Τέλος στην έκπτωση φόρου και στα μειωμένα ενοίκια

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Δυσκολεύουν τα πράγματα καθώς μπαίνει τέλος στις ευεργετικές διατάξεις των εκπτώσεων φόρου και των μειωμένων ενοικίων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη τα καθαρά φορολογικά έσοδα του τετραμήνου Ιανουαρίου – Απριλίου ήταν μειωμένα κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Image: Supplied

ν

ΤΟ ΤΕΛΟΣ των εκπτώσεων φόρου για τις έγκαιρες εξοφλήσεις οφειλών, αλλά και των γενικευμένων μειωμένων ενοικίων, ανακοίνωσε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, αφού τα οριζόντια μέτρα στήριξης αποσύρονται καθώς εντείνονται οι πιέσεις στον προϋπολογισμό.

«Οι εκπτώσεις τελείωσαν τον Απρίλιο», είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για την εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή», Συγκεκριμένα, δεν θα υπάρχει πλέον έκπτωση 25% για όσους εξοφλήσουν εγκαίρως  τους φόρους τους.

«Οι εκπτώσεις τελείωσαν τον Απρίλιο», είπε το στέλεχος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι το βάρος τώρα πέφτει σε άλλα εργαλεία, για να στηριχθούν στοχευμένα κλάδοι ή επιχειρήσεις. «Δεν θέλουμε να πάρουμε άλλα οριζόντια μέτρα», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια, δεν θα συνεχιστεί η έκπτωση 40% σε όλους όσοι επλήγησαν, η οποία επίσης λήγει τον Μάιο.

«Δεν θα συνεχίσουμε σε γενικευμένα μέτρα», είπε. «Θα αφήσουμε να προσαρμοστεί η αγορά, να συζητήσουν οι ενοικιαστές με τους ιδιοκτήτες για το μέγεθος της προσαρμογής, με βάση τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς».

Τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν και θα γίνουν ακόμη χειρότερα από το φθινόπωρο…
ν

 


Translate this post