Τι θα συμβεί αν ο Μπάιντεν πεθάνει πριν γίνει πρόεδρος;

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Quartz έθεσε το –άκομψο– ερώτημα τι θα συμβεί εάν ο Τζο Μπάιντεν πεθάνει πριν ορκιστεί πρόεδρος.

Ο 78χρονος Τζο Μπάιντεν νίκησε στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Είναι όμως σε θέση να διοικήσει μια υπερδύναμη; Image: Supplied

ν

ΤΟ QUARTZ, ένας διεθνής οργανισμός ειδήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη, που εστιάζει στις επιχειρήσεις και ανήκει στην ιαπωνική εταιρεία Uzabase, έθεσε το ερώτημα τι θα συμβεί εάν ο νεοεκλεγείς Τζο Μπάιντεν πεθάνει πριν ορκιστεί πρόεδρος. Η ορκωμοσία είναι στις 20 Ιανουαρίου 2021, αλλά ο Μπάιντεν, που γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1942, θα πλησιάζει τότε τα 79 έτη.

«Μπορεί να φαίνεται νοσηρό, αλλά δεδομένου ότι ο Μπάιντεν, 78 ετών σήμερα, είναι ο γηραιότερος εκλεγμένος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία και βρίσκεται εν μέσω μιας πανδημίας, αξίζει να διευκρινιστεί τι θα συμβεί αν πεθάνει πριν αναλάβει τα καθήκοντά του», αναφέρει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος Tim McDonnell, λίγα μόλις λεπτά αφότου το CNN και τα άλλα μέσα ενημέρωσης ανακηρύξουν τον Μπάιντεν νικητή των εκλογών.

Και συνόδευσε τα άρθρο του με μια φωτογραφία του Λευκού Οίκου με την αμερικανική σημαία μεσίστια.
ν

Το Quartz έθεσε το Σάββατο το ερώτημα τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν πεθάνει πριν ορκιστεί πρόεδρος. Image: Quartz
v

Αλλά ενώ εδώ και καιρό, οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ όπως και ορισμένα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης σαν το Fox News έχουν εκφράσει ανησυχίες για τη διανοητική κατάσταση του Μπάιντεν, ο οποίος σε πολλές ομιλίες του έχει μπερδέψει τα λόγια του, δείχνοντας ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ, τα mainstream media, με λίγες εξαιρέσεις, έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό να θίξουν το ζήτημα.

Σε πρόσφατη ομιλία του είπε: «Δημιουργήσαμε, νομίζω, τον πιο εκτεταμένο και τον πιο αποτελεσματικό οργανισμό νοθείας της ψήφου στην ιστορία της αμερικανικής πολιτικής»!

Δείτε το σχετικό βίντεο.
ν

Joe Biden says he’s built most extensive “voter fraud” org in history
ν

ν

Επίσης γελοιοποιήθηκε όταν, για να δείξει ότι είναι σε άριστη κατάσταση, πήγε τρέχοντας στο βήμα για την εναρκτήρια ομιλία του, λες και έκανε τζόκινγκ, γεγονός που του χάρισε το παρατσούκλι JOG Biden (από το jog-ging) που μεταφράζεται όμως ως «ο σκουντούφλης Μπάιντεν».
ν

v

Οι ανησυχίες, επομένως, είναι εύλογες. Όταν όμως το Quartz αναφέρθηκε στη διανοητική κατάρρευση του Μπάιντεν, δέχτηκε ομαδικά πυρά από τα μεγάλα ειδησεογραφικά συγκροτήματα και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Αν και το επιτελείο του Μπάιντεν προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι είναι σε άριστη φυσική κατάσταση, οι περισσότεροι Αμερικανοί ‒συμπεριλαμβανομένων σχεδόν των μισών Δημοκρατών‒ έχουν αμφιβολίες για την υγεία του Μπάιντεν. Μια δημοσκόπηση της Rasmussen Reports τον Αύγουστο έδειξε ότι το 59% των ψηφοφόρων πίστευαν ότι είναι πιθανό ο Μπάιντεν να μην είναι σε θέση να ολοκληρώσει μια τετραετή θητεία ως πρόεδρος. Ακόμα και μεταξύ των Δημοκρατικών, το 49% δήλωσε ότι είναι πιθανό η υποψήφια αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις να χρειαστεί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η Κάμαλα Χάρις, δικηγόρος στο επάγγελμα, γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1964, είναι δηλαδή 56 ετών.
ν

Η Κάμαλα Χάρις γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1964, είναι δηλαδή 56 ετών. Image: Supplied
ν

ν

Αν και άκομψο, το ερώτημα παραμένει: «Τι θα συμβεί αν ένας εκλεγμένος πρόεδρος πεθάνει πριν από την ορκωμοσία;»

Η απάντηση, όπως εξήγησε το Quartz, είναι ότι εάν ο Μπάιντεν πεθάνει πριν από την ψηφοφορία των εκλεκτόρων τον Δεκέμβριο, θα συνέλθει η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών για να υποδείξει τον αντικαταστάτη του θανόντος ‒όχι απαραίτητα την Χάρις‒ και να παροτρύνει τους ψηφοφόρους που υποστήριξαν τον Μπάιντεν να ψηφίσουν το νέο αυτό πρόσωπο. Αν όμως ο Μπάιντεν πεθάνει αφού το Κογκρέσο έχει πιστοποιήσει την εκλογή του στις αρχές Ιανουαρίου, αλλά πριν από την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου, θα τον αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις.

Το ίδιο θα συμβεί και εάν πεθάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, το 2024, θα είναι η Κάμαλα Χάρις.
ν

 


Translate this post