Το εμβόλιο δεν θα εξαφανίσει τον ιό, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) προειδοποιεί ότι το εμβόλιο δεν θα τερματίσει σύντομα την επιδημία του κορονοϊού.

Πηγή: YouTube

ν

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ της νόσου Covid-19 δεν θα τερματιστεί σύντομα επειδή βρέθηκε κάποιο εμβόλιο. Αυτό λέει σε ανακοίνωσή του, γραμμένη με έντονο ύφος, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι «ο ΠΟΫ ανησυχεί επειδή υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη σε πολλούς ανθρώπους ότι η πανδημία Covid-19 πρόκειται να τερματιστεί σύντομα».

Αντίθετα με την τρέχουσα αντίληψη, ο ΠΟΫ προτρέπει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την επιδημία του κορονοϊού και να μην ενεργούν σαν η πανδημία να έχει τελειώσει, παρά την πρόσφατη πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολίων κατά της Covid-19.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μεταδοτικότητα της νόσου εξακολουθεί και είναι υψηλή, πράγμα που ασκεί τεράστια πίεση στα νοσοκομεία, τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα κάποια νοσοκομεία να «λειτουργούν έχοντας υπερβεί τη χωρητικότητα».

Επιπλέον, νέα ανησυχητικά δεδομένα δείχνουν ότι η προστασία από τα εμβόλια «μπορεί να μην είναι ισόβια και ως εκ τούτου μπορεί να εμφανιστούν εκ νέου μολύνσεις», αναφέρει ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΫ στις μολυσματικές ασθένειες, επιδημιολόγος Μάικ Ράιαν (Mike Ryan).

«Τα εμβόλια δεν πρόκειται να μηδενίσουν την Covid-19».

Τα σχόλια του ΠΟΫ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από κοινού από την Pfizer και την BioNTech, αλλά σε πλήρη συμφωνία με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, ότι το εμβόλιό του δεν είναι βέβαιο ότι θα σταματήσει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού.
v

 


Translate this post