Κλείνουν για 14 μέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (vid)

Κατηγορία Εκπαίδευση, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Με απόφαση της κυβέρνησης κλείνουν για 14 μέρες παιδικοί σταθμοί, σχολεία, φροντιστήρια και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.

ν

«ΛΟΥΚΕΤΟ» από αύριο, Τετάρτη, και για τις επόμενες 14 ημέρες σε όλες τις δομές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως φροντιστήρια και πανεπιστήμια) σε όλη της χώρα.

Όχι, δεν πρόκειται για μέτρο πρόνοιας της κυβέρνησης. Η ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας αναγκάστηκε να πάρει αυτό το μέτρο απλούστατα γιατί, εδώ και μέρες, οι μαθητές έχουν σταματήσει να πηγαίνουν στα σχολεία, έπειτα από τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε σχολικές μονάδες.

Οι δε γονείς σταμάτησαν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να τα προστατεύσουν, καθότι είδαν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα του κοροναϊού επιπόλαια και με φαιδρότητα («ο κοροναϊός είναι σαν… να σε τσιμπάει κουνούπι» ‒ ακούστηκε και αυτό).

Έτσι, πριν λίγο η κυβέρνηση ανακοίνωσε αναγκαστικά το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση αφορά από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως φροντιστήρια και πανεπιστήμια και θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη.

Ο Βασίλης Κικίλιας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κοροναϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κοροναϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα», ήταν η πλήρως δήλωση του υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν ακόμη πέντε κρούσματα του ιού στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Στο μεταξύ έφτασε στην Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο MSC OPERA, στο οποίο επιβαίνουν 2.000 άτομα και το οποίο κατευθυνόταν στο Ισραήλ προερχόμενο από τη Γένοβα της Ιταλίας, το Ισραήλ όμως δεν το δέχτηκε. Από το πλοίο αποβιβάστηκαν κάποια άτομα στον Περιραιά και 300 άτομα στην Κέρκυρα, χωρίς να υποστούν κανέναν απολύτως έλεγχο…

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, Σπύρος Ζερβόπουλος, «έτσι ανοίγει η αυλαία της νέας τουριστικής σεζόν στο νησί μας»!

Η δημόσια υγεία θυσία στο κέρδος…
ν

Greece: Passengers disembark cruise ship in Corfu following coronavirus scare | Ruptly
v

ν

 


Translate this post