Οι ειδικοί προβλέπουν εκατομμύρια θανάτους στις ΗΠΑ από τον κοροναϊό (vid)

Κατηγορία Κόσμος, Κορονοϊός

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η επιδημία «είναι περαστική», οι ειδικοί προβλέπουν εκατομμύρια θανάτους από τον κοροναϊό μόνο στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκτιμήσει ότι η επιδημία του κοροναϊού είναι κάτι περαστικό και ότι δεν θα υπάρξουν θάνατοι στις ΗΠΑ. Image: Supplied

ν

ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ όπως πάντα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε εκτιμήσει ότι η επιδημία του κοροναϊού είναι κάτι περαστικό και ότι δεν θα υπάρχουν θύματα στις ΗΠΑ. Τώρα, καθώς από πολιτεία σε πολιτεία τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται, οι ειδικοί φοβούνται ότι ο αριθμός των μολύνσεων από τον κοροναϊό στις ΗΠΑ θα μπορούσε να φτάσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια και ότι ανάλογα υψηλός θα είναι και ο αριθμός των νεκρών.

Αξιωματούχοι των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (US Centres for Disease Control and Prevention) και επιδημιολόγοι από διάφορα πανεπιστήμια του κόσμου, διερεύνησαν διάφορα σενάρια σχετικά με το πόσο θανατηφόρα θα ήταν η επιδημία χωρίς τη λήψη μέτρων που επιβραδύνουν τη μετάδοση του ιού.
ν

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 55, ενώ η μια μετά την άλλη οι διάφορες πολιτείες αναφέρουν αύξηση των κρουσμάτων από τον κοροναϊό. Σύμφωνα με ένα σενάριο, το μέλλον είναι ακόμη πιο ζοφερό. Image: Supplied
ν

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κοροναϊό είναι, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, 1 στις 1.000 και το να πεθάνει στη συνέχεια από τη μόλυνση οι πιθανότητες είναι 3,4%.

Βέβαια, το να πεθάνει κανείς από τον SARS-CoV-2 εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το φύλο και η γενική κατάσταση της υγεία του, καθώς και το σύστημα υγείας της χώρας του.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, στις Ηνωμένες Πολιτείες ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που κυμαίνεται μεταξύ 160 εκατομμυρίων και 214 εκατομμυρίων, θα μπορούσε να μολυνθεί κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Η διάδοση του ιού θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες ή και περισσότερο από ένα χρόνο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να πεθάνουν από 200.000 έως 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στην χειρότερη εκδοχή του, το σενάριο προβλέπει το θάνατο 2,4 εκατομμυρίων έως 21 εκατομμυρίων κατοίκων των ΗΠΑ, κάτι που δεν είναι απίθανο να συμβεί στην περίπτωση που χρειαστούν πολλές χιλιάδες ή εκατομμύρια άνθρωποι νοσηλεία ταυτόχρονα.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό σύστημα των ΗΠΑ διαθέτει μόνο 925.000 κρεβάτια σε νοσοκομεία, στελεχωμένα με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι εκτιμήσεις αυτές δεν έλαβαν υπόψη τους τα μέτρα που παίρνουν οι τοπικές και οι γενικές κυβερνήσεις για τον περιορισμό του θανατηφόρου κοροναϊού.

Ωστόσο, οι προβλέψεις ανακοινώθηκαν αφότου ο πρόεδρος Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λέγοντας ότι θα αποδεσμεύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, στο πλαίσιο του νόμου Stafford, από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης (FEMA), το οποίο θα δοθεί στις πολιτείες ως έκτακτο βοήθημα, ανάλογα με τις ανάγκες τους.
ν


ν

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο νέος κοροναϊός SARS-CoV-2 έχει πλήξει έως τώρα 137 χώρες (ξημερώματα Κυριακής), έχοντας 155.215 κρούσματα, 5.811 θανάτους και 74.262 θεραπευθέντες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι διάφορες χώρες.

Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι:

Κίνα: 80.824 κρούσματα – 3.189 θάνατοι

Ιταλία: 21.157 κρούσματα – 1.441 θάνατοι

Ιράν: 12.729 κρούσματα – 611 θάνατοι

Νότια Κορέα: 8.086 κρούσματα – 72 θάνατοι

Ισπανία: 6.391 κρούσματα – 195 θάνατοι

Γερμανία: 4.585 κρούσματα – 9 θάνατοι

Γαλλία: 4.500 κρούσματα – 91 θάνατοι

ΗΠΑ: 2.499 κρούσματα – 55 θάνατοι

Ελβετία: 1.375 κρούσματα – 13 θάνατοι

Βρετανία: 1.140 κρούσματα – 21 θάνατοι

Νορβηγία: 1.108 κρούσματα –3 θάνατοι

Ολλανδία: 962 κρούσματα – 12 θάνατοι

Σουηδία: 961 κρούσματα – 2 θάνατοι

Δανία: 836 κρούσματα – 1 θάνατος

Ιαπωνία: 804 κρούσματα – 22 θάνατοι

Βέλγιο: 689 κρούσματα – 4 θάνατοι

Αυστραλία: 248 κρούσματα – 3 θάνατοι

Ελλάδα: 228 κρούσματα – 3 θάνατοι
ν

Coronavirus outbreak: United States, Europe grappling with growing number of COVID-19 cases | Global News
ν

ν

 


Translate this post