Προεδρία… “Εσωτερικού”: Ο “Ρήγας Φεραίος” ανώτατος άρχων της χώρας!

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία”, η νέα ΠτΔ προσβλέπει «σε μια κοινωνία δικαιωμάτων», έπαθε αμνησία όμως για την εθνική κυριαρχία.

Προερχόμενη από τη νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού, η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη αριστερή πρόεδρος δημοκρατίας. Image: Supplied

ν

Η ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ εμφάνιση της νέας ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ενώπιον των τηλεοπτικών φακών υπήρξε θετική, γράφει στο σημερινό κεντρικό άρθρο της η εφημερίδα “Εστία”.

Με εμφανές τρακ μεν, αλλά με απόλυτη αυτοκυριαρχία, η νέα ΠτΔ προέβη στην πρώτη δήλωσή της από στήθους, χωρίς να προσφύγει στο γραπτό κείμενο που είχε μαζί της. “Εκθέτοντας” έτσι τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος της ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή της (έλαβε 261 ψήφους) αναγιγνώσκοντας εκ κειμένου μια ενδιαφέρουσα πλην σχοινοτενή δήλωση, αναφέρει η εφημερίδα. Και συνεχίζει:

Θρυλείται ότι η κ. Σακελλαροπούλου υπήρξε στα νεανικά χρόνια της μέλος της οργάνωσης “Ρήγας Φεραίος” της φοιτητικής νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού, που διεκδίκησε το ρόλο της Ανανεωτικής Αριστεράς στον πολιτικό χάρτη μας, από την μεταπολίτευση και μετά.

Κατ’ άλλους ήταν δραστήριο μέλος, κατ’ άλλους ήταν χαλαρό μέλος στη Νομική Σχολή χωρίς την επίδειξη ιδιαίτερης δραστηριότητας. Όποια και να είναι η αλήθεια, το βέβαιο είναι ένα: η δράση της κ. Σακελλαροπούλου στους θεσμούς αλλά και οι δημόσιες παρεμβάσεις της παραπέμπουν ευθέως σε μια Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντιλήψεις ανανεωτικής αριστεράς και Ρήγα Φεραίου.

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι κατ’ ουσίαν η πρώτη Αριστερή Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, προερχόμενη όμως από το πολιτικά φιλελεύθερο κομμάτι της Αριστεράς […] η πρώτη μη συντηρητική Πρόεδρος σε σύγκριση με όλους τους προκατόχους της […] Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε την εκλογή της με τη φράση ότι «συμβολίζει τη Νέα Ελλάδα», παρ’ όλο που η ΝΔ δεν ψήφισε την κ. Σακελλαροπούλου όταν προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ν

Η κ. Σακελλαροπούλου δεν είχε πάντα την εύνοια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τον τελευταίο χρησιμοποιήθηκε ως ένα πιόνι στην αντιπαλότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Image: Supplied
ν

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι, όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εκπρόσωπος της «πολιτισμικής Αριστεράς». Φρόντισε μάλιστα να το δείξει με το «καλημέρα» κάνοντας αναφορά στα «δικαιώματα» (των μεταναστών), στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και «στην επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος» ‒ χωρίς να προσδιορίσει ποια είναι αυτά.

Φρόντισε να το δείξει, αποφεύγοντας τον όρο μεταναστευτικό. Χρησιμοποίησε τον ουδέτερο όρο «μαζική μετακίνηση πληθυσμών» και τον αριστερό κοσμοπολίτικο όρο της παγκοσμιοποίησης «ανθρωπιστική κρίση», γράφει η “Εστία”.

Δεδομένου ότι τόσο ο πρωθυπουργός θέλει να σηκώσει μόνος του το βάρος της ευθύνης της εξωτερικής πολιτικής όσο και ότι η κ. Σακελλαροπούλου στερείται διεθνών ερεισμάτων, έχει βάση η εκτίμηση ότι θα είναι Πρόεδρος Εσωτερικού. Και αυτό δεν αποτελεί λογοπαίγνιο λόγω Ρήγα Φεραίου και ΚΚΕ Εσωτερικού, αναφέρει η “Εστία” στο σημερινό άρθρο της.

Τέλος, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η νέα Πρόεδρος δεν αναφέρθηκε στην έννοια της εθνικής κυριαρχίας, όπως ο προκάτοχός της το 2015, αλλά στις περιορισμένες έννοιες των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας.
ν

ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Από όσα γράφει η εφημερίδα, συνάγεται ότι η νέα ΠτΔ έχει άγνοια των διεθνών σχέσεων και γι’ αυτό θα χρειαστεί εντατικά μαθήματα γεωπολιτικής, κάτι εξαιρετικά δύσκολο για δύο λόγους: πρώτον, γιατί οι διεθνείς σχέσεις είναι εξαιρετικά σύνθετες και μεταβαλλόμενες κάθε στιγμή, δεύτερον γιατί είναι ελάχιστοι αυτοί που τις γνωρίζουν και μπορούν και τις παρακολουθούν – και ανάμεσά τους δεν περιλαμβάνεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Το ότι η κ. Σακελλαροπούλου δεν έχει «διεθνή ερείσματα», σημαίνει ότι είναι άγνωστη στο εξωτερικό, επομένως δεν πρόκειται να την καλέσει ποτέ κάποιος ξένος ηγέτης ή αρχηγός κράτους, ενώ δύσκολη θα είναι και η συνεννόηση αν κάποιος ξένος έρθει εδώ.

Από την άλλη πλευρά, η διοπτροφόρος κ. Σακελλαροπούλου θα είναι σκέτη ανορθογραφία π.χ. στις συνόδους των ξένων ηγετών, καθώς θα είναι η μόνη που φοράει γυαλιά και μάλιστα αυτά που ο λαός ονομάζει «πατομπούκαλα». Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας, της Κίνας ή των ΗΠΑ δεν φοράει γυαλιά.

Η χρήση γυαλιών δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα όρασης όχι μόνο στα μάτια αλλά και στη συνείδηση. Δείχνει δηλαδή περιορισμένης έκτασης συνειδητότητα, άρα αδυναμία εστίασης και καθολικής γνώσης ενός προβλήματος ή κατάστασης.

Χωρίς γυαλιά η κ. Σακελλαροπούλου ανοιγοκλείνει τα μάτια της και πεταρίζει τα βλέφαρά της με αξιοσημείωτη ταχύτητα, πράγμα που δείχνει χαρακτήρα κρυψίνου και άνθρωπο που λέει ψέματα.
ν

«ΔΙΚΑΣΕ» ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Καταπέλτης η Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων για την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ως πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Δεκέμβριο του 2018, με το επιχείρημα, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εκδικάζει θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μέσα από τον σταθμό Star fm 97,1 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, Γρηγόρης Τάτσιος, περιέγραψε ως εχθρική την στάση της, όταν το Δεκέμβριο του 2018, απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες οι προσφυγές συλλόγων και ενώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας την εκλεγείσα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, ως την Δικαστικό που «δίκασε» τη Μακεδονία.
ν

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Εστία” (23/1/2020). Image: Supplied
ν

 


Translate this post