Βρετανία: Κρύβουν όσους πεθαίνουν από κοροναϊό εκτός νοσοκομείων (vid)

Κατηγορία Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Βρετανία βλέπει καθημερινά τους θανάτους από κοροναϊό να αυξάνονται, έχοντας έως τώρα 33.718 κρούσματα και 2.961 θανάτους.

Μοίρα ασθενοφόρων με τα πληρώματά τους έξω από το εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, έτοιμοι να αναλάβουν δράση στο Νοσοκομείο Nightingale του ΕΣΥ, που είναι σημείο αναφοράς για κρούσματα του κοροναϊού. Image: Reuters / Henry Nicholls. Πηγή: Supplied

ν

Ο ΝΕΟΣ κοροναϊός SARS-CoV-2 δεν είναι ακριβώς σαν γρίπη, όπως λένε γιατροί και επιδημιολόγοι. Απλώς επειδή ο SARS-CoV-2 είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, για να μην ανησυχήσει ο πολύς κόσμος, τον συγκρίνουν άλλοτε με την εποχική γρίπη και άλλοτε με τον SARS (Severe acute respiratory syndrome-related coronavirus ή Κοροναϊός σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου), λέγοντας μάλιστα ότι ο νέος ιός είναι πολύ πιο ήπιος!

Ωστόσο, είναι πολλά αυτά που τους διαφεύγουν. Σταδιακά ανακαλύπτουν τον «έξυπνο» τρόπο με τον οποίο δρα ο ιός μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Οι επιδημιολόγοι εστιάζονται στα άτομα μεγάλης ηλικίας με σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί πεθαίνουν νέα άτομα, έφηβοι και παιδιά, καθώς και πολλά άτομα που παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, των οποίων ξαφνικά ο οργανισμός καταρρέει χωρίς να έχουν «υποκείμενα νοσήματα».
ν

«ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΙ» ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ 44 ΘΑΝΑΤΟΙ
ΧΩΡΙΣ «ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ»

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες πέθαναν 569 άτομα από Covid-19, που είναι ένα νέο ρεκόρ, ενώ στη χώρα υπάρχουν συνολικά 33.718 καταγεγραμμένα κρούσματα και 2.961 θάνατοι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 52.999 και τα κρούσματα εκτινάχθηκαν άνω του ενός εκατομμυρίου.

 

Ωστόσο, η Βρετανία κρύβει θανάτους από τον ιό, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Sun, καθώς στους νεκρούς που ανακοινώνονται δεν προσμετρούνται όσοι πεθαίνουν εκτός νοσοκομείων, με το επιχείρημα ότι «δεν πέθαναν επίσημα»!

Ο πραγματικός αριθμός των σημερινών θανάτων είναι μεγαλύτερος, καθώς υπήρξαν άλλοι 40 ασθενείς από κοροναϊό που πέθαναν στα σπίτια τους και δεν προσμετρήθηκαν στους 569 καθώς δεν πέθαναν «επίσημα»!

Προφανώς την τακτική αυτή την ακολουθούν και άλλα κράτη. Δηλαδή δεν καταγράφουν όσους πεθαίνουν από κοροναϊό στα σπίτια τους ή σε άλλους τόπους εκτός νοσοκομείων, για να κρατάνε χαμηλή την «καμπύλη» των θανάτων.
ν

Η «καμπύλη» θανάτων από κοροναϊό μετά την έναρξη της επιδημίας στη Βρετανία. Image: Supplied
ν                              

Η άλλη είδηση εξαιρετικού ενδιαφέροντος είδηση είναι ότι ανάμεσα στα 569 άτομα που πέθαναν στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, υπάρχουν 44 άτομα που πέθαναν χωρίς να έχουν «υποκείμενα νοσήματα».

Κατ’ αρχήν τα 569 άτομα είχαν ηλικίες μεταξύ 22 και 100 ετών. Τα δε 44 άτομα που πέθαναν χωρίς φανερή αιτία, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας είχαν ηλικίες μεταξύ 25 και 50 ετών.

Αυτό δείχνει πόσο απρόβλεπτος είναι ο νέος κοροναϊός.
ν

ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ανεξήγητος είναι επίσης ο θάνατος της Καρολάιν Σόνμπι (Caroline Saunby), 48 ετών, μητέρας δύο δίδυμων αγοριών, του Τζόζεφ και του Έλιοτ, ηλικίας έξι ετών.

Η Καρολάιν βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και παρέμεινε σε απομόνωση στο σπίτι της καθώς είχε ήπια συμπτώματα.

Τέσσερις μέρες από τη διάγνωση πέθανε. Κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της, στο New Marske στο Βόρειο Γιορκσάιρ. Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο James Cook, όπου πέθανε την Κυριακή 1 Απριλίου. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την αιτία θανάτου.
ν

Η Καρολάιν Σόνμπι πέθανε τέσσερις μέρες μετά τη διάγνωση ότι είχε μολυνθεί από κοροναϊό. Ο σύζυγός της Βικ και τα δύο παιδιά τους εξακολουθούν και βρίσκονται σε απομόνωση, παρ’ όλο που βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό. Image: Supplied
ν

Η Καρολάιν δεν είχε προβλήματα υγείας και βρισκόταν σε αυτοαπομόνωση με την οικογένειά της από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται τα μέτρα περιορισμού. Δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν άλλον, πλην των μελών της οικογένειάς της, και τηρούσε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας. Είναι άγνωστο πώς κόλλησε τον ιό.

Μετά το θάνατό της εξετάστηκαν ο σύζυγος και τα δύο παιδιά τους, αλλά βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό.

Η περίπτωση της Καρολάιν Σόνμπι είναι μια ακόμη περίπτωση μόλυνσης και θανάτου από τον SARS-CoV-2 που παραμένει ανεξήγητη.
ν

Coronavirus: nurse in tears after panic buying leaves shelves empty of food | Guardian
ν

ν

 


Translate this post