Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Τραμπ (vid)

Κατηγορία Κόσμος, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Θολό τοπίο. Τα όσα λέει ο γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ έρχονται σε αντίθεση με άλλες αναφορές που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο.

Ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ, Σον Κόνλεϊ. Image: Reuters/Ken Cedeno

v

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των εκπροσώπων του Τύπου έξω από το Νοσοκομείο Walter Reed κοντά στην Ουάσιγκτον, ο γιατρός του Τραμπ, Σον Κόνλεϊ (Sean Conley) είπε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο πρόεδρος» και ότι δεν χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη.

Υπάρχουν όμως αναφορές που αμφισβητούν την ακρίβεια των λόγων του. Η εκπρόσωπος των New York Times στον Λευκό Οίκο, Μάγκι Χάμπερμαν, έγραψε στο Twitter: «Δύο πηγές κοντά στον POTUS (συντ. του President of the United States) μου είπαν ότι τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του μειώθηκαν χθες».

Ερωτηθείς πολλές φορές εάν ο Τραμπ χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο, ο Κόνλεϊ είπε μόνο ότι ο πρόεδρος δεν το είχε ανάγκη σήμερα, αρνούμενος να αναφερθεί στο προηγούμενο βράδυ.

Υπάρχει επίσης σύγχυση που σχετίζεται με το πότε ο Τραμπ μολύνθηκε από τον θανατηφόρο ιό, με τον γιατρό του να λέει ότι βρέθηκε θετικός 72 ώρες πριν από την ενημέρωση, δηλαδή μια μέρα και μισή αφότου ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ήταν άρρωστος.

Στο διάστημα αυτό ο πρόεδρος ήρθε σε επαφή με πάνω από 100 άτομα, αποτελώντας έτσι ο ίδιος μια εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Ήδη 22 αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και συνεργάτες του προέδρου μπήκαν σε καραντίνα καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, ο κατάλογος εκείνων που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο που έχουν επίσης μολυνθεί με κοροναϊό έχει αυξηθεί αφού ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Κρις Κρίστι δήλωσε ότι έχει επίσης προσβληθεί από τον ιό, αφού βοήθησε τον Τραμπ να προετοιμαστεί για την προεδρική συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδας.

«Κανείς δεν φορούσε μάσκα στο δωμάτιο όταν προετοιμάζαμε τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου», δήλωσε ο Κρίστι στο Good Morning America του ABC. «Στην ομάδα ήμασταν συνολικά πέντε ή έξι άτομα».
ν

Μερικοί από τους 150 καλεσμένους στον κήπο του Λευκού Οίκου στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν ο πρόεδρος ανακοίνωσε την υποψήφια για την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο, που δημιουργήθηκε από τον θάνατο της δικαστού Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ. Image: Chip Somodevilla
ν

Ο 74χρονος πρόεδρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από την αντίδραση που παρουσίασε στο πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Ο πρόεδρος άρχισε τώρα θεραπεία με Remdesivir. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Στην περίπτωση όμως του Ντόναλντ Τραμπ, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν δύο προβλήματα. Πρώτον, η ηλικία του, που τον κατατάσσει αυτόματα στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Και δεύτερον, ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος, παράγοντας επιβαρυντικός για όσους νοσούν με κορονοϊό.
ν

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ο δρ. Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε «συγκρατημένα αισιόδοξος» όσον αφορά την πορεία της ασθένειας.

Όπως είπε «ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά», κανείς όμως δεν γνωρίζει τι θα γίνει κατά την 7η έως και τη 10η μέρα, όταν η ασθένεια θα έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Η φάση αυτή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως «φλεγμονώδης φάση» και είναι η πιο επικίνδυνη.

Ο Μπόρις Τζόνσον που επίσης ασθένησε και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο, τα πήγε καλά γιατί είναι μόλις 56 ετών. Αν και για ένα διάστημα χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη.
ν

President Trump “doing very well,” his physician says | CBS
v

v

 


Translate this post