Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμη: Γιγαντιαίος αλιγάτορας στη Φλόριντα (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γιγαντιαίος αλιγάτορας εμφανίστηκε σε γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, κάνοντας τους κατοίκους να μιλούν για Τζουράσικ Παρκ.

Ένας αλιγάτορας που έμοιαζε με δεινόσαυρο έκανε βόλτες σε ένα γήπεδο του γκολφ στη Φλόριντα. Πηγή: Twitter

ν

ΤΟ 2020 έχει ακόμη πολλά να δώσει. Έτσι, μετά την επιδημία του κορονοϊού, τα αλλεπάλληλα lockdown, την παγκόσμια οικονομική ύφεση, την απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία, τους τουρκικούς λεονταρισμούς και την κρίση ψυχικής υγείας που έχει καταλάβει την ανθρωπότητα, όλα αυτά τα πισωγυρίσματα ήταν επόμενο να κάνουν πραγματικότητα ορισμένες σκηνές από την ταινία Τζουράσικ Παρκ του 1993, με έναν απόγονο των δεινοσαύρων να κόβει βόλτες ελεύθερα σε ένα γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα.

Είχε προηγηθεί μια τροπική καταιγίδα που επέτρεψε σε έναν γιγαντιαίο αλιγάτορα να αφήσει το νερό και να βγει στην ξηρά προς αναζήτηση τροφής,

Οι αλιγάτορες τρέφονται κυρίως με ψάρια, βατράχους και μικρά καρκινοειδή, αλλά ορισμένες φορές βγαίνουν στην ξηρά για να αλλάξουν διαιτολόγιο τρώγοντας χελώνες, μικρά θηλαστικά και πουλιά.

Οι κάτοικοι της Φλόριντα βλέπουν συχνά αλιγάτορες να βγαίνουν από το νερό κατά τη διάρκεια των τροπικών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή, αλλά το ασυνήθιστο μέγεθος και η αταραξία του θηρίου εξέπληξαν πολλούς θεατές.

«Ο τεράστιος αλιγάτορας της Φλόριντα», ανακοίνωσε με δέος ο τοπικός μετεωρολόγος Matt Devitt, καθώς πλάνα του μεγαλόσωμου αρπακτικού τράβηξαν την προσοχή εκατομμυρίων θεατών. «Ναι, αυτό το τέρας είναι αληθινό!»
ν

ν

Το μεγαθήριο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του τυφώνα Έτα στη Νάπολη, μια πόλη της κομητείας Collier στη ΝΔ Φλόριντα, με 320.000 κατοίκους.

Πολλοί κάτοικοι είναι εξοικειωμένοι με αλιγάτορες διαφόρων μεγεθών, οι οποίοι μάλιστα έχουν και σύλλογο προστασίας και σελίδα στο Facebook. Συνήθως τους βλέπουν στα γήπεδα του γκολφ να περπατούν ή να λιάζονται. Αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουν ένα θηρίο τέτοιου μεγέθους.

Οι αλιγάτορες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Ολιγόκαινο πριν από 37 εκατομμύρια χρόνια και φτάνουν συνήθως τα 4 έως 4,5 μέτρα. Ζουν στον Μισισιπή και στον ποταμό Γιανγκ τσε Κιανγκ στην Κίνα.

Ο μεγαλύτερος αλιγάτορας που μετρήθηκε στη Λουιζιάνα έφτανε τα 5,8 μέτρα, αλλά αυτός της Φλόριντα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Από πού προήλθε άραγε;
ν

The Alligators taking over America’s golf courses – BBC
ν

ν

 


Translate this post