Σκοπεύει ο Τσιόδρας να χρησιμοποιήσει τους μαθητές ως πειραματόζωα;

Κατηγορία Εκπαίδευση, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, τα σχολεία ετοιμάζονται να ανοίξουν. Μήπως ο Τσιόδρας θέλει να χρησιμοποιήσει τους μαθητές ως πειραματόζωα;

Ο Τσιόδρας θα πειραματιστεί με μαθητές και καθηγητές για τη διασπορά του κορονοϊού. Πηγή: News Media

ν

ΓΙΑΤΙ η κυβέρνηση επιμένει να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Μαΐου, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν από δασκάλους, γονείς αλλά και ειδικούς ότι βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας;

Μήπως επειδή ο Τσιόδρας, που εργάζεται για τον Μητσοτάκη, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους μαθητές ως πειραματόζωα, για να διαπιστώσει τον βαθμό μετάδοσης του κορονοϊού και την τοπογραφία του, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η κυβέρνηση να κάνει καλύτερο σχεδιασμό, ανοίγοντας την πόρτα του τουρισμού;

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας μπορεί να έχει λίγα κρούσματα και λίγους θανάτους, αλλά βαδίζει στα τυφλά. Κανείς δεν γνωρίζει πού και πόσος ιός υπάρχει στον πληθυσμό.

«Δεν υπάρχει καμία πανελλαδική μελέτη σήμερα σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού που να δείχνει την πορεία του ιού στον ελληνικό πληθυσμό και το πού κρύβεται», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής που υπογράφουν τρεις Έλληνες ειδικοί, οι Στυλιανός Αντωναράκης (ομότιμος καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης), Αθηνά Λινού (καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και Γιώργος Παυλάκης (γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ).

Με την έναρξη της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση αγόρασε κάποια τεστ για την ιχνηλάτηση των μολύνσεων, αλλά αυτά τα τεστ και λίγα είναι και πλέον έχουν αντικατασταθεί από άλλα πιο αξιόπιστα.

Εκτός από την αξιοπιστία, στην Ελλάδα μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα, είχαν διενεργηθεί μόλις 64.608 εργαστηριακά τεστ, ενώ π.χ. στη Γερμανία είχαν διενεργηθεί 2.755.770 τεστ και στην Αυστρία (που έχει τον ίδιο πληθυσμό με εμάς) 292.254 τεστ.

Δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστήριζε ότι «ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων (στην Ελλάδα) ίσως και να οφείλεται στα λίγα τεστ που γίνονται».

Μέχρι την Παρασκευή (1 Μαΐου) σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο John Hopkins, ήταν καταγεγραμμένα 2.463 κρούσματα και 127 θάνατοι. «Ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων ίσως να οφείλεται και στα σχετικά λίγα τεστ», ανέφερε η σχετική έκθεση.

Στην πραγματικότητα, ο μικρός αριθμός θυμάτων στη χώρα μας οφείλεται στην τύχη και όχι σε κάποια στρατηγική. Η Ελλάδα δεν έχει χειμερινό τουρισμό, όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επομένως δεν δέχτηκε μεγάλο αριθμό τουριστών που θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε μεγάλους αριθμούς.
ν

ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Με το που θα ανοίξουν τα σχολεία, ο Τσιόδρας (που προαλείφεται για βουλευτής και υπουργός) θα πειραματιστεί κατά πόσον ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τους νέους –πολλοί από τους οποίους είναι ασυμπτωματικοί‒ στους μεγαλύτερους σε ηλικία, όπως είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Όπως επισημαίνουν οι τρεις Έλληνες ειδικοί: «Το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να θεωρηθεί πείραμα που απαιτεί συνεχή επιτήρηση. Το πείραμα πρέπει να συνοδεύεται από καθημερινή και σχολαστική αξιολόγηση των δεδομένων, και λήψη μέτρων ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας».

Και πιο κάτω σημειώνουν, με ευγενικό τρόπο: «Είναι φρόνιμη η πολιτική της κυβέρνησης να αφήσει τη σχολική παρακολούθηση ουσιαστικά προαιρετική. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν για τα παιδιά τους με βάση την κατάσταση στο σπίτι τους…»

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια (ακόμη) κουτοπόνηρη τακτική από την πλευρά του Μητσοτάκη. Εάν δεν παρουσιαστούν κρούσματα στα σχολεία, θα διεκδικήσει τις δάφνες του “σωτήρα” για να κάνει εκλογές και να εξασφαλίσει άλλα τέσσερα χρόνια, πριν έρθουν τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα (μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις στη φορολογία, υψηλή ανεργία κτλ.).

Εάν κάποια παιδιά αρρωστήσουν, θα δικαιολογηθεί, λέγοντας στους γονείς: «Εσείς αποφασίσατε να τα στείλετε στο σχολείο. Δεν σας πίεσε κανείς να το κάνετε».

Στο μεταξύ, ο Τσιόδρας και η επιτροπή του θα έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Γιατί αυτό που καίει την κυβέρνηση, εν όψει της καλπάζουσας ανεργίας και της ύφεσης που θα κυμανθεί μεταξύ -4,7% και -9,7% είναι να βρει άμεσα χρήματα και αυτά προσδοκά να τα βρει άμεσα από τον τουρισμό.
ν

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της διπλής προσφυγής στις κάλπες το καλοκαίρι, με στόχο να μην καταλάβουν οι ψηφοφόροι ότι το Φθινόπωρο έρχεται ένα ακόμη Μνημόνιο. Image: Supplied
ν

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Διαφορετικά, θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο με τη Γερμανία, πολύ χειρότερο από αυτό που υπέγραψε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 και ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου από 222 βουλευτές, αλλά με πολλές απώλειες για τον τότε κυβερνητικό σχηματισμό.

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να υποστεί την ίδια φθορά. Γι’ αυτό σχεδιάζει τη διπλή προσφυγής στις κάλπες το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας για όφελός του το θυμικό των πολιτών, οι οποίοι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ακόμα θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους έχει σώσει από… βέβαιο θάνατο!
ν

ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΘΕΟΧΑΡΗ

Ο Θεοχάρης (Χάρης) Θεοχάρης είναι ο υπουργός Τουρισμού. Σε αυτόν πέφτει τώρα το βάρος να φέρει τουρίστες στη χώρα και χρήματα στα στεγνά ταμεία της κυβέρνησης. Πώς θα το κάνει όμως, χωρίς να γεμίσει η χώρα με κρούσματα από τον κορονοϊό;

Γιατί οι τουρίστες που θα έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα προέρχονται από τις πλέον μολυσμένες περιοχές του πλανήτη: την Κίνα (το επίκεντρο της πανδημίας), την Γερμανία (168.000 κρούσματα) και την Βρετανία (201.000 κρούσματα).

Σε μια… εξ επιφοιτήσεως έμπνευση που είχε, ο κ. Θεοχάρης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνουν οι τουρίστες τεστ για τον κορονοϊό πριν μπουν στο αεροπλάνο!

Το μέτρο που εγείρει πολλά ερωτήματα ως προς την εφαρμοσιμότητά του, δεδομένου ότι το κάθε τεστ κοστίζει 190 ευρώ!

Δηλαδή αν ‒τελείως θεωρητικά‒ εισέλθουν στην Ελλάδα 30.000.000 τουρίστες όπως πέρυσι, θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα γύρω στα 6 δισ. ευρώ μόνο για τεστ!

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του υπουργού στη FAZ συμπεραίνει κανείς ότι οι τουρίστες θα έρχονται στην Ελλάδα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, ενώ στα ξενοδοχεία και στις πλαζ των νησιών θα γίνεται το αδιαχώρητο.

Εδώ έρχονται χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο οι μετανάστες, θα αρχίσει ξαφνικά η Ελλάδα να ελέγχει τους τουρίστες και μάλιστα τους Γερμανούς;

Από εκεί και μετά, όποιον πάρει ο Χάρος!
ν

 


Translate this post