Νίκη Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  | Ενημ. 1/9/2020, 16:17

Youmagazine Newsroom

 

«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Image credit: Pixabay20

ν

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Σημαντικός παράγοντας για να παρθεί η απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, όπως είπε η υπουργός, ήταν το να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών συμπολιτών μας.

Όπως είπε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

Η υπουργός επανέλαβε επίσης ότι θα αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και εφ’ όσον χρειαστεί, και πάντα με βάση τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, θα επικαιροποιούνται τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.
ν

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ

Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας, είπε η υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές μόνο στους εσωτερικούς χώρους.

Η υπουργός σημείωσε ότι η μάσκα είναι μια ασπίδα για την υγεία των παιδιών και υπογράμμισε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους, ενώ δεν θα τη φορούν την ώρα της γυμναστικής.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε τέλος ότι η Πολιτεία θα διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημοσίων αλλά και ιδιωτικών σχολείων.
ν

 


Translate this post