Το Φενγκ Σούι της αφθονίας

5 πρακτικές συμβουλές

Η αρχαία κινεζική πρακτική, εκτός από την τοποθέτηση συγκεκριμένων αντικειμένων σε διάφορα σημεία του σπιτιού, χρησιμοποιεί και τη μέθοδο της εστιασμένης πρόθεσης, προκειμένου να ελκύσει κανείς αυτό που επιθυμεί στη ζωή του.

ΓΙΑ ΝΑ επικεντρωθούμε στην απόκτηση μεγαλύτερης οικονομικής άνεσης για εμάς και την οικογένειά μας, ας δούμε 5 απλές βασικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε.

Σύμφωνα με τη σχολή της Μορφής στο Φενγκ Σούι, ο τομέας του Πλούτου και της Αφθονίας βρίσκεται στην αριστερή απέναντι γωνία του σπιτιού, όπως μπαίνουμε από την κεντρική είσοδο. Αν το δωμάτιο που βρίσκεται εκεί δεν μας ευνοεί, μπορούμε να δουλέψουμε στην απέναντι αριστερή γωνία του σαλονιού.

Σύμφωνα με τη σχολή της Πυξίδας, ο τομέας πλούτου και ευημερίας βρίσκεται πάντοτε στα νοτιοανατολικά.

1. Τοποθετήστε στη γωνία αυτή κάτι από τα ακόλουθα: έναν κουμπαρά, το τραπεζικό σας βιβλιάριο, το πορτοφόλι σας. Η κίνηση αυτή μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά θα σας κάνει πιο προσεκτικούς με τα χρήματα και θα σας βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας.

2. Χρησιμοποιήστε τα εξής χρώματα για να ενισχύσετε τον τομέα της ευημερίας: χρυσό, κόκκινο, πορφυρό. Τα χρώματα αυτά είναι συνδεδεμένα από την αρχαιότητα με τον πλούτο και θα δώσουν στο χώρο σας μια ανάλογη νότα.

3. Για τους αρχαίους Κινέζους, το ψάρι ήταν σύμβολο πλούτου. Αν δεν είναι εύκολο να βάλετε ένα ενυδρείο με κόκκινα ψάρια στον τομέα της ευημερίας, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα συντριβανάκι ή μια ανάλογη φωτογραφία ή πίνακα για να δημιουργήσετε την ανάλογη εντύπωση.

4. Η γενναιοδωρία φέρνει πλούτο και μια αίσθηση αφθονίας. Τοποθετήστε ένα μπολ ή διακοσμητικό πιάτο στην περιοχή αυτή όπου θα ρίχνετε νομίσματα, τα οποία προορίζονται για να τα δωρίσετε. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα αγαλματάκι, το οποίο με κάποιο τρόπο συμβολίζει την προσφορά. Όταν δίνουμε κάτι με αληθινή πρόθεση δωρεάς, δεχόμαστε μια ευεργετική ενέργεια που μας γεμίζει με ανθρωπιά και αίσθηση αδελφοσύνης.

5. Τα φυτά με πλούσιο φύλλωμα θεωρούνται πολύ ευνοϊκά στον τομέα της ευημερίας. Μας υπενθυμίζουν την αφθονία και τη γενναιοδωρία της φύσης, στοιχεία που πρέπει να υιοθετήσουμε και οι ίδιοι στη ζωή μας. Το μπαμπού είναι ένα παραδοσιακό φυτό που χρησιμοποιείται από τους Κινέζους για το λόγο αυτό, αλλά μπορούμε να έχουμε και οποιοδήποτε άλλο υγιές και πολύφυλλο φυτό. Το παχύφυτο κρασούλα (δεξιά), με τα παχιά οβάλ φύλλα, πιστεύεται ότι ευνοεί ιδιαίτερα τον οικονομικό τομέα.

Για τα καταστήματα

Η προστασία του ταμείου είναι σημαντική. Το ταμείο ή το μηχάνημα πιστωτικών καρτών είναι το πιο σημαντικό αντικείμενο σ” ένα κατάστημα. Συμβολίζει τα έσοδα και το εισόδημα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βεβαιωθούμε ώστε τίποτα αιχμηρό ή απειλητικό να μην είναι στραμμένο προς αυτό.

Το δεύτερο είναι να τοποθετήσουμε στον τοίχο δίπλα στο ταμείο έναν καθρέφτη, ώστε να φαίνεται ότι διπλασιάζει το εισόδημα της επιχείρησης. Πρέπει να μπορείτε να βλέπετε το ταμείο να ανακλάται στον καθρέφτη, αλλά ταυτόχρονα βεβαιωθείτε ότι ο καθρέφτης δεν καθρεφτίζει την είσοδο. Το ταμείο δεν πρέπει να είναι εύκολα ορατό έξω από το κατάστημα.

Συμβουλή Φενγκ Σούι

Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της επιθυμίας μας είναι να συμφωνούν οι σκέψεις με τις πράξεις μας.

Με τις πιο πάνω ενέργειες, επιχειρούμε να δημιουργήσουμε το σωστό περιβάλλον, αλλά είναι η σκέψη και η πρόθεση που θα δώσουν «σάρκα και οστά» στο όνειρο της οικονομικής άνεσης.

Ένα φυτό για να μεγαλώσει, εκτός από την προετοιμασία του εδάφους, χρειάζεται και τον ήλιο που θα του δώσει ζωή.

 


Σας αρέσει; Μοιραστείτε το: