Απροστάτευτο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας (vid)

Κατηγορία Ελλάδα, Κορονοϊός

ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γιατροί και νοσηλευτές στερούνται προστατευτικού εξοπλισμού για την ασφαλή και δίχως κίνδυνο της ζωής τους αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Κυβερνητική αδιαφορία. Με μάσκες του… 1 ευρώ, χωρίς ειδικές προστατευτικές στολές, χωρίς γυαλιά και γάντια, γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να αντιμετωπίσουν την θανατοφόρο επιδημία! Image: Supplied

ν

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας είναι τελείως απροστάτευτο απέναντι στον κοροναϊό, καθώς στερείται σύγχρονου προστατευτικού εξοπλισμού, με την κυβέρνηση να αδιαφορεί πλήρως για τις συνέπειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί για «μάχη κατά του κοροναϊού» και η Μαρέβα Μητσοτάκη να «χειροκροτήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές» για τον αγώνα που δίνουν, κανείς όμως δεν σκέφτηκε να διαθέσει κάποιο κονδύλι για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού.

Τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν επίσης σε σύγχρονα ειδικά μηχανήματα εξέτασης κρουσμάτων κοροναϊού, καθώς και στον κατάλληλο εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Όλα αυτά οφείλονται στη δεκαετή λιτότητα που σάρωσε τη χώρα και στις δοσιλογικές κυβερνήσεις της περιόδου που έστελναν τα χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα στα γερμανικά ταμεία. Και αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Έτσι, βασικοί τομείς της χώρας –εργασία, ανάπτυξη, εκπαίδευση, δημόσια υγεία, κράτος πρόνοιας, άμυνα– μαράζωσαν, πέθαναν ή φυτοζωούν, χάρη στους… φιλογερμανούς πολιτικούς μας!

Ακόμη και τώρα, με την επιδημία του κοροναϊού, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η Γερμανία, αρνήθηκε να διευκολύνει οικονομικά την Ελλάδα. Να της δώσει μια ανάσα. Και να σκεφτεί κανείς ότι, μετά τον Τσίπρα, ο Μητσοτάκης είναι ο πιο φιλογερμανός πολιτικός.

Έτσι, οι Έλληνες πολίτες και θα κινδυνεύσουν από την επιδημία και στο τέλος θα κληθούν να πληρώσουν τις τεράστιες ζημιές και τις απώλειες που θα υπάρξουν, π.χ. χρηματοδοτώντας τις τράπεζες και τον ανύπαρκτο δημόσιο τομέα, ξανά με το αίμα τους.
ν

Προστατευτική στολή. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι μεταξύ των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από τον ιό. Image: Supplied

ν

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ “ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Το βάρος, επομένως, πέφτει, για ακόμη μια φορά, στον… πατριωτισμό των ιδιωτών! Έτσι, Παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας.

Οι αναπνευστήρες θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.

Οι αναπνευστήρες αυτοί είναι το πρώτο μέρος, δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
ν

Θάλαμος… νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Image: Supplied

ν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Στη χώρα λειτουργούν μόνο 560 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δεν επαρκούν όχι για τον κοροναϊό αλλά για τα συνήθη νοσήματα. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν 3.500 κλίνες σε ΜΕΘ και να προσληφθούν 6.000 γιατροί και νοσηλευτές για να πει κανείς ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν.

«Αυτή τη στιγμή οι 560 κλίνες ΜΕΘ, είναι ήδη σχεδόν όλες γεμάτες, λόγω της συνήθους νοσηρότητας και δεκάδες συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες ασθενείς νοσηλεύονται καθημερινά εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες» σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Η ανάγκη για νοσηλεία σε ΜΕΘ του 66χρονου ασθενούς στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ ειδικά για τα κρούσματα του κοροναϊού, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα περιστατικά.
ν

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Από τις πρώτες αψιμαχίες με τον κοροναϊό και χωρίς να έχουν πυκνώσει τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι στη χώρα μας (έως τώρα 387 περιστατικά, 5 θάνατοι). το ιατρικό προσωπικό άρχισε να αποδεκατίζεται, καθώς υπάρχει: α) έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, β) έλλειψη κατάλληλων χώρων για απομόνωση των ασθενών.

Στο μεταξύ, η εξαιρετικά μεταδοτική φύση του ιού σημαίνει ότι έχει παρουσιάσει ενδείξεις ότι μεταδίδεται με ασυνήθιστους τρόπους, όπως μέσα από τα μάτια.

Σε καραντίνα η ΩΡΛ κλινική του Ιπποκράτειου

Εκτός από το ιατρικό προσωπικό του νομού Καστοριάς, που έχει νοσήσει και μπήκε σε απομόνωση, σε καραντίνα τέθηκε σήμερα Τρίτη η ωτορινολαρυγγική (ΩΡΛ) κλινική του Ιπποκράτειου. Συνολικά έχουν μπει σε καραντίνα 21 εργαζόμενοι στην κλινική μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γιατρό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται συνολικά για 21 εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε απομόνωση στα σπίτια τους, στα οποία καλούνται να μείνουν για τις επόμενες επτά ημέρες.

Το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Επίσης, ακτινολόγος του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» βρέθηκε θετικός στον Covid-19, με αποτέλεσμα να κλείσει ο μαγνητικός τομογράφος για απολύμανση, ενώ συνολικά 200 εργαζόμενοι έχουν μπει σε καραντίνα.

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσούν 13 εργαζόμενοι, 150 σε καραντίνα

Μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που έχει ο νέος κοροναϊός στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή και τον θάνατο του 53χρονου εργαζομένου στο νοσοκομείο Καστοριάς το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά 13 εργαζόμενοι νοσούν, έξι από τους οποίους στο νοσοκομείο Καστοριάς, ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ και άλλοι 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο νοσοκομείο, όπως και στο νομό Καστοριάς, η πορεία του κοροναϊού ήταν έντονη. Αποτυπώθηκε μάλιστα με δεκάδες κρούσματα και καραντίνα των κατοίκων δύο χωριών. Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως «θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό» καθώς και ότι «το νοσοκομείο θα πρέπει να κλείσει για να γίνει σωστή απολύμανση».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά στην απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να σταματήσει η ιχνηλάτηση μεταξύ των εργαζομένων και ο κατ’ οίκον περιορισμός να μειωθεί σε μια εβδομάδα, αντί για δύο, για όσους εκτέθηκαν στον ιό.

Γιατρός το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Καλαμάτα

Το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Μεσσηνία φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε πριν από λίγη ώρα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για γιατρό του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Τέσσερα ακόμα δείγματα που εξετάστηκαν βγήκαν αρνητικά, ενώ αναμένονται απαντήσεις για τουλάχιστον 10 ακόμα περιπτώσεις.

Κλείνει και η παθολογική του ΕΛΠΙΣ

Κλείνει την Τετάρτη η παθολογική του ΕΛΠΙΣ, καθώς δύο γιατροί του νοσοκομείου βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Τέλος στα προληπτικά τεστ

«Φρένο», σύμφωνα με το protothema.gr, βάζουν τόσο τα ιδιωτικά κέντρα υγείας όσο και τα δημόσια, στην προληπτική διενεργεια του τεστ για τον κοροναϊό, καθώς τα αντιδραστήρια που χρειάζονται, παρουσιάζουν έλλειψη.

Όποιος πολίτης από σήμερα απλά ανησυχήσει και θελήσει να κάνει το τεστ χωρίς να έχει τα συμπτώματα, δεν μπορεί ούτε στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, αφού και εκεί ο ΕΟΔΥ έχει δώσει εντολή να πραγματοποιούνται μόνο τα τεστ σε ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν συμπτώματα.
ν

Coronavirus: Europe shuts down its borders | BBC News
ν

ν

 


Translate this post