Συνάντηση του ΔΣ των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών με τη Νίκη Κεραμέως

Κατηγορία NEWS, Εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Youmagazine Newsroom

 

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκαν με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα εμπόδια στην εκπλήρωση του εκπαιδευτικού χρέους τους.

ν

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση της υπουργού Κεραμέως με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, μετά από την προχθεσινή προσχηματική πρόσκληση της υπουργού σε “διάλογο” σχετικά με ν/σ που αλλάζει άρδην το τοπίο στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.

Με την έναρξη της συνάντησης ζητήθηκε από την υπουργό να αποσαφηνίσει τις θέσεις της σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Μετά από ένα υποκριτικό λογύδριο περί παιδαγωγικών θεμάτων που θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, παραδέχτηκε ότι θα υπαχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων στις διατάξεις του κοινού εργατικού δικαίου.

Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται απελευθέρωση των απολύσεων και συμβάσεις που θα ορίζονται κατά το συμφέρον του εργοδότη. Εκπαιδευτικοί, λοιπόν, υπό τη συνεχή απειλή της απόλυσης, εκβιαζόμενοι με το πιστόλι στον κρόταφο, θα μεριμνούν, κατά την κα υπουργό, για την εκπλήρωση του παιδαγωγικού χρέους τους απέναντι στους μαθητές τους!

Τα μέλη του ΔΣ, αντιδρώντας άμεσα στην προαναγγελία της ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στον κλάδο μας, αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι για το στημένο από τους σχολάρχες νομοθέτημα που κατά τη συνήθη πρακτική όλων των υπουργών Παιδείας των τελευταίων χρόνων  κατατίθεται είτε κοντά στη λήξη του διδακτικού έτους  είτε σε περίοδο διακοπών, όπως τώρα. 

Ως ΑΣΚΙΕ, καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα σχέδια για νομοθετική παρέμβαση από το Υπουργείο Παιδείας στο χώρο της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σε συνέχεια των άθλιων πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούσαν όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

Ας γίνει αφορμή αυτή η κατάσταση να δούμε την αλήθεια κατάματα: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει σε βάθος χρόνου την Εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό το οποίο συνδέεται με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων. 

Καλούμε τα σωματεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε θέση μάχης!

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών!

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2020
ν

 


Translate this post