόμη και οι υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο (που απουσίαζε) ψήφισαν εναντίον του. Photo: Reuters / Marco Bello. Πηγή: Supplied
v

REUTERS – Έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας στο Καράκας παρέπεμψε χθες σε δίκη για εσχάτη προδοσία τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, δίνοντας παράλληλα την εντολή να συλληφθεί.

Το εκπληκτικό της ψηφοφορίας ήταν ότι υπέρ της παραπομπής ψήφισε το σύνολο των βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος που ηγείται ο Μαδούρο!

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για σωρεία συνταγματικών παραβιάσεων, από τις τοπικές εκλογές τις οποίες κατήργησε με το έτσι θέλω πριν λίγες μέρες, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν έχει… χρήματα για τη διεξαγωγή τους, μέχρι το γεγονός ότι καταδίκασε σε μια άνευ προηγουμένου λιτότητα και φτωχοποίηση το σύνολο του λαού της Βενεζουέλας, έτσι που οι θάνατοι από πείνα, οι συγκρούσεις για ένα πιάτο φαγητό και οι λεηλασίες των καταστημάτων να είναι καθημερινά φαινόμενα.

Ο ίδιος ο Μαδούρο ανέστειλε επίσης την διενέργεια δημοψηφίσματος που είχε οργανώσει η αντιπολίτευση με τη συγκέντρωση εκατομμυρίων υπογραφών και το ερώτημα αν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος της χώρας ή όχι.

Η Εθνοσυνέλευση κατηγόρησε τον Μαδούρο για παραβίαση της δημοκρατίας και για το γεγονός ότι αν και είναι αριστερός, είναι σφαγέας του λαού της Βενεζουέλας.

Παρ’ όλα αυτά, η σύλληψη και η δίκη του Μαδούρο είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς, πέραν των ολιγάριθμων μεν μαχητικών δε οπαδών του, που εισέβαλαν και στον αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης προσπαθώντας να ματαιώσουν την ψηφοφορία, καθώς ο Μαδούρο έχει εξαγοράσει και έχει με το μέρος του όλους τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας (κάτι σαν το Συμβούλιο της Επικρατείας ή τον Άρειο Πάγο), ενώ προσπάθησε να εξαγοράσει και τις ψήφους των βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης, χωρίς πάντως να τα καταφέρει, αφού ενέδωσαν μόνο τρεις.
v

63454ghg6h6477785

100 περίπου υποστηρικτές του προέδρου Νικολάς Μαδούρο επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης στο Καράκας, αλλά απωθήθηκαν από τους φρουρούς. Photo: Reuters / Marco Bello. Πηγή: Supplied
v

«Είναι μια πολιτική και νομική δίωξη κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο που ευθύνεται για αντισυνταγματικές πράξεις που έφεραν την κατάλυση της δημοκρατίας, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Julio Borges κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Κογκρέσου, ενώ δεσμεύτηκε να συλλάβει και να παραδώσει ο ίδιος στη δικαιοσύνη τον Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα ζει τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2013 που ανέλαβε την προεδρία ο Μαδούρο διαδεχόμενος τον αποθανόντα Τσάβες, φριχτές στιγμές, με την πείνα και τη δυστυχία να περιφέρονται καθημερινά στους δρόμους.

Ωστόσο, από μια άποψη είναι τυχερή, καθώς δεν συνορεύει με κράτη όπως είναι σε εμάς η Τουρκία, η οποία καραδοκεί, μόλις προχωρήσει και εδώ σε ικανό βαθμό η εξασθένηση και αποδυνάμωση του λαού λόγω των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση, να αρπάξει κομμάτια, διαμελίζοντας την Ελλάδα.

 


Translate this post