Μονόλιθος Γιούτα: Όπως εμφανίστηκε, το ίδιο μυστηριωδώς εξαφανίστηκε

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο μυστηριώδης μονόλιθος που ανακαλύφθηκε στην έρημο της Γιούτα, εξαφανίστηκε με τον ίδιο μυστηριώδη τρόπο που εμφανίστηκε.

Ο μεταλλικός μονόλιθος που ανακαλύφθηκε σε φαράγγι στην έρημο της Γιούτα στις 25 Νοεμβρίου 2020. Πηγή: Twitter

v

TO ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ μεταλλικό αντικείμενο που εντοπίστηκε από υπαλλήλους της υπηρεσίας προστασίας άγριας ζωής σε φαράγγι της Γιούτα, εξαφανίστηκε με τον ίδιο παράξενο τρόπο που εμφανίστηκε, απογοητεύοντας όσους επρόκειτο να τον επισκεφθούν.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Γης της Γιούτα, ο μονόλιθος μάλλον εκλάπη από άγνωστο  ή αγνώστους την Παρασκευή το βράδυ.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς μπορεί να έγινε η κλοπή.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Γιούτα δήλωσαν ότι δεν έχουν ιδέα ποιος αφαίρεσε τον οβελίσκο, ενώ εξακολουθούν να έχουν άγνοια σχετικά με το ποιος τον εγκατέστησε εκεί, πιθανώς πριν από χρόνια.

Πολλοί χρήστες των social media είπαν αστειευόμενοι ότι «οι εξωγήινοι το πήραν πίσω».
ν

ν

Όταν ανακαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, το περίεργο αντικείμενο ονομάστηκε «μονόλιθος», παρά το γεγονός ότι ήταν μεταλλικό και κοίλο, ως φόρος τιμής στην ταινία “2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος” του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Όπως ήταν φυσικό διατυπώθηκαν διάφορες θεωρίες, ευφάνταστες ή μη, σχετικά με την προέλευση του μονόλιθου – ότι ήταν ένα τέχνασμα μάρκετινγκ, διαφημιστικό κόλπο, έργο τέχνης ή φάρσα, ενώ δεν έλειψαν άλλες πιο περίτεχνες και εξωτικές υποθέσεις, όπως εξωγήινο υπερ-όπλο ή το πρωτότυπο του Xbox.
ν

ν

Ένα ζευγάρι πεζοπόρων, ο Riccardo Marino και η Sierra Van Meter, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον τόπο της κλοπής. Όπως είπαν, στη θέση του μονόλιθου των 4 μέτρων βρήκαν ακαθαρσίες κι ένα μήνυμα γραμμένο στη βρωμιά που έλεγε “bye bitch”.

Σε μια προσπάθεια απόδοσης σεβασμού, έστησαν ένα μικρό γλυπτό από πέτρες με ένα βέλος στην κορυφή, που υποδηλώνει ότι «ο μονόλιθος επέστρεψε στον ουρανό και δεν βεβηλώθηκε από ακαλλιέργητους μικροαστούς».
ν

Το μικρό γλυπτό που έστησε το ζεύγος Riccardo Marino και Sierra Van Meter στη θέση του μονόλιθου. Πηγή: Instagram
v

 


Translate this post