Κοροναϊός: Ο πρώτος θάνατος ασθενή και το πρώτο κρούσμα στην ΕΡΤ

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κοροναϊό: Έχασε την μάχη ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, 66 ετών, από την Αμαλιάδα. Κρούσμα στην ΕΡΤ.

ν

Ο ΠΡΩΤΟΣ θάνατος ασθενή από κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι δυστυχώς γεγονός. Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Ο 66χρονος ήταν ένας από τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους που κολλησαν τον ιό στο ταξίδι τους – Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είχε πολιτική δράση και ως Περιφερειακός Σύμβουλος έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα έδινε όλες αυτές τις μέρες τη δική του γενναία «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον ιό.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».
ν

ν

100 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ευρισκόμενη εμπρός στο «φράγμα» των 100 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κοροναϊός, η επιστημονική και υγειονομική κοινότητα αλλά και η κοινωνία στη χώρα μας βρίσκονται παράλληλα, τις τελευταίες ώρες, αντιμέτωπες και με την ψυχολογική πίεση που συνεπάγεται μοιραία και αυτομάτως η πρώτη απώλεια από τον φονικό ιό.

Ο 66χρονος χαρακτηρίστηκε εξαρχής βαρύ περιστατικό από τους γιατρούς -άλλωστε τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή του είχε διασωληνωθεί, αποτελώντας και τον πρώτο ασθενή με νόσο από τον κοροναϊό που διασωληνώθηκε στην Ελλάδα.

Αποτελεί όμως και ένα κομβικό γεγονός στην πορεία της χώρας μας μέσα στην πανδημία της νόσου Covid-19, μια πορεία που για την Ελλάδα ξεκίνησε επισήμως την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και που για 15 ημέρες άφησε 100 επιβεβαιωμένα περιστατικά, στην πλειονότητά τους ήπιας συμπτωματολογίας, εκτός από άλλους δύο ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, ένας στο νοσοκομειο του Ρίου και ένας στο ΑΧΕΠΑ.
ν

ν

ΕΡΤ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού παρουσιάστηκε σήμερα και σε εργαζόμενο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στο τμήμα ροής στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Άμεσα η διοίκηση της εταιρείας ήλθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τον νοσούντα.

Παράλληλα, και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο να απολυμάνει το χώρο, ενώ η υπηρεσία χορηγεί ήδη όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προμηθευθεί τις τελευταίες εβδομάδες (μάσκες, γάντια κτλ.) για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους που παρουσιάστηκε το περιστατικό.
ν

ν

“ΟΧΙ” ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τα ταξίδια, λέει το υπουργείο Υγείας, καθώς και τις χωρίς λόγο μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή, συστήνει το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την προστασία τους για σοβαρή λοίμωξη από τον κοροναϊό.

Τα άτομα αυτά να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Βάσει των μέχρι τώρα επιστημονικών δεδομένων, η σοβαρή νόσηση αφορά κυρίως σε ασθενείς ηλικίας άνω των 50 ετών. Τα περισσότερα θύματα είναι άνω των 60 ετών και είχαν άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Εκτός από τις γνωστές προφυλάξεις, όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πρέπει ν’ αποφεύγουν τους χώρους συγχρωτισμού και εκδηλώσεων εκτός κι αν είναι απαραίτητο.
ν

 


Translate this post