Οράματα που νικούν τον καρκίνο

Κατηγορία Ιατρικά, Εναλλακτικές θεραπείες

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  4|4

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο γιατρός που πιστεύει στα θαύματα
ν

Ο δρ Μπέρναρντ Ζίγκελ (Bernie Siegel, M.D.), όπως προτιμά να τον φωνάζουν, είναι ένας άνθρωπος που έχει αγγίξει τις ζωές πολλών ανθρώπων στον πλανήτη. Το 1978, απέκτησε ένα εθνικό και στη συνέχεια διεθνές κοινό, όταν ξεκίνησε να μιλά για την ενδυνάμωση του ίδιου του ασθενή και το δικαίωμα της επιλογής του σε μια γεμάτη ζωή και έναν γαλήνιο θάνατο.


v

ΣΑΝ χειρουργός που έχει έρθει σε επαφή με τεράστιο αριθμό ανθρώπων των οποίων οι ζωές απειλούνταν από ασθένειες, ο Μπέρνι αγκαλιάζει μια φιλοσοφία ζωής και θανάτου που έχει αποκτήσει πνευματικές διαστάσεις.
Το Μάιο 2011, τιμήθηκε σαν ένας από τους Κορυφαίους 20 Ανθρώπους με Πνευματική Επιρροή πάνω στον Πλανήτη από το Watkins Review του Λονδίνου. Συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα της θεραπείας και να υποστηρίζει αλλαγές στην ιατρική αντιμετώπιση για τον «εξανθρωπισμό» των ιατρικών πρακτικών.
Ο Μπέρνι γεννήθηκε στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη και παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο Κολγκέιτ και στην Ιατρική Σχολή του Κορνέλ. Εκπαιδεύτηκε σαν χειρούργος στο Νοσοκομείο Γέηλ του Νιου Χέιβεν.
Το τελευταίο βιβλίο του, από τα 12 που έχει δημοσιεύσει, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2011 με τίτλο A Book of Miracles – Inspiring True Stories of Healing, Gratitude, and Love, (Το Βιβλίο των Θαυμάτων – Εμπνευστικές Αληθινές Ιστορίες Θεραπείας, Ευγνωμοσύνης και Αγάπης).
Την εισαγωγή του βιβλίου έχει γράψει ο Ντίπακ Τσόπρα: «Ο Μπέρνι Ζίγκελ ξεκίνησε τη συγγραφική καριέρα του 25 χρόνια πριν και από την αρχή δεν δίστασε να γράψει για θαύματα. Ο τίτλος του πρώτου του βιβλίου –Αγάπη, Ιατρική και Θαύματα (1986)– έδειξε αμέσως τη διαφωνία του με την επικρατούσα ιατρική αντίληψη. Ένας γιατρός που συμβουλεύει περισσότερη αγάπη σαν θεραπευτική οδό θα μπορούσε να μπει σε αρκετές φασαρίες. Έχοντας ανοιχτές τις πιθανότητες για ένα θαύμα, έδινε έδαφος για απόρριψη. Στο καινούριο του βιβλίο, ο Μπέρνι επιβεβαιώνει τις αρχικές του πεποιθήσεις και με τη σοφία και την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής, εμπιστεύεται τα θαύματα περισσότερο από ποτέ».
Ο δρ Ζίγκελ ζει στο Κονέκτικατ με τη σύζυγό του Μπόμπι. Έχουν πέντε ενήλικα παιδιά. Σήμερα διευθύνει το πρόγραμμα Βιωματικής Υγείας και Θεραπείας στο Graduate Institute.
ν

Η εσωτερική μάχη
ν


ν

Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει τον οργανισμό από τις επιθέσεις εισβολέων, τους οποίους αναγνωρίζει ως ξένους. Καρδιά του αμυντικού συστήματος είναι τα λευκοκύτταρα και η ικανότητά τους ν’ αναγνωρίζουν και να αντιδρούν σε ουσίες που ονομάζονται αντιγόνα. Όταν τα φυσιολογικά κύτταρα μετατρέπονται σε καρκινικά κύτταρα, μερικά από τα αντιγόνα στην επιφάνειά τους αλλάζουν. Αυτά τα κύτταρα, όπως και πολλά κύτταρα του οργανισμού, αποβάλλουν πρωτεΐνες στο κυκλοφορικό σύστημα. Συχνά, καρκινικά αντιγόνα βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές τις πρωτεΐνες.
Το ανοσοποιητικό σύστημα αμύνεται σε αυτά τα αντιγόνα, μέσω των Τ λεμφοκυττάρων, φυσικών φονικών κυττάρων, και των μακρόφαγων. Μόλις ανακαλύψουν ξένα αντιγόνα, όπως βακτήρια, τα μακρόφαγα τα φαγοκυτταρώνουν και τα καταστρέφουν. Σύμφωνα με μια θεωρία, τα κύτταρα-φύλακες του ανοσοποιητικού συστήματος περιπολούν, ασκώντας συνεχή επιτήρηση, για τη σύλληψη και εξολόθρευση των κυττάρων που είναι δυνατό να μεταμορφωθούν σε κακοήθεις όγκους. Οι όγκοι αναπτύσσονται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πάρα πολύ αδύναμο και εξασθενισμένο.
Τα περισσότερα από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στρατού, όταν συναντήσουν ένα κύτταρο του δικού τους οργανισμού, το αναγνωρίζουν και το αφήνουν ήσυχο, αλλά το κυτοτοξικό κύτταρο Τ έχει την ικανότητα να βρίσκει και να καταστρέφει όποιο από τα κύτταρα του σώματός μας κρύβει έναν προδότη μέσα του. Τα κύτταρα αυτά είναι εξοπλισμένα με πολύ ισχυρά ένζυμα-βλήματα, τα οποία διασπώνται και καταστρέφουν το μολυσμένο κύτταρο.
ν

Ο θάνατος ενός καρκινικού κυττάρου
ν

ν

Αυτή η σειρά των φωτογραφιών με μικροσκόπιο αποκαλύπτει πώς τα αμυντικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της ασθένειας στο σώμα.
Ένα καρκινικό κύτταρο (A) είναι ο στόχος ενός αμυντικού κυττάρου (B), που ονομάζεται μακρόφαγο. Στην πραγματικότητα το μακρόφαγο είναι μεγαλύτερο από τον εχθρό του, αλλά εδώ έχει μεγεθυνθεί 50% λιγότερο από το καρκινικό κύτταρο. Το μακρόφαγο κύτταρο επιτίθεται στον εισβολέα κα αγκυροβολεί στην επιφάνειά του με τα λεπτά τριχοειδή ψευδοπόδια του (Γ). Μετά από έξι ώρες εμφανίζονται τρύπες στο ετοιμοθάνατο καρκινικό κύτταρο (Δ), ένα σημάδι ότι πλησιάζει ο θάνατός του.
ν

Η εξόντωση της Λερναίας Ύδρας. Αντί ο καρκινοπαθής να αποδεχτεί τη μοίρα του,
μπορεί σαν άλλος Ηρακλής να αγωνιστεί, επιτελώντας έναν επιβλητικό άθλο.

ν

 

< Επιστροφή

 


1 2 3 4

Translate this post