Ομολογία Δένδια: Υπήρξε τουρκική «κινητικότητα» (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Νίκος Δένδιας δεν κατάφερε να κρύψει την αλήθεια για τα όσα έγιναν στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Μελισοκομείο στις Φέρες.

Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν μπόρεσε να κρύψει την αλήθεια. Image: Supplied

ν

ΜΙΛΩΝΤΑΣ κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να περάσει κάτω από το «ραντάρ» τι έγινε στον Έβρο, αλλά ανεπιτυχώς αφού άθελά του έδωσε μια σαφή εικόνα του τι έγινε:

Τούρκοι στρατιώτες βρέθηκαν εντός ελληνικού εδάφους, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τοποθετήσει τον φράχτη πιο πίσω, όπως αποκάλυψε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Επιχειρώντας να περιγράψει τα γεγονότα  στις Φέρες ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε «προπαρασκευαστικές εργασίες» για την κατασκευή του φράχτη ανακοπής των μεταναστευτικών ροών «εντός της ελληνικής επικράτειας», ειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία,

Στην συνέχεια ανέφερε ότι υπήρξε «τουρκική κινητικότητα» (όπως αποκαλούμε τώρα τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων) και όπως είπε αυτολεξεί «σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας».

Άλλο σημείο, βέβαια, εκτός από αυτό που βρίσκεται εντός της ελληνικής Επικράτειας δεν μπορεί να υπάρχει.

Με το να πει «τουρκική κινητικότητα», (προσοχή εδώ) όχι πλησίον, ή δίπλα, ή κοντά, αλλά «στο σημείο που είχαν γίνει εργασίες», σημαίνει ότι η τουρκική κινητικότητα [sic] σημειώθηκε εντός ελληνικού εδάφους, αφού οι εργασίες έγιναν μόνο εντός ελληνικής επικράτειας. όπως είπε.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αναλύουμε κάθε λέξη, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξεκαθαριστεί η αλήθεια του τι έγινε πραγματικά στον Έβρο.
ν

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Έβρο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αναφορές για δήθεν κατάληψη εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαράχθηκαν από έντυπα του εξωτερικού, είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται εννοώντας προφανώς από τα… ελληνικά ΜΜΕ.

Σκιαγραφώντας επιγραμματικά τι συνέβη στον Έβρο, ο κ. Δένδιας είπε πως η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την ακρίβεια μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση του Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας και προσέθεσε:

«Η Τουρκία ζήτησε να μάθει, να ενημερωθεί, για τις συντεταγμένες της κατασκευής του Φράκτη αυτού.

Στο αίτημα αυτό η Ελλάς απάντησε στη τουρκική πλευρά αρνητικά, λέγοντας ότι ο Φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν υφίσταται λόγος ενημέρωσης της τουρκικής πλευράς επί των στοιχείων τα οποία ζήτησαν.

Σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ τουρκική ανακοίνωση ισχυρίζεται την επομένη μέρα, ανακριβώς, ότι εμείς παραβιάσαμε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας».

Το γεγονός είναι πλέον αυταπόδεικτο: υπήρξε τουρκική κατάληψη και ενέργεια εντός ελληνικού εδάφους!

Εκμεταλλευόμενη για ακόμη μια φορά τη δειλία και φοβία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, η Τουρκία κατάφερε να γκριζάρει μια ακόμη περιοχή των συνόρων. Το λόγο πλέον έχει ο λαός.

Άγρυπνοι φρουροί οι κάτοικοι του νοτίου Έβρου, καθημερινά φυλάνε τα περάσματα στον ποταμό, συνδράμοντας έτσι στο έργο του στρατού και τις αστυνομίας. Με τις καραμπίνες τους επ’ ώμου, δηλώνουν περήφανα πως ο Έβρος δεν πέφτει, αν δεν πέσουν πρώτα αυτοί.
ν

Φέρες Έβρου: Αρματωμένοι οι κάτοικοι φυλάνε τα περάσματα στο ποτάμι | Thrakinet TV Channel
ν

ν

 


Translate this post