Κοροναϊός στην Ευρώπη: Θετικοί ο πρίγκιπας του Μονακό και ο Μισέλ Μπαρνιέ

Κατηγορία Ευρώπη, Κορονοϊός

ΕΥΡΩΠΗ  | Ενημ. 21:00

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι ασθενείς και οι νεκροί στην Ευρώπη ξεπέρασαν αυτούς της Κίνας, ενώ ο ένας μετά τον άλλον επώνυμοι δηλώνουν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. Image: Supplied

ν

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ Αλβέρτος του Μονακό βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων.

«Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, ο οποίος έκανε τεστ αυτή την εβδομάδα, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η υγεία του είναι καλή. Ο πρίγκιπας παρακολουθείται από τον γιατρό του και αντιμετωπίζεται από τους ειδικούς στο νοσοκομείο Πριγκίπισσα Γκρέις».

«Ο πρίγκιπας συνεχίζει να εργάζεται από το ιδιαίτερο διαμέρισμά του και βρίσκεται σε στενή επαφή με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, την κυβέρνηση και τους στενότερους συνεργάτες του», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο πρίγκιπας ζητά από τον λαό του Μονακό να «σεβαστεί τα μέτρα περιορισμού και κάθε πολίτης να περιορίσει τις επαφές του με τους άλλους. Μόνο με αυστηρή τήρηση των κανόνων προφύλαξης και περιορισμού θα εμποδίσει τη διάδοση του κοροναϊού».

Θυμίζουμε ότι τρεις μήνες μετά την εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη χαρακτήρισε πανδημία, στις 11 Μαρτίου 2020.

Μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί πάνω από 230.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και έχουν πεθάνει σχεδόν 9.500 άτομα.
ν

ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛ ΜΠΑΡΝΙΕ

Ο ειδικός διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, βρέθηκε επίσης σήμερα θετικός στο κοροναϊό που σαρώνει την Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή του στο Twitter πριν από λίγο, έγραψε: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βρέθηκα θετικός για το Covid-19. Είμαι καλά, το ηθικό είναι υψηλό. Φυσικά ακολουθώ όλες τις οδηγίες, όπως και η ομάδα μου.

Για όλους, όσοι έχουν ήδη πληγεί, και για όλους εκείνους που βρίσκονται σήμερα σε απομόνωση, θα το περάσουμε αυτό μαζί», έγραψε ο Μπαρνιέ.
ν

ν

ΕΛΛΑΔΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Την απόκρυψη του αριθμού των μολύνσεων από τον κοροναϊό SARS-CoV-2 αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακολουθώντας στον τομέα αυτόν τις πρακτικές του Ιράν, της Κίνας και της Τουρκίας. Θα ανακοινώνονται μόνο οι νεκροί.

Σήμερα ανακοινώθηκε ο έκτος νεκρός από την Καστοριά. Είναι το τρίτο θύμα του ιού από τη συγκεκριμένη περιοχή. Πρόκειται για 70χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς όπου άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και των διασωληνωμένων παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση.

Σταθερή επίσης είναι η αύξηση και των «αχαρτογράφητων» κρουσμάτων που ανοίγουν άγνωστους κύκλους μετάδοσης του κοροναϊού στην επικράτεια.
ν


v

Ο αμυντικός της Γιουβέντους Ντανιέλε Ρουγκάνι, 25 ετών, και η έγκυος φίλη του Μικέλα Πέρσικο. Πηγή: Instagram

v

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ»

Ο αμυντικός της Γιουβέντους Ντανιέλε Ρουγκάνι, 25 ετών, και η έγκυος φίλη του Μικέλα Πέρσικο, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολυνθεί και οι δύο από τον κοροναϊό.

Η Πέρσικο ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος τεσσάρων μηνών και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επικίνδυνη λοίμωξη δεν θα επηρεάσει το αγέννητο μωρό τους.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Ιταλίας είναι ο πρώτος παίκτης της Α΄ Κατηγορίας που μολύνεται από τον κοροναϊό, με αποτέλεσμα όλοι οι συμπαίκτες του να μπουν σε καραντίνα.

Στη συνέχεια βρέθηκε θετική και η έγκυος φίλη του με την οποία σχεδίαζαν να παντρευτούν.

«Είναι απίστευτα τρομακτικό», λέει η Πέρσικο. «Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά…»

Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι στην Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία, Βρετανία. Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία) ξεπέρασαν τα αντίστοιχα κρούσματα και τους θανάτους στην Κίνα, ενώ τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την καταστροφική πορεία της επιδημίας.

Ας ελπίσουμε ότι θα την ανακόψει η Άνοιξη…
ν

Coronavirus: Record death tolls in Europe | BBC News
ν

ν

 


Translate this post