Τα τεστ για τον κορονοϊό είναι κατά 97 τοις εκατό λανθασμένα (vid)

Κατηγορία Ιατρικά, ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΤΕΣΤ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα μοριακά τεστ για τη διάγνωση του ιού SARS–CoV-2 είναι αναξιόπιστα κατά 97%, αποφάνθηκε ανώτερο δικαστήριο της Πορτογαλίας, στηριζόμενο σε έρευνα του CEBM του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τα τεστ PCR, που είναι αιτία για τον παγκόσμιο πανικό για τη νέα μορφή γρίπης και υπεύθυνα για τους περιορισμούς που προκαλούν όλεθρο παγκοσμίως και από τα οποία προκύπτει ο «αριθμός R», ο ρυθμός με τον οποίο ένας φορέας μολύνει άλλους, είναι λανθασμένα κατά 97%, αναφέρει μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Image: YouTube/FDA

ν

ΤΑ ΤΕΣΤ του κορονοϊού είναι αξιόπιστα μόνο κατά 3%.

Σε αυτή την απόφαση ορόσημο κατέληξαν δικαστές του Εφετείου της Πορτογαλίας,

Η υπόθεση έχει ως εξής.

Το καλοκαίρι, τέσσερις Γερμανοί παραθεριστές μπήκαν σε καραντίνα στην Πορτογαλία, όταν ένας από αυτούς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Οι Γερμανοί κατέφυγαν στα δικαστήρια. Το πρώτο δικαστήριο θεώρησε παράνομη την απόφαση της Περιφερειακής Υγειονομικής Αρχής των Αζορών και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι τουρίστες. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας άσκησε έφεση. Στις 11 Νοεμβρίου το Εφετείο έβγαλε απόφαση, δικαιώνοντας το κατώτερο δικαστήριο που έκρινε ότι η αναγκαστική καραντίνα των τεσσάρων παραθεριστών ήταν παράνομη. κρίνοντας παράνομη. Το Εφετείο επικεντρώθηκε στην αξιοπιστία ή μη των τεστ PCR (Polymerase chain reaction = αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης) για την Covid-19.

Το ανώτερο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Περιφερειακή Υγειονομική Αρχή των Αζορών είχε παραβιάσει τόσο την πορτογαλική όσο και τη διεθνή νομοθεσία περιορίζοντας τους Γερμανούς στο ξενοδοχείο. Οι δικαστές είπαν ότι μόνο ένας γιατρός μπορεί να αποφανθεί αν κάποιος είναι ασθενής και ήταν επικριτικοί για το γεγονός ότι προφανώς οι τουρίστες δεν εξετάστηκαν ποτέ από κάποιον γιατρό.

Οι δικαστές μελέτησαν τις επιστημονικές αναλύσεις που υπάρχουν σχετικά με την αξιοπιστία των μοριακών τεστ και στο συμπέρασμα της απόφαση των 34 σελίδων που εξέδωσαν, γράφουν:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα επιστημονικά στοιχεία, το μοριακό τεστ δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει, πέραν ​​μιας εύλογης αμφιβολίας, ότι αυτός που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό έχει πράγματι μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2».

Στα μάτια λοιπόν του πορτογαλικού δικαστηρίου, ένα θετικό τεστ PCR δεν αντιστοιχεί σε ένα κρούσμα Covid-19.

Οι δικαστές επισήμαναν την αντίφαση που υπάρχει στις οδηγίες του κατασκευαστή των τεστ PCR, όπου κανείς διαβάζει «η αξιοπιστία του τεστ εξαρτάται από τον αριθμό των κύκλων που χρησιμοποιήθηκαν» και «η αξιοπιστία του τεστ εξαρτάται από το ιικό φορτίο που υπάρχει».
ν

ΤΑ ΤΕΣΤ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 3%

Για να το πούμε με απλά λόγια, τα μοριακά τεστ χρησιμοποιούν έναν αριθμό κύκλων για να βρουν εάν υπάρχουν στελέχη ιών στον ανθρώπινο οργανισμό. Το κόλπο βρίσκεται στο ότι ο τεχνικός του εργαστηρίου που κάνει το τεστ, ρυθμίζει κατά βούληση τον αριθμό των κύκλων.

Όσο περισσότερους κύκλους βάλει ο τεχνικός, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βγει κάποιος θετικός στον κορονοϊό!

Τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά εργαστήρια που κάνουν μοριακά τεστ χρησιμοποιούν 35-45 κύκλους, ενώ το κανονικό είναι 25-30 κύκλοι. Κάθε κύκλος αυξάνει εκθετικά το ιικό φορτίο στο δείγμα, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις πιθανότητες να βγει κάποιος θετικός, ενώ δεν έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό!

Ο τεχνικός που διενεργεί το τεστ PCR, μπορεί είτε από απειρία είτε επειδή πήρε εντολή από τον προϊστάμενό του να αυξήσει τον αριθμό των κύκλων, ώστε το τεστ να βγει θετικό, επειδή ο προϊστάμενός του πήρε εντολή από την πολιτική ηγεσία να παρουσιάσει (τεχνητή) αύξηση των κρουσμάτων.

Νωρίτερα αυτό το έτος, στοιχεία από τρεις πολιτείες των ΗΠΑ ‒τη Νέα Υόρκη, τη Νεβάδα και τη Μασαχουσέτη‒ έδειξαν ότι έως και το 90 τοις εκατό των αποτελεσμάτων που βρέθηκαν θετικά, θα μπορούσε να είναι αρνητικά.

Οι Πορτογάλοι δικαστές στηρίχτηκαν σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από «μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στην Ευρώπη και τον κόσμο», η οποία δημοσιεύθηκε από την Oxford Academic στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάποιος εμφανίζεται θετικός στον κορονοϊό εάν το κατώφλι είναι 35 κύκλοι ή περισσότεροι. Και καθώς οι πιθανότητες να μολυνθεί ένα άτομο είναι λιγότερες από 3 τοις εκατό, «οι πιθανότητες ενός ψευδώς θετικού αποτελέσματος είναι 97% ή περισσότερο».

Στο σχήμα αυτό φαίνεται καθαρά ότι εάν το κατώφλι (threshold ) είναι πάνω από 35 κύκλους, αυξάνονται οι πιθανότητες το τεστ για τον κορονοϊό να βγει θετικό. Πηγή: EPPO
v

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου της Πορτογαλίας αποσιωπήθηκε από το σύνολο του δυτικού Τύπου. Μέσα ενημέρωσης όπως το BBC και ο Guardian δημοσίευσαν άρθρα που λένε ότι το 90% των τεστ είναι αξιόπιστα και ότι τα λεγόμενα ψευδώς θετικά δεν έχουν τόσο αντίκτυπο στα στοιχεία για την Covid-19. Μόνο η Φινλανδία αμφισβήτησε τη σύσταση του ΠΟΥ να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό, λέγοντας ότι θα ήταν σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων.
ν

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Ας δούμε τι αποκαλύπτει για την αξιοπιστία των τεστ PCR η έκθεση του Κέντρου Ιατρικής Βάσει Αποδεικτικών Στοιχείων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (The Centre for Evidence-Based Medicine – CEBM).

Κατ’ αρχήν επισημαίνει ότι: «Η ανίχνευση ιών μέσω PCR προσφέρει μεν την ικανότητα ανίχνευσης RNA σε ελάχιστες ποσότητες, αλλά δεν είναι σαφές αν το RNA που ανιχνεύεται αντιπροσωπεύει μολυσματικό ιό ή όχι».

Στη συνέχεια, χωρίζει τα τεστ που βγαίνουν θετικά, σε δύο κατηγορίες: στα αληθινά θετικά PCR και στα ψεύτικα θετικά PCR.

Και εξηγεί: «Ένα τεστ PCR μπορεί να βρει τον ιό που έψαχνε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα PCR θετικό, αλλά παραμένει το κρίσιμο ερώτημα: είναι ενεργός αυτός ο ιός, δηλαδή μολυσματικός, ή όχι; Το PCR από μόνο του δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση».

Και το CEBM εξηγεί γιατί είναι απαραίτητη η καλλιέργεια του ιού για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση:

«Στην ιική καλλιέργεια, οι ιοί εγχέονται στις εργαστηριακές κυτταρικές σειρές για να βρεθεί εάν προκαλούν βλάβη και θάνατο των κυττάρων, απελευθερώνοντας ένα σύνολο νέων ιών που μπορούν να συνεχίσουν να μολύνουν άλλα κύτταρα».

Δηλαδή, εάν το τεστ PCR ανιχνεύσει έναν ιό στο δείγμα που λαμβάνεται από έναν άνθρωπο, αυτή η ανίχνευση μπορεί να αντιστοιχεί σε έναν ιό που είναι πλέον ανίκανος να μολύνει κύτταρα και να αναπαραχθεί. Μόνο οι βιολόγοι μπορούν να πουν εάν ο ιός είναι μολυσματικός με καλλιέργεια σε κύτταρα. Εάν αυτά τα κύτταρα δεν επηρεάζονται από τον ιό και ο ιός δεν αναπαράγεται σε αυτά, τότε έχουμε ένα τεστ PCR που είναι ψεύτικα θετικό, καθώς εντόπισε έναν ιό που δεν είναι πλέον ενεργός.

Εννοείται ότι σε κανένα τεστ κορονοϊού δεν γίνεται καλλιέργεια βακτηρίων σε κύτταρα αίματος σε κάποιο ειδικό βιολογικό εργαστήριο, γιατί αυτή θέλει χρόνο και είναι δαπανηρή.

Στη συνέχεια, η έκθεση του CEBM λέει ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες το τεστ που βγήκε θετικό να είναι ψεύτικα θετικό: α) εάν ανίχνευσε κάποια μόλυνση που δεν οφείλεται στον SARS Cov2 αλλά σε κάποιον άλλον ιό και β) εάν ανίχνευσε κάποιο θραύσμα του SARS Cov2, που όμως είναι εξαιρετικά αδύναμο να μολύνει το ίδιο το άτομο που μεταφέρει τον ιό, πόσο μάλλον να μπορεί το άτομο να μολύνει άλλους.
ν

Τα τεστ για τον κορονοϊό είναι κατά 97% λανθασμένα. Όταν λένε ότι υπάρχουν 1.500 κρούσματα τη μέρα, τα πραγματικά είναι μόλις 45. Πηγή: Family Care

ν

ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Όπως υπάρχουν αληθινά και ψεύτικα τεστ, έτσι υπάρχουν αληθινοί και ψεύτικοι θάνατοι. Ψεύτικοι ονομάζονται οι θάνατοι από άλλη αιτία, αλλά αποδίδονται στην Covid-19.

Όπως επισημαίνει η έκθεση του CEBM, μόνο μια ιατροδικαστική έρευνα μπορεί να δείξει εάν ένας θάνατος οφείλεται στην Covid-19. Εννοείται ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα, ιδίως όταν ένα νοσοκομείο μετατρέπεται «αποκλειστικά» για ασθενείς με κορονοϊό, όποιος πεθαίνει εκεί, ο θάνατός του αποδίδεται στην Covid-19. Αυτός ο θάνατος είναι “ψεύτικος”.

Ένα παράδειγμα:

Στις 27 Δεκεμβρίου, η Βρετανία ανακοίνωσε 30.501 κρούσματα Covid-19 και 316 θανάτους. Την ίδια μέρα, η Ελλάδα ανακοίνωσε 342 νέα κρούσματα Covid-19 και 53 θανάτους, δηλαδή το 1/6 των θανάτων της Βρετανίας, με τη Βρετανία όμως να έχει 90 φορές περισσότερα κρούσματα.

Καθώς πρόκειται για τον ίδιο ιό, η Ελλάδα αναλογικά θα έπρεπε να έχει 3,5 νεκρούς, έχει όμως 15 φορές περισσότερους.

Την ίδια μέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 184.398 κρούσματα και 1.461 θανάτους, δηλαδή ποσοστό περίπου 1%, όπως και της Βρετανίας.

Στις 26 Δεκεμβρίου η Ολλανδία ανακοίνωσε 9.848 κρούσματα και 64 θανάτους, δηλαδή ποσοστό 0,5%.

Στις 18 Δεκεμβρίου το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι σε σχέση με τα κρούσματα παραμένουν σταθερά κάτω του 3%.

Αντίθετα στην Ελλάδα το ποσοστό θανάτων ήταν 15% υψηλότερο σε σχέση με τα άλλα κράτη. Αυτή η διαφορά είναι ανεξήγητη.

Επομένως, κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Ή οι άλλες χώρες κρύβουν θανάτους ή η Ελλάδα διογκώνει τον αριθμό, προσμετρώντας ως θύματα του κορονοϊού ανθρώπους που πέθαναν από άλλες αιτίες.

Όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, το 66% των θανάτων αφορά άτομα άνω των 75 ετών (38% άνω των 85 ετών και 28% μεταξύ 75-84), ενώ ένα πρόσθετο 21% αφορά άτομα ηλικίας μεταξύ 65-74 ετών.
v

COVID Diagnosis with PCR | Misinterpreting results | Cycle threshold explained | Anthony Kuster
v

v

 


Translate this post