Το φουτουριστικό καταφύγιο που προστατεύει από τον κοροναϊό (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Καινοτομίες

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα υπερ-φουτουριστικό σπίτι, δομημένο από μεταλλικά και γυάλινα τρίγωνα, προστατεύει τους ενοίκους του από τους κινδύνους του σύγχρονου πολιτισμού.

Το σπίτι του μέλλοντος πρέπει να μπορεί να σε προστατεύει από απειλές όπως ο κοροναϊός. Πηγή: Instagram

ν

ΕΝΑ υπερ-φουτουριστικό σπίτι, κατασκευασμένο από μεταλλικά και γυάλινα τρίγωνα, εμπνευσμένο από τη γραμμή των αυτοκινήτων Tesla, μας προτείνει το ρωσικό αρχιτεκτονικό γραφείο Modern House για να προστατευτούμε από τους κινδύνους του σύγχρονου πολιτισμού.

Όπως υποστηρίζουν οι αρχιτέκτονες του γραφείου, το υπερ-φουτουριστικό σπίτι μπορεί να μας προστατεύσει από όλους τους κινδύνους του πολιτισμού ‒ τόσο από απειλές όπως ο κοροναϊός Covid-2019 που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο σαν πυρκαγιά, όσο και από τη ραδιενέργεια μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης, αλλά και από τις ορδές των νεκροζώντανων (ζόμπι) που μπορεί να αφήσει πίσω του ένας βιολογικός ή χημικός πόλεμος.

Το Cyberhouse  ‒η σύγχρονη έννοια του οικιστικού κάστρου‒ αποτελείται από χοντρούς τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα, χαλύβδινες κατασκευές υψηλής αντοχής και από θωρακισμένα παράθυρα με μεταλλικές περσίδες και αεροφράγματα. Κατόπιν αιτήματος των πελατών, οι σχεδιαστές επεξεργάστηκαν ένα σύστημα προστασίας από τους κοροναϊούς και τη ραδιενεργό σκόνη, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια του σπιτιού.
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Modern House (@modern_house_spb) στις

ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Modern House (@modern_house_spb) στις

ν

Η πρόταση του ρωσικού γραφείου Modern House Architecture & Design με έδρα τη Μόσχα, είναι εμπνευσμένη από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Cybertruck της Tesla, και το Cyberhouse  είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενήσει μια ομάδα επιζώντων από συνθήκες Αποκάλυψης, που έτσι κι αλλιώς θα συμβούν κάποια στιγμή στη Γη. Μπορεί να μην γνωρίζουμε τη μορφή της Αποκάλυψης, αλλά ότι θα συμβεί πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιο.
ν

Το Cyberhouse έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τους επιζήσαντες από την Αποκάλυψη, που θα μεταβούν σε αυτό με το Cybertruck του Έλον Μασκ. Πηγή: Dezeen
ν

Ο Alex Wizhevsky, επικεφαλής αρχιτέκτονας του γραφείου Modern House Architecture & Design πιστεύει ότι το Cybertruck της Tesla σχεδιάστηκε για τέτοιους φοβερούς καιρούς.

«Όταν είδα την παρουσίαση του Cybertruck του Έλον Μασκ, αναρωτήθηκα τι είδους θα ήταν ο άνθρωπος που θα αγόραζε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, επειδή αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα υπερ-προστατευμένο θωρακισμένο όχημα», δήλωσε ο Wizhevsky στο περιοδικό Dezeen.

«Προφανώς, δημιουργήθηκε για να επιβιώσει σε ακραίες συνθήκες. Μου φαίνεται ότι χρειαζόμαστε ένα πολύ καλά προστατευμένο σπίτι, επίσης, ένα καταφύγιο, όπου θα μπορείτε να επιβιώσετε από οποιαδήποτε απειλή».
ν

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Главный архитектор бюро Модерн Хаус Алекс Выжевский продолжает удивлять весь мир эксклюзивной архитектурой. И по традиции погружает нас в историю своего нового проекта в стиле КиберХаус. Пока всем миром правят деньги, алчность и жажда власти, вокруг этого происходят военные конфликты, мятежи, революции. Похоже, наша планета катится к апокалипсису. ⠀ (Читать продолжение – листайте карусель👉👉👉) ⠀ The chief architect of Modern House bureau, Alex Wyzhevsky, continues to amaze the whole world with exclusive architecture. And by tradition, immerses us in the history of his new project in the style of CyberHouse. While money, greed and a thirst for power rule the whole world, military conflicts, riots, revolutions take place around this. It looks like our planet is heading towards the apocalypse. ⠀ (Scroll to read more👉👉👉)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Modern House (@modern_house_spb) στις


ν

Το Cyberhouse μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έξι άτομα και ενσωματώνεται στο φυσικό τοπίο είτε σε θερμά είτε σε ψυχρά περιβάλλοντα. Το κόστος ενός τέτοιου σπιτιού ανέρχεται στα 850.000 δολάρια, ποσό που μπορεί να φαίνεται κάπως μεγάλο για ένα σπίτι, όμως το αρχιτεκτονικό γραφείο που το κατασκευάζει έχει δεχτεί ήδη τις 12 πρώτες παραγγελίες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μισές παραγγελίες δόθηκαν από Ιταλούς, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα (3.089 κρούσματα, 107 θάνατοι μέσα σε λίγες μέρες), αλλά και το ότι για να φτιαχτεί το εμβόλιο για τον κοροναϊό θα χρειαστούν το λιγότερο 18 μήνες.

Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες εκτίμησαν προφανώς ότι το εκτός του μονολιθικού σκυροδέματος, του βαρέως τύπου χάλυβα και τα αλεξίσφαιρα τζάμια, είναι εξοπλισμένο με φίλτρα βιολογικού καθαρισμού του αέρα, ανθεκτικά στις σημερινές απειλές.
ν

 


Translate this post