Αστρολογία των Μάγια: Τα 13 Φεγγάρια του χρόνου

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

EΣΩTEPIKH AΣTPOΛOΓIA

Posted by Youmagazine Staff

 

Μέρος α΄: Τo Ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών

Βρείτε το Φεγγάρι που αντιπροσωπεύει την ιδιαίτερη φύση σας και τον σκοπό της ζωής σας, μέσα από το Ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών των Μάγια.

ν

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ των Μάγια στηρίζεται στο Τζόλκιν, το Ιερό Ημερολόγιο, το οποίο, όπως όλα τα αρχαία ημερολόγια, είναι σεληνιακό και συνδέει τις ενέργειες του ουρανού με αυτές της Γης. Διαιρείται σε 20 ζωδιακά σημεία (Kατούν) των 13 ημερών, δημιουργώντας έτσι ένα κύκλο 260 ημερών (Κ’ιν).

Καθένα από τα 20 ζωδιακά σημεία αντιπροσωπεύει μισό σεληνιακό μήνα, καθώς από τη Νέα Σελήνη έως την Πανσέληνο μεσολαβούν 13 μέρες και άλλες 13 έως την επόμενη Νέα Σελήνη. Στον υπολογισμό δεν περιλαμβάνεται η διάρκεια της Πανσελήνου που είναι άλλες τρεις μέρες.
ν

ν

Εκτός του Tζόλκιν, οι Μάγια είχαν και ένα ηλιακό ημερολόγιο 365,242 ημερών, γνωστό ως Xαάμπ (Ασαφές Έτος). Από το συνδυασμό των δυο ημερολογίων, του Xαάμπ και του Tζόλκιν, προέκυπτε ένα Κυκλικό Ημερολόγιο 52 χρόνων (ή 19.000 περίπου ημερών).

Οι Μάγια φαντάζονταν ότι οι δυο αυτοί χρονικοί κύκλοι (Tζόλκιν και Xαάμπ) προχωρούσαν σαν τα δόντια δύο τροχών που περιστρέφονταν έως ότου κάποια μέρα το Ιερό Ημερολόγιο συνέπιπτε να έχει την ίδια μέρα με το Ασαφές Έτος. Αυτή η σπάνια και ισχυρή μέρα σημείωνε το τέλος ενός κύκλου 52 ετών και ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης χρονικής περιόδου που ονομαζόταν “Μεγάλος Κύκλος”.

Το Tζόλκιν συνδέεται με τον συνοδικό κύκλο της Αφροδίτης. Πράγματι, μεσολαβούν 260 μέρες από τη στιγμή που βλέπουμε για πρώτη φορά το εωθινό άστρο μέχρι τη στιγμή που η Αφροδίτη φτάνει στο απόγειό της, κάνοντας αντίθεση με τη Γη. Τότε γίνεται αχνή και βυθίζεται στον ορίζοντα. Επανεμφανίζεται 50 μέρες μετά και λάμπει στο νυχτερινό ουρανό για άλλες 260 μέρες πριν έρθει ξανά στην πιο κοντινή απόσταση με τον πλανήτη μας.
ν

ν

ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ

H αστρολογία των 13 Φεγγαριών προέρχεται από το Ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο ήταν απόλυτα ακριβές και εναρμονισμένο με τη φύση. Το σύστημα μέτρησης του χρόνου που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια βασιζόταν στους αριθμούς 13 και 20.

O αριθμός 13 αντιπροσωπεύει τα 13 βασικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και τις 13 φορές που η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τη Γη κατά τη διάρκεια ενός χρόνου (σεληνιακός μήνας). O αριθμός 20 αντιστοιχεί στον αριθμό των δαχτύλων των χεριών και των ποδιών μας.

Επομένως, η σχέση 13:20 μπορεί να χαρακτηριστεί σαν συχνότητα του φυσικού χρόνου και αντανακλά στη βιολογία μας.

Αντίθετα, εμείς σήμερα χρησιμοποιούμε ένα τεχνητό σύστημα μέτρησης του χρόνου, που αποτελείται από τους 12 μήνες του χρόνου και τα 60 λεπτά της ώρας. H σχέση που χαρακτηρίζει λοιπόν το χρόνο όπως τον μετράμε εμείς είναι 12:60. H σχέση αυτή όμως δεν αντανακλά κάποια φυσική συχνότητα.

Το αποτέλεσμα είναι να ερχόμαστε σε αντίθεση με τη φύση και να αποσυντονιζόμαστε. Έχοντας χάσει την επαφή με τη φυσική συχνότητα όλων των φαινομένων, όπως της ανατολής και της δύσης του ήλιου, του θερινού και του χειμερινού ηλιοστάσιου και της πανσελήνου, βυθιζόμαστε όλο και πιο πολύ στον τεχνητό χρόνο και πολιτισμό. Δεν είμαστε καν σε θέση να δούμε πώς αυτό επιδρά στη διαμόρφωση της σκέψης και της δράσης μας σε όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή και το περιβάλλον μας. Για να μην αναφέρουμε την επίδραση που έχει στην προσωπική μας υγεία και ευτυχία.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσουμε το ημερολόγιο αυτό. Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε στους προϊστορικούς χρόνους ή να εντρυφήσουμε στην πολύπλοκη σκέψη των Μάγια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε την ιδιαίτερη ενέργεια της κάθε μέρας και περιόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα The 13 Moon Mindful Movement Calendar ή την ιστοσελίδα Foundation For The Law Of Time.

Εμείς σας προσφέρουμε εδώ τη δυνατότητα να μάθετε άμεσα το προσωπικό σας φεγγάρι και κατόπιν το γαλαξιακό σας ζώδιο.
ν

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΖΩΔΙΟ

Ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής σας μπορείτε να βρείτε το προσωπικό σας Φεγγάρι το οποίο αντιστοιχεί σε μια μουσική νότα, καθώς και το ζώδιό σας. O συνδυασμός αυτών των δύο θα σας δώσει μια εικόνα για τη σχέση σας με το χρόνο αλλά και με το σύμπαν και τον κόσμο ολόκληρο.

O κύκλος των 13 Φεγγαριών περιγράφει στην ουσία την πορεία ενός δημιουργικού έργου. O μουσικός τόνος αναφέρεται στην αρχέγονη φύση και «πλανητική» προέλευση της μουσικής. Ανακαλύπτοντας τη δική σας θέση στο δημιουργικό κύκλο μπορείτε να αναγνωρίσετε τις δυνατότητες, αλλά και τις αδυναμίες σας.

H μελέτη των 13 Φεγγαριών θα σας δώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υλοποίηση ενός έργου.
ν

ν

ΤΑ 13 ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΑΣ ΤΟΝΟΣ

Το Ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών στηρίζεται στον φυσικό κύκλο των 13 σεληνιακών μηνών, καθένας από τους οποίους έχει 28 μέρες. Κατ’ αυτό τον τρόπο, το έτος διαιρείται ακριβώς σε 52 εβδομάδες των 7 ημερών. Περισσεύει μια μόνο μέρα, η οποία ονομάζεται Ημέρα Εκτός Χρόνου και εορτάζεται στις 25 Ιουλίου κάθε χρόνο σαν διεθνές φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού. Έτσι, η νέα χρονιά ξεκινά στις 26 Ιουλίου, όταν ανατέλλει το άστρο του Σείριου.

Μπορείτε να βρείτε σε ποιο Φεγγάρι ανήκετε, ανατρέχοντας στο μήνα και την ημέρα που γεννηθήκατε. Καθένα από τα 13 Φεγγάρια έχει τον δικό του κοσμικό τόνο και το δικό του προστατευτικό ζώο (τοτέμ).
ν

1 Μαγνητικό Φεγγάρι (Magnetic Moon)
Ημερ. γεν.: 26 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
Αναζήτηση: Ποιος είναι ο σκοπός μου;
Χαρακτηριστικά: Μαγνητισμός – Ένωση – Έλξη

ΓΕΝΙΚΑ
Οι Μαγνητικοί άνθρωποι αποκτούν ό,τι επιθυμούν. Έχουν την ικανότητα της ενοποίησης και δουλεύουν με το νόμο της έλξης. Αν έχετε γεννηθεί κάτω από την επιρροή του Μαγνητικού Φεγγαριού, επιτρέψτε στον εαυτό σας να έλθει σε απευθείας ένωση με την πηγή. Μείνετε εστιασμένοι και ισορροπημένοι και όλα θα έλθουν όπως τα επιθυμείτε.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Ντο
Στην κοσμολογία των 13 Τόνων της Δημιουργίας, ο Μαγνητικός Τόνος είναι πάντα η πρώτη νότα της μουσικής της κλίμακας. Αντιπροσωπεύει τα νέα ξεκινήματα και κυρίως τη δύναμη της πρόθεσης. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό πάνω στο οποίο αποφασίζετε να εστιάσετε την προσοχή σας, η αρμονική σύνθεση της διαδικασίας των 13 αυτών βημάτων θα σας βοηθήσει να το κάνετε εύκολα πραγματοποιήσιμο.

ΤΟΤΕΜ: Νυχτερίδα
Προβάλλετε τον εαυτό σας στο άμεσο μέλλον και μην φοβάστε μήπως χαθείτε στο σκοτάδι.
ν

2 Σεληνιακό Φεγγάρι (Lunar Moon)
Ημερ. γεν.: 23 Αυγούστου – 19 Σεπτεμβρίου
Αναζήτηση: Ποια είναι η πρόκλησή μου;
Χαρακτηριστικά: Πρόκληση ‒ Πόλωση ‒ Σταθεροποίηση

ΓΕΝΙΚΑ
Αυτοί που ανήκουν στο Σεληνιακό Φεγγάρι είναι άριστοι γνώστες της δυαδικότητας της ύπαρξης. Γνωρίζουν ότι όλα πηγάζουν από το δυναμικό παιχνίδι της αλληλεπίδρασης του γιν και γιανγκ. Στους υπόλοιπους ανθρώπους κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται αντιφατικό· δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς μπορεί η ίδια αξία να εμφανίζεται πότε θετική και πότε αρνητική. Χωρίς όμως το δυναμικό Σεληνιακό Φεγγάρι θα είχαμε έλλειψη της ζωτικής ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Ντο Δίεση
O Σεληνιακός Τόνος αντιπροσωπεύει τη δύναμη της πόλωσης, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί. Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία πρέπει να εξετάσετε την πρόθεση που έχετε εναποθέσει στον Μαγνητικό Τόνο και να ρωτήσετε: «Τι είναι αυτό που με εμποδίζει να πετύχω το στόχο μου;»

ΤΟΤΕΜ: Σκορπιός
Nα ξέρετε ότι διαθέτετε ένα κεντρί στην ουρά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το χρησιμοποιείτε. Ήδη γνωρίζουν όλοι ότι είστε καλά οπλισμένοι.
ν

3 Ηλεκτρικό Φεγγάρι (Electric Moon)
Ημερ. γεν.: 20 Σεπτεμβρίου ‒ 17 Οκτωβρίου
Αναζήτηση: Πώς μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα;
Χαρακτηριστικά: Υπηρεσία ‒ Ενεργοποίηση ‒ Συνένωση

ΓΕΝΙΚΑ
Aν έχετε γεννηθεί στην εποχή του Ηλεκτρικού Φεγγαριού, η αφοσίωση για σας είναι το παν. Είστε υπηρέτες και παράλληλα, ενεργοποιοί της ζωής. Κάντε αυτό που αγαπάτε, αλλά βεβαιωθείτε ότι το κάνετε στον υπέρτατο, «ηλεκτρισμένο» βαθμό. Μέσω της προσφοράς σας έχετε τη δύναμη να περνάτε αρκετό «ρεύμα», δηλαδή ενέργεια σε οτιδήποτε κάνετε προκειμένου να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας, εμπνέοντας παράλληλα τους ανθρώπους γύρω σας. 

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Ρε
O Ηλεκτρικός Τόνος αντιπροσωπεύει τη συνδετική φύση της υπηρεσίας που ενεργοποιεί τα πάντα, εφόσον η εφαρμογή της είναι η σωστή. H κύρια αξία της ηλεκτρικής ενέργειας είναι να βρίσκει λύσεις, γι’ αυτό εξετάστε την πρόκληση με την οποία έρχεστε αντιμέτωποι στον Σεληνιακό Τόνο και ανακαλύψτε τι πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε στο στόχο σας.

ΤΟΤΕΜ: Ελάφι
Να είστε σε εγρήγορση και να έχετε διαρκώς επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σας.
ν

4 Αυτοτελές Φεγγάρι (Self-Existing Moon)
Ημερ. γεν.: 18 Οκτωβρίου ‒ 14 Νοεμβρίου
Αναζήτηση: Ποια είναι η μορφή της δράσης μου;
Χαρακτηριστικά: Συνένωση ‒ Καθορισμός ‒ Μέτρο

ΓΕΝΙΚΑ
Όσοι ανήκουν στο Αυτοτελές Φεγγάρι οικοδομούν τη ζωή και της δίνουν σχήμα. Ζουν για να δίνουν μορφή στα πράγματα. Αυτό το φεγγάρι καθορίζει την κατάλληλη εποχή για να φτιάξετε το σχέδιο δράσης που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία. Ανακαλύψτε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε και σιγουρευτείτε ότι έχετε το σχέδιό σας και γραπτώς. Τα αυτοτελή άτομα που υπάρχουν ανάμεσά μας είναι τόσο σταθερά όσο και τα τέσσερα σημεία του τετραγώνου, το οποίο και αντιπροσωπεύουν. H περίοδος αυτή θέλει να είστε έτοιμοι για μια δίκαιη συναλλαγή και δίνει έμφαση στα απλά, σταράτα λόγια.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Ρε Δίεση
O Αυτοτελής Τόνος βρίσκεται εκεί όπου αρχίζουμε να δίνουμε μορφή στα επιχειρήματά μας. Αντιπροσωπεύει τα θεμέλια πάνω στα οποία θα έλθουμε να χτίσουμε αργότερα. Eξετάστε τη λύση που μηχανευτήκατε στον Ηλεκτρικό Τόνο και καταστρώστε ένα σχέδιο για την επιτυχημένη εφαρμογή της.

ΤΟΤΕΜ: Κουκουβάγια
Εξετάστε προσεχτικά πώς πρέπει να έχουν τα πράγματα και τότε θα γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.
ν

5 Αρμονικό Φεγγάρι (Overtone Moon)
Ημερ. γεν.: 15 Νοεμβρίου ‒ 12 Δεκεμβρίου
Αναζήτηση: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσω δύναμη;
Χαρακτηριστικά: Ακτινοβολία ‒ Ενδυνάμωση ‒ Διαταγή

ΓΕΝΙΚΑ
Τα άτομα του Αρμονικού Φεγγαριού είναι φορείς φωτός και σαν φάροι δείχνουν το δρόμο που υπάρχει μπροστά. Όταν εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό ακτινοβολούν με τη λάμψη που προέρχεται όντας σε αρμονικές σχέσεις και κατέχοντας τα προς το ζην. Διατηρούν την ενέργεια ζωντανή και την κατευθύνουν εκεί όπου χρειάζεται. Στην περίοδο του Αρμονικού Φεγγαριού πρέπει να συγκεντρώσετε τα εφόδια που θα σας χρειαστούν για τις περιπέτειες της ζωής.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Μι
O Αρμονικός Τόνος είναι το σημείο στο οποίο η ενέργεια που έχουμε αφυπνίσει στους τέσσερις πρώτους τόνους κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός και ενδυναμώνει την ουσία της με ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσει. O τόνος αυτός σας λέει: «Πάρτε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια σας».  

ΤΟΤΕΜ: Παγώνι
Μην φοβάστε να δείξετε την αληθινή σας αξία και ακτινοβολία, ακόμη κι αν φουσκώνουν επιδεικτικά μερικά από τα φτερά σας.
ν

6 Ρυθμικό Φεγγάρι (Rhythmic Moon)
Ημερ. γεν.: 13 Δεκεμβρίου ‒ 9 Ιανουαρίου
Αναζήτηση: Πώς μπορώ να οργανώσω τον εαυτό μου;
Χαρακτηριστικά: Εξίσωση ‒ Οργάνωση ‒ Εξισορρόπηση

ΓΕΝΙΚΑ
Oι άνθρωποι του Ρυθμού, όπως δηλώνει και το όνομά τους, έχουν την κίνηση μέσα τους. Διαθέτουν μια εσωτερική αίσθηση των μουσικών τόνων και του ρυθμού. Έχουν συγχρονισμό που τους βοηθά να γίνουν πολύ καλοί χορευτές, ντράμερς και οργανωτές συλλογικών δρώμενων. Κατανοούν απόλυτα τους εσωτερικούς ρυθμούς μιας εξισορροπημένης ζωής, γνωρίζουν δηλαδή πότε πρέπει να δράσουν και πότε να διαλογιστούν. Το Ρυθμικό Φεγγάρι μας θυμίζει ότι η ζωή είναι ένας χορός.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Φα
O Ρυθμικός Τόνος είναι το σημείο ισορροπίας στο οποίο παρατάσσονται όλες οι δυνάμεις ώστε να μπορούν να οργανωθούν αποτελεσματικά και να τοποθετηθούν σε σωστή σχέση η μια με την άλλη. Mην αφήνετε να σας καταβάλλει η ακαταστασία και η φασαρία που υπάρχει γύρω σας. Ξεκαθαρίστε το τοπίο και ετοιμάστε το έδαφος για να δώσετε την παράσταση της ζωής σας!

ΤΟΤΕΜ: Σαύρα
Εξαγνίστε την ενέργειά σας όσο καλύτερα μπορείτε, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση χωρίς βάρη, αμέσως μόλις σας δοθεί η ευκαιρία.
ν

7 Ηχηρό Φεγγάρι (Resonant Moon)
Ημερ. γεν.: 10 Ιανουαρίου ‒ 6 Φεβρουαρίου
Αναζήτηση: Πώς μπορώ να συντονίσω τη δράση μου με αυτή των άλλων ανθρώπων;
Χαρακτηριστικά: Συντονισμός ‒ Διοχέτευση ‒ Έμπνευση

ΓΕΝΙΚΑ
Το Ηχηρό Φεγγάρι αποτελεί το κέντρο της χρονιάς των 13 Φεγγαριών. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ανήκετε σε αυτό μπορεί να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε μεταξύ δυο κόσμων. Θα έχετε την αίσθηση ότι δεν ανήκετε σε κανέναν από τους δυο, παρά το γεγονός ότι θα σας είναι και οι δύο οικείοι. Μην σας στεναχωρεί όμως αυτό γιατί μπορείτε να λειτουργήσετε σαν γέφυρα μεταξύ διαφορετικών όψεων της ζωής, πραγματοποιώντας σημαντικές επαφές και δρώντας σαν καταλύτης για τους άλλους.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Φα Δίεση
Έχουμε 13 βασικά συστήματα στο σώμα μας. Το έβδομο είναι και το κεντρικό σύστημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το λαιμό μας. H περίοδος αυτή απαιτεί να εκφράσουμε και να υποστηρίξουμε τις ιδέες μας. Θέστε υψηλούς στόχους αλλά μην βιαστείτε να δράσετε προτού νιώσετε το δυνατό χέρι της έμπνευσης να σας σπρώχνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΤΟΤΕΜ: Πίθηκος
Να είστε χαρούμενοι και παιχνιδιάρηδες, με θετικό και αισιόδοξο πνεύμα. Έτσι θα εμπνέετε τους άλλους να σας ακολουθούν σε ό,τι κάνετε.
ν

8 Γαλαξιακό Φεγγάρι (Galactic Moon)
Ημερ. γεν.: 7 Φεβρουαρίου ‒ 6 Μαρτίου
Αναζήτηση: Ζω σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μου;
Χαρακτηριστικά: Ακεραιότητα ‒ Εναρμόνιση ‒ Μοντελισμός

ΓΕΝΙΚΑ
Η δύναμη του Γαλαξιακού Φεγγαριού έγκειται στη μεγάλη του ακεραιότητα. Όσοι έχουν γεννηθεί κάτω από το Γαλαξιακό Φεγγάρι τηρούν κατά γράμμα το λόγο τους και περιμένουν και από τους άλλους να έχουν παρόμοια συμπεριφορά. Έτσι συχνά μπορεί να παρουσιάζονται αυστηροί, αλλά γνωρίζουν πώς μπορούν να συγχρονίσουν διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Σολ
O Γαλαξιακός Τόνος είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να δώσουμε την τελική μορφή στα σχέδια που είχαμε ξεκινήσει στο Αυτοτελές Φεγγάρι. Στο στάδιο αυτό φιάχνουμε ένα πρότυπο μοντέλο των σχεδίων μας και έτσι διορθώνουμε και τελειοποιούμε και την παραμικρή λεπτομέρεια προτού περάσουμε στην εκτέλεσή τους. Mας δίνεται η ευκαιρία να εντοπίσουμε και να εξαλείψουμε και τα τελευταία εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας.

ΤΟΤΕΜ: Γεράκι
Πετάξτε ψηλά έτσι ώστε να έχετε μια πολύ καλύτερη θεώρηση των πραγμάτων. Στη συνέχεια, βρείτε το στόχο σας και επιτεθείτε.
ν

9 Ηλιακό Φεγγάρι (Solar Moon)
Ημερ. γεν.: 7 Μαρτίου ‒ 3 Απριλίου
Αναζήτηση: Πώς πραγματοποιώ τους στόχους μου;
Χαρακτηριστικά: Πρόθεση ‒ Παλμός ‒ Συνειδητοποίηση

ΓΕΝΙΚΑ
Το Ηλιακό Φεγγάρι είναι η κατάλληλη εποχή για δέσμευση στο στόχο και πλήρη συγκέντρωση σ’ αυτόν. Στο στάδιο αυτό μπορούμε να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί δίνοντας όλη μας την προσοχή σε αυτό που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Ξεπεράστε τις αμφιβολίες σας και κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Σολ Δίεση
Ο Ηλιακός Τόνος είναι η κατάλληλη στιγμή για να περάσει κανείς στη δράση. Έχουμε σχεδιάσει το στόχο μας, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα, έχουμε οργανωθεί σωστά, έχουμε εμπνευστεί και έχουμε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας. Όλα λοιπόν είναι με το μέρος μας. Οπλιζόμαστε με την αρχική μας ιδέα και την πρόθεση που υπάρχει πίσω από αυτήν και προχωράμε στην εκτέλεση του στόχου.

ΤΟΤΕΜ: Ιαγουάρος
H καλύτερη στρατηγική που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε στο στάδιο αυτό είναι αυτή της μυστικής προσέγγισης. Δράστε αποφασιστικά και αθόρυβα και ο στόχος σας θα πραγματοποιηθεί.
ν

10 Πλανητικό Φεγγάρι (Planetary Moon)
Ημερ. γεν.: 4 Απριλίου ‒ 1 Μαΐου
Αναζήτηση: Πώς μπορώ να τελειοποιήσω τις πράξεις μου;
Χαρακτηριστικά: Πραγματοποίηση ‒ Τελειότητα ‒ Παραγωγή

ΓΕΝΙΚΑ
O στόχος του Πλανητικού Φεγγαριού είναι η τέλεια υλοποίηση. Αυτό σύμφωνα με τους νόμους της φύσης σημαίνει χωρίς απώλειες ή υπερβολές. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι αυτές ακριβώς που χρειάζονται τη στιγμή που χρειάζεται. Αν δεν είμαστε συντονισμένοι με αυτή την αρχή, κινδυνεύουμε να φορτωθούμε με πάρα πολλά ανώφελα βάρη.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Λα
Κατά μια έννοια έχουμε πετύχει την εκπλήρωση της αρχικής μας πρόθεσης: τώρα θα πάρει σάρκα και οστά και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τα οφέλη της πραγματοποίησής της. Γιορτάστε την τελειότητά της, αλλά μην επαναπαύεστε. Υπάρχουν ακόμη άλλα τρία στάδια που πρέπει να περάσετε μέχρι την τελική εκπλήρωση.

ΤΟΤΕΜ: Σκύλος
Φέρτε στο μυαλό σας την αφοσίωση και την πίστη ενός σκύλου και θα  πάρετε την καθοδήγηση που χρειάζεστε. Αισθανθείτε αγάπη για ό,τι κάνετε και όλα θα πάνε καλά.
ν

11 Φασματικό Φεγγάρι (Spectral Moon)
Ημερ. γεν.: 2 Μαΐου ‒ 29 Μαΐου
Αναζήτηση: Πώς απελευθερώνομαι από το παρελθόν;
Χαρακτηριστικά: Απελευθέρωση ‒ Διάλυση ‒ Αποδέσμευση – Απαλλαγή

ΓΕΝΙΚΑ
H φασματική ανάλυση είναι η διαδικασία χωρισμού του φωτός από την ύλη και αυτό ακριβώς κάνει και το Φασματικό Φεγγάρι ‒ δημιουργεί φως από την ύλη. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να καθαρίσουμε το χώρο για την ενέργεια που θα ανακυκλωθεί έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ελεύθεροι. Η φύση του φάσματος είναι αυτή της επιστροφής στην πηγή, απελευθερώνοντας ενέργεια. Σε μερικούς αυτό μπορεί να φανεί καταστροφικό, αλλά αυτή είναι απλώς η επιφάνεια.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Λα Δίεση
Ο φασματικός Τόνος υποδηλώνει ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και να αποφύγουμε να προσκολληθούμε σε αυτό που μόλις δημιουργήσαμε. Nα βυθιστούμε σε μια διαδικασία αποδέσμευσης και να κερδίσουμε την απελευθέρωσή μας.

ΤΟΤΕΜ: Φίδι
Επιτρέψτε στη ζωτική σας δύναμη να απελευθερωθεί. Ξεδιπλώστε μέσα σας το φίδι της κουνταλίνι που βρίσκεται κουλουριασμένο στη βάση της σπονδυλικής στήλη.
ν

12 Κρυστάλλινο Φεγγάρι (Crystal Moon)
Ημερ. γεν.: 30 Μαΐου ‒ 26 Ιουνίου
Αναζήτηση: Πώς θα αφιερώσω τον εαυτό μου στη φύση και στη ζωή;
Χαρακτηριστικά: Συνεργασία ‒ Αφοσίωση ‒ Παγκοσμιότητα

ΓΕΝΙΚΑ
Το Κρυστάλλινο Φεγγάρι είναι η ιδανική περίοδος για συνάντηση των ανθρώπων. H ενέργεια είναι καθαρή σαν κρύσταλλο, έτσι όταν ερχόμαστε σε επαφή λειτουργούμε σαν τις διαφορετικές όψεις του ίδιου κρύσταλλου. Μέσω αυτής της συγκέντρωσης μοιραζόμαστε τις ατομικές μας εμπειρίες με τους άλλους και αποτελούμε μέρος της γενικότερης εικόνας. Τότε είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε τον εαυτό μας στην επόμενη περιπέτεια που μας περιμένει.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Σι
O Κρυστάλλινος Τόνος είναι κοινωνικός και φιλικός. Σας δείχνει τη σωστή στιγμή για να γίνετε ξεκάθαροι και να καλλιεργήσετε τη λάμψη σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να δείξετε την πραγματική αξία σας.

ΤΟΤΕΜ: Λαγός
Το ζωάκι αυτό ζώντας σε άμεση επαφή με τη γη και μέσα στη σιγουριά και τη θαλπωρή της ευρύτερης οικογένειάς του, αποτελεί το τέλειο παράδειγμα της δύναμης της συντροφιάς και της συσπείρωσης.
ν

13 Κοσμικό Φεγγάρι (Cosmic Moon)
Ημερ. γεν.: 27 Ιουνίου ‒ 24 Ιουλίου
Αναζήτηση: Πώς θα επεκτείνω την ευτυχία και την αγάπη στη ζωή μου;
Χαρακτηριστικά: Παρουσία ‒ Αντοχή ‒ Υπέρβαση

ΓΕΝΙΚΑ
Ήρθε η στιγμή να πάρουμε μια βαθιά ανάσα! Το Κοσμικό Φεγγάρι δείχνει την εποχή όπου πρέπει να παραμείνουμε ακίνητοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το ρίξουμε στον ύπνο! Θα πρέπει να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή, αλλά από μια θέση συγκέντρωσης και γαλήνης. Είναι η εποχή όπου μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια υπέρβαση της προσωπικότητάς μας, των σχεδίων μας, του παρελθόντος και να γίνουμε ένα με τη ζωή. Οι άνθρωποι του Κοσμικού Φεγγαριού είναι σε επαφή, αλλά παράλληλα διατηρούνται ανέπαφοι από τους ανθρώπους γύρω τους. Έχουν όλο το χρόνο που τους χρειάζεται για να κάνουν αυτό που θέλουν.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ: Ντο (το ξεκίνημα της επόμενης οκτάβας)
Ο Κοσμικός Τόνος μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε το παρόν. Aν απαλλαγούμε από αυτά που μας διασπούν και κλέβουν την προσοχή μας, θα ανακαλύψουμε όλα αυτά που έχουν διάρκεια στο χρόνο. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ζωή είναι κάτι παραπάνω από απλή δράση, είναι η ίδια πράξη της ύπαρξης. Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο για την καθαρή απόλαυση της ύπαρξης.

ΤΟΤΕΜ: Χελώνα
Η χελώνα συμβολίζει το χρόνο και την αιωνιότητα, ενώ το καβούκι της χωρίζεται σε 13 μέρη. Το μήνυμά της είναι το εξής: «Ενωθείτε με τον εσωτερικό σας εαυτό και τη φύση».
ν

Μέρος β΄: Η ουράνια φυλή (ζώδιο) στην οποία ανήκετε >
ν

© 2020-21 Youmagazine.gr
ν

 


1 2

Translate this post