Κοροναϊός στην Ελλάδα: 11 νέα κρούσματα, 84 συνολικά

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το ελλιπές σύστημα υγείας και η νωθρή αντιμετώπιση των περιστατικών από την πολιτική ηγεσία, συμβάλλουν στην εξάπλωση του κοροναϊού.

«Μείνετε σπίτι σας», καλεί ο Κικίλιας τις ευπαθείς ομάδες. Ένας ανεπαρκής υπουργός επικεφαλής ενός ανεπαρκούς συστήματος υγείας. Πηγή: YouTube

ν

ΔΕΝ έχει περάσει πολύς καιρός που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «η χώρα είναι θωρακισμένη» (ΕΡΤ, 24 Φεβ. 2020), ότι «υπάρχει σχέδιο δράσης στην Ελλάδα για τον κοροναϊό» (ΑΝΤ1, 28 Ιαν. 2020) και «αυτό είναι το σχέδιο μας για τον κορωνοϊό» (ΣΚΑΪ, 16 Φεβρ. 2020).

Στη πραγματικότητα ούτε σχέδιο υπάρχει ούτε η χώρα είναι θωρακισμένη. Απλώς επρόκειτο για ένα πολιτικό ευχολόγιο, που γρήγορα διέψευσε η αμείλικτη πραγματικότητα.

Στη γερμανοκρατούμενη Ελλάδα, η μόνη πολιτική που εφάρμοζαν οι φιλογερμανικές κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών, συμπεριλαμβανομένης της τωρινής, ήταν αυτή της είσπραξης φόρων και της αποστολής τους στα γερμανικά ταμεία.

Σαν αποτέλεσμα, το κράτος κοινωνικής πρόνοιας κατέρρευσε και το σύστημα της δημόσιας υγείας πνέει τα λοίσθια. Τώρα που εμφανίστηκε η επιδημία, δεν υπάρχουν ούτε τα χρειώδη για την αντιμετώπισή της. Δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι όπου θα περιθάλπονται απομονωμένοι οι ασθενείς με κοροναϊό, ούτε κατάλληλες μονάδες εντατικής θεραπείας με τα απαραίτητα μηχανήματα. Δεν υπάρχει καν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα παραμένουν στα σπίτια τους και όχι σε ελεγχόμενους χώρους, ελεύθεροι να βλέπουν όποιον θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν, χωρίς περιορισμό. Είναι επομένως κινητές βόμβες διασποράς και μετάδοσης του κοροναϊού!

Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι το πολιτικό κόστος. Φοβάται ότι το θετικό κλίμα υπέρ της από την υπεράσπιση των συνόρων θα μεταλλαχθεί σε αρνητικό μόλις αρχίσουν οι θάνατοι – θάνατοι με συχνότητα Ιταλίας, καθώς η γειτονική χώρα –και ειδικά το άλλοτε πλούσιο βόρειο τμήμα της– βρίσκεται λόγω γερμανικού οικονομικού ελέγχου στα ίδια χάλια με την Ελλάδα.

Όταν αρχίσουν οι θάνατοι, κανείς δεν θα δώσει σημασία αν ο Μητσοτάκης διώξει τον Κικίλια και βάλει κάποιον άλλον στη θέση του. Αυτό το ξέρει ο νυν υπουργός, του οποίου το μόνο «σχέδιο δράσης» είναι να καλέσει τις ευπαθείς ομάδες (70 ετών και άνω) να μείνουν σπίτι τους, λες και πρόκειται για γρίπη.
ν

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Στα 84 έφτασαν επισήμως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα. Από τους ασθενείς 81 είναι ελληνικής καταγωγής και 3 ξένοι υπήκοοι.

56 από τους ασθενείς προέρχονται από την εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Οι υπόλοιποι Έλληνες ασθένησαν ταξιδεύοντας στην Ιταλία.

Υπάρχουν όμως και τέσσερα «ορφανά» κρούσματα. Πρόκειται για κρούσματα, τα οποία δεν έχουν ιστορικό και δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει. Και τα τέσσερα βρίσκονται στην Αθήνα. Και αυτό το γεγονός προκαλεί ανησυχία.

Τα κρούσματα έως τώρα έχουν εντοπιστεί σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηλεία, Λέσβο και Εύβοια.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, είχε γίνει γνωστό ότι νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Μυτιλήνη, Γαλάτσι και Μαρούσι. Όσον αφορά τη Μυτιλήνη, πληροφορίες αναφέρουν πως μια γυναίκα νοσηλεύεται από το πρωί της Κυριακής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Είναι εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ στο Πλωμάρι και επέστρεψε στα τέλη του περασμένου μήνα από το Ισραήλ το οποίο είχε επισκεφθεί για προσκύνημα στους Άγιους Τόπους.

Μαθητής στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου θετικός στον ιό

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμος Γαλατσίου πληροφορεί τους δημότες πως μαθητής στο 4ο Λύκειο Γαλατσίου βρέθηκε θετικός στον ιό.
ν

ν

Κρούσμα σε γυμναστήριο στο Μαρούσι

Επίσης θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε μέλος των γνωστών γυμναστηρίων Holmes Place στο Μαρούσι. 

Η διεύθυνση του γυμναστηρίου ειδοποίησε τα υπόλοιπα μέλη με sms. Στο περιεχόμενο του γραπτού μηνύματος, που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των μελών του γυμναστηρίου, αναφέρεται ότι, «κατόπιν επίσημης αναφοράς περιστατικού διάγνωσης μέλους με τον ιό COVID-19, έχει τεθεί σε εφαρμογή το προβλεπόμενο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης».

Το… σχέδιο αντιμετώπισης περιλαμβάνει απολύμανση των χώρων, όχι όμως και το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης για μερικές μέρες, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των σχολείων, στα οποία έχει εντοπιστεί κρούσμα κοροναϊού.

Μάλιστα, η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 10 Μαρτίου και το γυμναστήριο θα ανοίξει κανονικά στις 09.00 το πρωί, για να υποδεχθεί τους αθλούμενους.

Κλείνει η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

Θετικός επίσης στον κοροναϊό βρέθηκε όμως και ένας υπάλληλος στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα γεγονός που επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η πρεσβεία του Ισραήλ σημειώνοντας παράλληλα πως μέχρι και τις 23 Μαρτίου θα παραμείνει κλειστή.

Όσον αφορά το κρούσμα η εφημερίδα Times of Israel επικαλούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας έκανε γνωστό πως πρόκειται για έναν υπάλληλο που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους μαζί με δύο μέλη της οικογένειάς του.
ν

 


Translate this post