Αποκτώντας πρόσβαση στη μαγεία των αγγέλων

Κατηγορία Παραφυσικό

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πώς μπορούμε να καλέσουμε τους αγγέλους στη ζωή μας; Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ένιωσαν την ύπαρξή τους μέσω μουσικής, δυνατής αίσθησης χάριτος ή βοήθειας σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης.

Οι άγγελοι ήταν ένα από τα αγαπημένα θέματα των ζωγράφων της Αναγέννησης. Image: Supplied

ν

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να καλέσουμε τους αγγέλους στη ζωή μας; Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ένιωσαν την ύπαρξή τους μέσω μουσικής, δυνατής αίσθησης χάριτος ή βοήθειας σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης.

Μπορούμε όμως, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να δεχόμαστε σε καθημερινή βάση, τη θεία χάρη τους. Όταν η ζωή μας χαρακτηρίζεται από αρμονία και συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας, συνοδεύεται από αγγελική χάρη και ευδαιμονία.
ν

Δημιουργώντας χώρο στη ζωή μας

Οι άγγελοι κατοικούν στον ουράνιο κόσμο των πνευμάτων, ενώ εμείς ζούμε στον χονδροειδή κόσμο της ύλης. O καλύτερος τρόπος για να νιώσουν άνετα και να εισέλθουν στη ζωή μας, είναι να διατηρούμε τις σκέψεις, τα αισθήματα και το περιβάλλον μας καθαρά, σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο. Mε αυτό τον τρόπο, διανύουμε τη μισή απόσταση που μας χωρίζει απ’ αυτούς. Oι άγγελοι νιώθουν οικεία με σκέψεις αγάπης και ειρήνης, ενώ τους απωθούν η οργή, το μίσος, ο φθόνος και η επιθετικότητα.

Aς αφιερώσουμε, λοιπόν, λίγα λεπτά κάθε μέρα για να επικοινωνήσουμε με τους αγγέλους. Πρώτα απ’ όλα, αποκλείουμε οτιδήποτε μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή, όπως τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και τηλέφωνα. Αποσυρόμαστε σ’ ένα δωμάτιο ή σε ένα δικό μας χώρο στη φύση. Φέρνουμε την εικόνα ενός αγγέλου στο μυαλό μας (μπορούμε ακόμα και να έχουμε μια εικόνα του μαζί μας) και μιλάμε σ’ αυτόν, όπως θα μιλούσαμε στον καλύτερό μας φίλο.

Μετά απ’ αυτό, απλώς “ακούμε” τις σκέψεις που μας έρχονται στο μυαλό. Είναι οι συμβουλές που μας δίνει ο άγγελός μας. Σύντομα, θα  αποκτήσουμε μια πιο θετική στάση στη ζωή μας, δημιουργώντας έτσι, ακόμα πιο ευνοϊκές συνθήκες για την επικοινωνία μας με τους αγγέλους.
ν

Άμποτ Χάντερσον Θάιερ: Άγγελος (1887). Λάδι σε καμβά.
Αμερικανικό Μουσείο Τέχνης Σμιθσόνιαν

ν

H δύναμη της προσευχής

Oι άγγελοι απαντούν στις προσευχές και στις δυνατές επιθυμίες από τα βάθη της καρδιάς μας. Υπάρχει όμως μια ιδιαίτερη δύναμη στην προσευχή που κάνουμε φωναχτά. H φωνή μας είναι ικανή να δημιουργήσει ή να καταστρέψει. O Θεός χρησιμοποίησε τη δύναμη αυτή, όταν είπε «γεννηθήτω το φως και εγένετο φως». Χρησιμοποιώντας το χάρισμα της ομιλίας μπορούμε να κάνουμε θαύματα στη ζωή μας.

Υπάρχουν διάφορα είδη προσευχών: τραγούδια και ύμνοι, που είναι και οι κατεξοχήν τρόποι για να καλέσουμε τους αγγέλους∙ επίσημες προσευχές, όπως είναι το “Πάτερ ημών” και αυτοσχέδιες προσευχές, όπου εκφράζουμε τις βαθύτερες ανάγκες της ψυχής μας. Λέμε τις προσευχές μας δυνατά και με σταθερή φωνή, οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρισκόμαστε. Θα δούμε τότε, τους ουρανούς να ανοίγουν μπροστά μας!
ν

Επίκληση στο θείο πνεύμα

O Θεός είναι μέσα μας. Όταν χρησιμοποιούμε λοιπόν, τη θεϊκή ενέργεια που διαθέτουμε για να καλέσουμε τη βοήθεια των αγγέλων, η ανταπόκρισή τους θα είναι εντυπωσιακή. Όταν ο Θεός μίλησε στον Μωυσή, με τη μορφή της φλεγόμενης βάτου, αποκάλυψε το όνομά του, αλλά και την πραγματική φύση του ανθρώπου, με τα λόγια: «Εγώ ειμί ο ων». Πράγματι, εμείς είμαστε η βάτος και η φωτιά είναι η θεϊκή μας φύση. Έχουμε τη δύναμη να δημιουργούμε στο όνομά Του και να επικαλούμαστε τη βοήθεια των αγγέλων γι’ αυτό.

O Χριστός χρησιμοποίησε το όνομα του Θεού όταν είπε: «Εγώ είμαι η Ανάσταση και η Ζωή». Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τη φράση «Εγώ είμαι», αναφερόμαστε στο θεϊκό πνεύμα μέσα μας, έλκοντας έτσι την ανάλογη ενέργεια. H φράση «Εγώ είμαι το φως», θα προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερη φωτεινότητα από αυτή που ήδη διαθέτουμε, ενώ η δύναμη της προσευχής μας θα αυξηθεί σημαντικά.
ν

Καθημερινή πρακτική

O καλύτερος τρόπος για να ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τους αγγέλους, είναι να δημιουργήσουμε ένα πολυταξιδεμένο μονοπάτι που να μας ενώνει μαζί τους. Nα καταστήσουμε δηλαδή, μια καθημερινή επικοινωνία, έστω και για πέντε λεπτά κάθε φορά.

H καθημερινή προσευχή δεν βοηθάει μόνο εμάς, αλλά και ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καν. Oι άγγελοι βρίσκονται πάντα σε αναζήτηση ανθρώπων  που βρίσκονται σε επαφή με το θεϊκό τους πνεύμα, για να τους βοηθήσουν στο έργο τους. Όταν βρουν τους συνεργάτες τους, θα προσφέρουν τη βοήθειά τους μέσω αυτών.

Oι καθημερινές λοιπόν προσευχές μας, μπορούν να ωφελήσουν όχι μόνο εμάς αλλά και τους συνανθρώπους μας.
ν

Επόμενο: Καλώντας τους αγγέλους για βοήθεια >
ν

 


Translate this post