Μέτρα Βενεζουέλας για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Κατηγορία Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μέτρα Βενεζουέλας ανακοίνωσε ο «φιλάνθρωπος» πρωθυπουργός κ. Τσίπρας που καθιστούν τους συνταξιούχους ικέτες και επαίτες.

3321hg432hj34hj53hj5463
v

ΜΙΛΩΝΤΑΣ από την κρατική τηλεόραση (απομονωμένος γαρ από τον λαό) ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε δέσμη «αντισταθμιστικών μέτρων», τα οποία όμως αντί να ανακουφίζουν τους πληγέντες από την περικοπή του ΕΚΑΣ συνταξιούχους, τους καθιστούν τώρα στα γεράματα ικέτες και επαίτες, στερώντας τους κάθε αξιοπρέπεια.
Παρουσιάζοντας τα αντισταθμιστικά μέτρα για την ανακούφιση όσων επηρεάζονται από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Αύγουστο, και είναι απολύτως διασφαλισμένη η χρηματοδότησή τους για τη φετινή χρονιά.
Αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε:
  • Την πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη, για όσους δικαιούχους υπήρξε μείωση.
  • Την απαλλαγή από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας, για όσους οι περικοπές ξεπερνούν τα 30 ευρώ.
  • Την ένταξη στο πρόγραμμα προπληρωμένης Κάρτας Αλληλεγγύης, έως το 1/3 του ποσού που έχασαν, όσων οι περικοπές είναι από 115 ευρώ και άνω.
  • Τη διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
  • Τη διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους. Τη διατηρεί αυτός που είχε το μικρότερο ΕΚΑΣ.
Ωστόσο ο κ. Τσίπρας δεν κράτησε το λόγο του ότι οι 300.000 συνταξιούχοι που δεν θα παίρνουν πλέον ΕΚΑΣ θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολογίο της ΔΕΗ. Και τώρα στέλνει τους γέροντες και τις γερόντισσες στις ουρές των συσσιτίων και για να πάρουν μια σακούλα τρόφιμα.
Είναι η πλέον αισχρή από όλες τις φτωχοποιήσεις των τελευταίων ετών που επέβαλαν οι μνημονικές κυβερνήσεις, καθώς αφορά την πιο ευάλωτη ομάδα της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτή το φορά προέρχεται από ένα κόμμα με τις «αξίες και την ηθική της Αριστεράς».
v

5321hg432hj34hj53hj5463

Ολοφάνερη η ικανοποίηση στα πρόσωπα του πρωθυπουργού και των υπουργών του μετά την ανακοίνωση των «φιλάνθρωπων» και «γενναιόδωρων» μέτρων για την ανακούφιση των συνταξιούχων. Image: Supplied
v
v
Εκλογές το Σεπτέμβρη;

Όλα αυτά «μυρίζουν» εκλογές και ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι με τις γλίσχρες αυτές παροχές θα συγκρατήσει τους ψηφοφόρους του και ότι θα γλιτώσει τη συντριβή.
Αν δεν γίνουν το Σεπτέμβρη, οι εκλογές θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πάντως πολύ πριν ενεργοποιηθεί ο περίφημος «κόφτης» την Άνοιξη του 2017, καθώς τότε το μέτρο αυτό θα χτυπήσει τη βασική εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα δουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να κατακρεουργούνται.
Αν συμβεί αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο 4%, όπως έχει ήδη προβλέψει ότι θα συμβεί το πρώην μέλος της πολιτικής αυτής συμμορίας και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Economist.
Όλα για την εξουσία…

 

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post