Ο Ερντογάν συνέλαβε 60 μαθητές για εσχάτη προδοσία!

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε πάνω από 60 μαθητές ηλικίας 14 έως 17 ετών επειδή μετείχαν σε ασκήσεις της σχολής τους.

Οι μαθητές φυλακίστηκαν κατηγορούμενοι για προδοσία!

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει την Τουρκία για βασανιστήρια και βιασμούς με γκλομπ στα κέντρα κράτησης μετά το πραξικόπημα.

3312HKV3V26264NB6638

Μαθητές του Στρατιωτικού Λυκείου Κουλελί σε επιδείξεις. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ απίστευτη ενέργεια προχώρησε ο «σουλτάνος» Ερντογάν, που δείχνει την παράνοια του τουρκικού καθεστώτος. Η αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη περισσότερα από 60 παιδιά στρατιωτικού λυκείου, τα οποία φυλάκισε, κατηγορώντας τα για προδοσία κατά του κράτους!

Όπως αναφέρει η Daily Mirror, πρόκειται για μαθητές που σπουδάζουν στο παλαιότερο στρατιωτικό λύκειο της Κωνσταντινούπολης. Τα φυλακισμένα παιδιά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους, καθώς κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία!

Ο Εμρέ, ένας 15χρονος μαθητής, συνελήφθη μαζί με άλλους 61 συμμαθητές του λίγο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στο προαύλιο της Στρατιωτικής Σχολής Κουλελί.

Το «έγκλημά» τους ήταν ότι ντύθηκαν με στρατιωτικές στολές καμουφλάζ και πήραν μέρος σε ασκήσεις με όπλα της Σχολής τα οποία δεν είχαν όμως γεμιστήρες.

Όλα αυτά, όπως λένε οι δικηγόροι τους, συνέβησαν πριν από το πραξικόπημα.

«Το παιδί μου ποτέ δεν είχε πιάσει πραγματικό όπλο πριν», ανέφερε η μητέρα του Εμρέ (που δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα) μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τη φυλακή Μάλτεπε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου μαζί με δεκάδες άλλους γονείς περιμένει να μάθει τι θα απογίνουν τα παιδιά.

«Εάν έπιασαν όπλο, τότε πρέπει να αναγκάστηκαν να το κάνουν», λέει η μητέρα του Εμρέ.
v

5312HKV3V26264NB6NB2

Η Στρατιωτική Σχολή Κουλελί στον Βόσπορο. Πηγή: News media
v

Η τύχη των παιδιών είναι αβέβαιη. Οι οικογένειες και οι δικηγόροι των 62 κρατουμένων ανηλίκων φοβούνται ότι εν μέσω των μαζικών εκκαθαρίσεων στο δικαστικό σώμα και τη δίψα των οπαδών του Ερντογάν για εκδίκηση, τα παιδιά δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη.

«Πολλές οικογένειες δεν έχουν ακούσει τίποτα για τα παιδιά τους για επτά ημέρες –  πρόκειται για παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει ούτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Nazli Tanburaci Altac, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τρεις μαθητές του Κουλελί.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, 55 από τους 62 μαθητές προσήχθησαν μαζικά στην γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου για να ακούσουν τις κατηγορίες και να απολογηθούν. Στο κάθε παιδί δόθηκε χρόνος 2-3 λεπτών για να μιλήσει, ενώ στους γονείς δεν επιτράπηκε να βρίσκονται στην αίθουσα.

Έξω από τη φυλακή, ο πατέρας ενός άλλου μαθητή ηλικίας 14 ετών είπε ότι είχε να μάθει νέα του από την περασμένη Παρασκευή.

«Ο γιος μας πήγε στη Σχολή αυτή επειδή αγαπούσε τον Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, και ήταν απόφασή του να εγγραφεί εκεί. Δεν έχουμε καμία σχέση με την οργάνωση Γκιουλέν, ούτε τρέφουμε συμπάθεια γι’ αυτούς».

«Είναι απλά παιδιά. Είναι αθώα», πρόσθεσε η γυναίκα του. «Το κράτος πρέπει να διαχωρίσει τα αθώα αυτά παιδιά από τους ενόχους».
v

6312HKV3V26264NB6NB2

Μαθητές της Σχολής Κουλελί παρατάσσονται με τα όπλα τους μπροστά στη μακέτα ενός υποβρυχίου πίσω από το οποίο υπάρχει μια γιγαντιαία αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει

Στο μεταξύ η οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία για περιπτώσεις βασανιστηρίων κατά κρατουμένων στα κέντρα κράτησης στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Η Διεθνής Αμνηστία διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τουρκική αστυνομία στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη κρατεί ανθρώπους σε επώδυνες στάσεις για χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και τις 48 ώρες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η οργάνωση καταγγέλλει στέρηση τροφής και νερού, καθώς και φαρμάκων, εξύβριση και απειλές και στις σοβαρότερες περιπτώσεις ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και βιασμούς των κρατουμένων.

«Οι πληροφορίες για ξυλοδαρμούς και βιασμούς κατά την κράτηση είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ιδιαίτερα δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων» μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ανέφερε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη Τζον Νταλχούιζεν.
v

7312HKV3V26264NB6NB2

Χιλιάδες Τούρκοι πραξικοπηματίες κρατούνται σε απάνθρωπες συνθήκες με βιασμούς, στέρηση τροφής και χειροπόδαρα δεμένοι όπως τα ζώα. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied 
v

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε δικηγόρο ούτε μπορούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις κατηγορίες που τους αφορούν. Δύο δικηγόροι της Άγκυρας έχουν καταγγείλει στην Διεθνή Αμνηστία ότι αξιωματικοί του στρατού έχουν «βιαστεί με γκλομπ» από την αστυνομία.

Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων να επισκεφθεί «επειγόντως» την Τουρκία για «να εποπτεύσει τις συνθήκες κράτησης».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, περισσότερα από 13.000 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση μετά τα γεγονότα της 15ης και 16ης Ιουλίου και περισσότερα από 5.800 κρατούνται, ανάμεσά τους 3.718 στρατιώτες και 123 στρατηγοί.

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post