Ενσωματωμένο στα μάτια κομπιούτερ από τη Google

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Google κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν υπολογιστή ο οποίος θα λειτουργεί μέσα στον βολβό του ματιού!

511423JKG5G54G6268

Μήπως η Google πηγαίνει το θέμα της βιοτεχνολογίας πολύ μακριά; Πηγή: Supplied
v

ΤΟ ΠΡΩΤΟ βήμα για τον βιολογικό υπολογιστή –ή για τη μετατροπή των ανθρώπων σε υπολογιστές– κάνει ο γίγαντας της ψηφιακής τεχνολογίας αναπτύσσοντας μια συσκευή που θα μπορεί να εγχυθεί άμεσα στα μάτια σας!

Καλά διαβάσατε. Ένας υπολογιστής, σε υγρή μορφή, θα εκχύνεται στο μάτι σας, αντικαθιστώντας το υαλοειδές υγρό στο εσωτερικό του οφθαλμού. Σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατέθεσε η Google στις 28 Απριλίου 2016, όπως αναφέρει το Forbes.

Το 2014, η Google κατέθεσε ένα παρόμοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν φακό επαφής που θα ήταν ικανός να απεικονίζει πληροφορίες μπροστά στα μάτια ενός ατόμου, παρακολουθώντας και καταγράφοντας συνάμα τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος.

Η συσκευή αυτή δεν μπορούμε να πούμε ότι «περπάτησε». Τώρα η Google επανέρχεται με μια βελτιωμένη πρόταση, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν τον κόσμο μέσα από μια αυξημένης οξύτητας οθόνη, διαμορφώνοντας έτσι μια άλλη πραγματικότητα.

Αλλά το ερώτημα είναι: ποιος πραγματικά θέλει να έχει έναν υπολογιστή ενσωματωμένο μέσα στα μάτια του;
v

411423JKG5G54G6268
Αριστερά, ο φυσιολογικός οφθαλμός και δεξιά όπως θα είναι μετά την έκχυση του υγρού υπολογιστή. Πηγή: Forbes

v

Στο προτερήματα που προβάλλει η Google είναι ότι ο υγρός υπολογιστής θα προσφέρει οξύτητα όρασης, διορθώνοντας τυχόν ατέλειες του ματιού, και ότι θα παρέχει πρόσθετες διευκολύνσεις, όπως είναι η αποθήκευση των δεδομένων, διαφορετικές επιλογές φακών, ακόμη και μια κεραία για τη σύνδεση του υγρού υπολογιστή με άλλες συσκευές.

Βεβαίως η ιδέα και μόνο ότι θα μπορεί κανείς να συνδέεται στο διαδίκτυο με τον βολβό του ματιού του, εκτεθειμένος σε ποικίλους κινδύνους και επιθέσεις, δεν φαίνεται και πολύ ελκυστική. Προς ώρας η συσκευή εξακολουθεί να είναι απλά ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και πιθανώς να μην μπορέσει ποτέ να υλοποιηθεί…
ν

 


Translate this post