Τουρκία και Αλβανία κρύβουν τα κρούσματα του κοροναϊού

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Οι μόνες χώρες που όλως περιέργως είναι απρόσβλητες στον κοροναϊό είναι η Τουρκία και η Αλβανία, μαζί με το Μαυροβούνιο και τη… Βόρεια Κορέα!

Η Αλβανία, το Μαυροβούνιο και η Τουρκία είναι οι μόνες χώρες που μαζί με τη Βόρεια Κορέα παραμένουν ανέγγιχτες από τον κοροναϊό! Image: Supplied

ν

Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ έχει εξαπλωθεί σε 112 χώρες σε όλο τον κόσμο, με την Ιταλία να πλήττεται περισσότερο από τις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν κάποιες χώρες που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν ξεφύγει από τη μόλυνση.

Η Αλβανία, το Μαυροβούνιο και η Τουρκία είναι οι μόνες χώρες που δεν έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα από τη θανατηφόρο λοίμωξη.

Και ενώ στην Ιταλία υπάρχουν 16 εκατομμύρια άνθρωποι που τελούν σε απομόνωση σε 15 επαρχίες, στην Αλβανία, της οποίας πολλοί κάτοικοι πηγαινοέρχονται στην Ιταλία σχεδόν σε καθημερινή βάση, δεν έχει σημειωθεί ακόμη κανένα κρούσμα!

Όπως και στο Μαυροβούνιο. Όπως και στην Τουρκία, παρ’ όλο που φιλοξενεί χιλιάδες Ιρανούς.

Ή οι χώρες αυτές απολαμβάνουν μιας άνωθεν προστασίας, που είναι απρόσιτη για τις άλλες χώρες, ή οι αρχές αποκρύπτουν τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί για να μην προσθέσουν ένα ακόμη πρόβλημα στα τόσα που αντιμετωπίζουν.

Το τελευταίο δεν είναι κάτι απίθανο, καθώς οι χώρες αυτές, σε σχέση με τις δυτικές δημοκρατίες, είναι ανελεύθερες, με απολυταρχικές κυβερνήσεις που ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης και ασκούν λογοκρισία και διώξεις, όπως στις δικτατορίες.

Στην Ευρώπη η κατάσταση είναι δραματική, με την Ιταλία να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων και θανάτων μετά την Κίνα.

Στη Γαλλία τα κρούσματα έφτασαν τα 1.412. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περιορίσει την επιδημία στρατολόγησε πρόσφατα συνταξιούχους γιατρούς αλλά και φοιτητές ιατρικής για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων.

Μέχρι στιγμής στη Γαλλία έχουν πεθάνει 25 άτομα.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran την Κυριακή, καθώς ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε έκτακτης σύσκεψη ασφάλειας για την ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου προστασίας από τους ιούς.

Στη Γερμανία, ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους διοργανωτές εκδηλώσεων να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής όσων εκδηλώσεων έχουν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους.
ν

ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

Δραματική αύξηση των θανάτων στη γειτονική Ιταλία, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 463. Μέσα σε μια ημέρα πέθαναν 97 άνθρωποι! Το σύνολο των κρουσμάτων φτάνει τα 9.172, κάνοντας την Ιταλία τη δεύτερη χώρα μετά την Κίνα που πλήττεται από τον κοροναϊό.

Ο νέος κοροναϊός SARS-CoV-2 έχει μολύνει έως τώρα (βράδυ Δευτέρας) 112 χώρες, έχοντας 113.432 κρούσματα, 3.994 θανάτους αλλά και 62.494 θεραπευθέντες.

Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι:

Κίνα: 80.735 κρούσματα – 3.119 θάνατοι

Ιταλία: 9.172 κρούσματα – 463 θάνατοι

Ιράν: 7.161 κρούσματα – 237 θάνατοι

Νότια Κορέα: 7.478 κρούσματα – 53 θάνατοι

Ισπανία: 1.230 κρούσματα – 30 θάνατοι

Γαλλία: 1.412 κρούσματα – 25 θάνατοι

ΗΠΑ: 607 κρούσματα – 22 θάνατοι

Ιαπωνία: 511 κρούσματα – 17 θάνατοι

Ιράκ: 60 κρούσματα – 6 θάνατοι

Βρετανία: 320 κρούσματα – 5 θάνατοι

Ολλανδία: 321 κρούσματα – 3 θάνατοι

Γερμανία: 1.176 κρούσματα – 2 θάνατοι

Ελβετία: 374 κρούσματα – 2 θάνατοι
ν

ν

 


Translate this post