Κοροναϊός στην Ελλάδα: Εννιά επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένα ύποπτο

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΙΑΤΡΙΚΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στην Πάτρα το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα εμφανίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

ν

ΕΝΝΙΑ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. Το ένατο κρούσμα αφορά 66χρονο Έλληνα που είχε πάει εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Ο ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε απομόνωση στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, το πανεπιστημιακό του Ρίου, στην Πάτρα.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κοροναϊό.

Όπως αναφέρεται, στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του στις χώρες με κρούσματα. 

Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική ήρθε σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνοδοί κ.ά.). 

Ο 66χρονος ασθενής που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει διασωληνωθεί, κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ. 

Νωρίτερα σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε το όγδοο κρούσμα.  Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου κρούσματος, δηλαδή της γυναίκας εκπαιδευτικού και φίλης της 38χρονης γυναίκας που ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κοροναϊό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον σύζυγο της εκπαιδευτικού, που είχε εξεταστεί αλλά τα αρχικά αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με ήπια συμπτώματα. Δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Το περιστατικό αυτό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
ν

ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Νέο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού εμφανίστηκε στην Κρήτη, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη υποστήριξε ότι το ύποπτο κρούσμα είναι μια γυναίκα μέσης ηλικίας στα Χανιά, η οποία τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ και τηρήθηκε το πρωτόκολλο.

«Η γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο όπου και οι γιατροί προχώρησαν σε λήψη επιχρίσματος και το δείγμα πήγε στο Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου και εξετάζεται», ανέφερε.

Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης έχουν κληθεί να ανταποκριθούν σε εννέα κρούσματα. Τα οκτώ εξ αυτών βγήκαν αρνητικό ενώ το ένατο είναι το σημερινό στα Χανιά.

Τα οκτώ προηγούμενα ύποπτα κρούσματα είχαν αρνητικά αποτελέσματα με το πρώτο να εξετάζεται στο Ινστιτούτο Παστέρ και τα υπόλοιπα στο Ιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης.
ν

79 ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Στη γειτονική μας Ιταλία οι θάνατοι από τον κοροναϊό έφτασαν τους 79 και τα κρούσματα τα 2.502. Εξαιτίας αυτού όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου, ενώ οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι ένας συνεργάτης του αποδείχτηκε θετικός στον ιό.

Ο ιός διαδίδεται ταχύτατα και στις ΗΠΑ, στην πολιτεία Ουάσιγκτον όπου έχουμε 27 κρούσματα και 9 θανάτους, από 18 κρούσματα και 6 θανάτους μια μέρα νωρίτερα.

Όσον αφορά στην παγκόσμια κατάσταση, τα κρούσματα πλησιάζουν τις 100.000 σε 82 χώρες, ενώ οι νεκροί μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 3.222. Οι θεραπευθέντες από τον ιό είναι 50.799.
ν


Παρ’ όλο που ο ιός έχει προσβάλλει όλες τις χώρες της Γης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αρνείται πεισματικά να τον χαρακτηρίσει ως πανδημία.
v

Coronavirus: Italy infections jump 50 per cent in 24 hours – as global death toll pass 3.000 | Channel 4 News
ν

ν

 


Translate this post