Αποφθέγματα διασήμων για τη Μητέρα

Posted by Youmagazine Staff
photo

Για την αγάπη της μητέρας έχουν μιλήσει συγγραφείς και σοφοί, αλλά και μεγάλοι στρατηλάτες της ιστορίας, όπως ο Ναπολέων.

ΚΑΜΙΑ γλώσσα και καμιά περιγραφή δεν μπορεί να εκφράσει τη δύναμη και την ομορφιά, τον ηρωισμό και το μεγαλείο της αγάπης της μητέρας. Εκεί που κάποιος δειλιάζει αυτή παραμένει ατάραχη, εκεί που κάποιος λιποθυμά αυτή γίνεται πιο δυνατή. Ακόμη κι αν γύρω της υπάρχουν χαλάσματα και ερείπια, αυτή στέλνει το φως της άσβεστης πίστης σαν ένα άστρο.

«Η καρδιά της μητέρας είναι μια άβυσσος, στο βάθος της οποίας θα βρεις πάντα τη συγχώρεση». – Ονορέ ντε Μπαλζάκ (1799-1850)

«Όλες οι γυναίκες γίνονται σαν τις μητέρες τους. Αυτή είναι η τραγωδία τους. Οι άνδρες όμως όχι. Αυτή είναι η δική τους τραγωδία». Όσκαρ Γουάιλντ (1854-1900)

«Όλα όσα είμαι ή ελπίζω να γίνω, τα οφείλω στη μητέρα μου». Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865)

«Οι μητέρες είναι πιο τρυφερές από τους πατεράδες με τα παιδιά τους γιατί είναι σίγουρες ότι είναι δικά τους». Αριστοτέλης (384-322)

«Η μητέρα μου ταλαιπωρήθηκε αρκετά μαζί μου, αλλά νομίζω ότι της άρεσε». – Μαρκ Τουαίην (1835-1910)

«Τη στιγμή που γεννιέται ένα μωρό, την ίδια στιγμή γεννιέται και η μητέρα. Η γυναίκα υπήρχε, αλλά όχι η μητέρα. Η μητέρα είναι μια νέα ύπαρξη». – Osho (Bhagwan Shree Rajneesh) (1931-1990)

«Η αγάπη της μητέρας είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε έναν απλό άνθρωπο να πετύχει το ακατόρθωτο». – Marion C. Garretty

«Οι άνθρωποι διαμορφώνονται από τη μητέρα τους». – Ραλφ Γουάλντο Έμερσον (1803-1882)

«Η μητέρα μου ήταν η πιο όμορφη γυναίκα που έχω δει ποτέ. Ό,τι είμαι το οφείλω σ’ αυτήν. Αποδίδω όλες τις επιτυχίες μου στην ηθική, πνευματική και φυσική αγωγή που έλαβα από αυτήν». – Τζορτζ Ουάσινγκτον (1732-1799)

«Κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να πάρει τη θέση της μητέρας σου. Σωστό ή λάθος, από τη σκοπιά της έχει πάντα δίκιο. Μπορεί να σε κατσαδιάζει για μικρά πράγματα, αλλά ποτέ για τα μεγάλα». – Χάρι Τρούμαν (1884-1972)

«Η μητέρα είναι τα πάντα – αυτή είναι η παρηγοριά μας στη θλίψη, η ελπίδα μας στη δυστυχία και η δύναμή μας στην απελπισία. Είναι η πηγή της αγάπης, του ελέους, της συμπόνιας και της συγχώρεσης. Αυτός που χάνει τη μητέρα του χάνει μια αγνή ψυχή που τον ευλογεί και τον προστατεύει συνεχώς». – Καλίλ Γκιμπράν (1883-1931)

«Η μελλοντική τύχη ενός παιδιού είναι πάντα αποτέλεσμα της δουλειάς της μητέρας του».
– Ναπολέων Βοναπάρτης (1769-1821)

«Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου μού είπε: «Αν γίνεις στρατιώτης, θα φτάσεις να γίνεις στρατηγός. Αν γίνεις μοναχός, θα φτάσεις να γίνεις πάπας». Τελικά έγινα ζωγράφος και έφτασα να γίνω ο Πικάσο». – Πάμπλο Πικάσο (1881-1973)

«Η μητέρα του έπρεπε να τον είχε πετάξει όταν ήταν μωρό και να είχε κρατήσει τον πελαργό»! – Μέι Γουέστ (1893-1980)

«Όταν σταμάτησα να βλέπω τη μητέρα μου με τα μάτια ενός παιδιού, είδα τη γυναίκα που με βοήθησε να γεννήσω τον εαυτό μου». – Nancy Friday (1933)

Μιλούν ο Άρθουρ και ο Φορντ:

Άρθουρ: Τέτοιες στιγμές εύχομαι να είχα ακούσει τη μητέρα μου.

Φορντ: Γιατί, τι σου έλεγε;

Άρθουρ: Δεν ξέρω, δεν την πρόσεχα ποτέ!

– Ντάγκλας Άνταμς από το έργο Πώς να γυρίσετε τον Γαλαξία με ωτοστόπ.

 


Σας αρέσει; Μοιραστείτε το: