Κορονοϊός: 60.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταγράφηκαν πάνω από 60.000 νέα περιστατικά τις τελευταίες 24 ώρες.

Το μεγάλο κύμα του Covid-19 σαρώνει τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ισχυρίζεται ότι το 99% των περιπτώσεων κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς αβλαβείς». Image: Johns Hopkins University. Πηγή: Supplied

ν

ΕΝΑ ακόμη αρνητικό ρεκόρ κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπερνώντας τα 60.000 νέα κρούσματα Covid-19 σε 24 ώρες, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ισχυρίζεται ότι το 99% των περιπτώσεων κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς αβλαβείς»

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 60.209 νέα κρούσματα του ιού τις τελευταίες 24 ώρες, ξεπερνώντας τον αριθμό αυτόν για πρώτη φορά και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα στα 3.097.084.

Οι θάνατοι από Covid-19 στις; ΗΠΑ έφτασαν τους 133.972 από την αρχή του έτους.

Παγκοσμίως τα κρούσματα σήμερα το πρωί ανέρχονταν σε 11.956. 977 και οι θάνατοι σε 546.765 ενώ οι ασθενείς που θεραπεύτηκαν φτάνουν τους 6.903.468.

Όπως λένε οι επιδημιολόγοι, ο ιός εξαπλώνεται τόσο γρήγορα ώστε η ανίχνευση είναι αδύνατη.

Επίσης επιρρίπτουν ευθύνες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λέγοντας ότι υποτίμησε την επικινδυνότητα του ιού SARS-Cov-2 ο οποίος μεταφέρεται με τον αέρα.

Χθες ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ, δρ Άντονι Φαούτσι (Anthony Fauci), δήλωσε ότι η κατάσταση στη χώρα «είναι πολύ άσχημη».
ν

Ο Άντονι Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

«Ήμασταν σε μια κατάσταση όπου είχαμε κατά μέσο όρο 20.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα. Καθώς όμως οι διάφορες πολιτείες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα, σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα, αυτή η χαλάρωση οδήγησε σε μια κατάσταση όπου έχουμε πρωτοφανή σε αριθμούς περιστατικά μολύνσεων», δήλωσε.

«Μέσα σε μιάμιση εβδομάδα, έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον αριθμό των περιστατικών».

Είπε επίσης ότι η Αμερική βρίσκεται ακόμα «στο πρώτο κύμα» της πανδημίας.

«Αν κοιτάξετε τα γραφήματα από την Ευρώπη ‒την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο‒ θα δείτε ότι το πρώτο κύμα έφτασε στην κορύφωση και στη συνέχεια έπεσε στη γραμμή βάσης. Τώρα υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, όπως θα περίμενε κανείς, καθώς οι χώρες επιχειρούν να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους. Εμείς δεν πέσαμε ποτέ στην γραμμή βάσης αλλά συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε».
ν

US ‘knee-deep’ in 1st wave of COVID-19: Fauci l GMA
ν

ν

 


Translate this post