Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες τον Δεκέμβριο

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Περισσότερες από 5.000 είναι οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών τον Δεκέμβριο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και στον Έβρο.

Το σύγχρονο δουλεμπόριο γίνεται στα φανερά, μέρα μεσημέρι, αρκεί να έχεις το σωστό αντίτιμο για τους διακινητές. Image: AP. Πηγή: Supplied

ν

ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ προσοδοφόρο επάγγελμα του διακινητή ψυχών ή δουλεμπόρου καλά κρατεί. Όπως τους προηγούμενους αιώνες έτσι και σήμερα, το δουλεμπόριο είναι απαγορευμένο. Αυτό σημαίνει ότι είναι περιζήτητο και το γεγονός ότι η νομοθεσία αυξάνει τις κυρώσεις, κάνει τους διακινητές να ζητούν περισσότερα χρήματα από τα θύματά τους. Θύματα δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν, καθώς η νομοθεσία τους παρέχει κάθε είδους κοινωνικές υπηρεσίες και τα βοηθά παραμείνουν στη χώρα.

Το δουλεμπόριο της σύγχρονης εποχής επιβάλλεται σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Όμως πλέον συνηθίζεται να μην ονομάζεται «δουλεμπόριο», με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μην γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Στη σύγχρονη ορολογία ονομάζεται «διάσωση προσφύγων και μεταναστών».

Μετά την Ιταλία, η Ελλάδα έγινε ο δημοφιλέστερος τόπος «διάσωσης», καθώς δεν υπάρχουν σύνορα ή φρουροί και ο καθένας μπορεί να μπει ελεύθερα μέσα στη χώρα, αρκεί να έχει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για τους διακινητές.

Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2019, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι πέρασαν παράνομα τα σύνορα και μπήκαν στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, χωρίς να υποστούν κανέναν έλεγχο ή εξακρίβωση ταυτότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, σε ακτές των νησιών έφθασαν 5.247 άτομα. Από αυτά 3.681 ήρθαν στη Λέσβο, 688 στη Χίο και 878 στη Σάμο.

Συνολικά 123 άτομα έφθασαν στις ακτές της Λέσβου με τρεις βάρκες, αμέσως μετά την είσοδο της νέας χρονιάς. Άλλοι 134 είχαν έρθει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
ν

Οι «πρόσφυγες» είναι καλά οργανωμένοι και εφοδιασμένοι, οι δε ηλικίες τους είναι τέτοιες που παραπέμπουν είτε σε Τούρκους στρατιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας για να πάρουν μέρος σε δολιοφθορές, είτε σε μισθοφόρους είτε σε άνδρες ειδικών δυνάμεων. Image: Supplied
ν

Παρόμοια κατάσταση και στον Έβρο (πιο πάνω φωτογραφία). Από 1ης Ιανουαρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2019, συνέβησαν 145 περιστατικά «εντοπισμού και διάσωσης», 4.814 προσφύγων και μεταναστών, στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και του Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης.

Δηλαδή, όχι μόνο εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, αλλά τους βοηθάμε να εισέλθουν.

Να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί έρχονται καλά οργανωμένοι και εφοδιασμένοι, οι δε ηλικίες τους είναι τέτοιες που παραπέμπουν είτε σε Τούρκους στρατιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας για να πάρουν μέρος σε δολιοφθορές, είτε σε μισθοφόρους ή άνδρες ειδικών δυνάμεων.

Το πρόβλημα πια δεν είναι ανθρωπιστικό, αλλά εθνικής ασφάλειας.

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία που γνωστοποίησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, είναι πολύ μεγάλη αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από τις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές.

Οι «ροές» έχουν πια πάρει τη μορφή εισβολής στρατού με πολιτικά.

Να σημειωθεί ότι μόνο τον Δεκέμβριο, μέχρι και στις 22/12, υπήρξαν 20 περιστατικά στα οποία «διασώθηκαν» 575 παράνομοι μετανάστες.

Όσον αφορά τις ημέρες των Χριστουγέννων συνολικά 61 νεαρά άτομα «διασώθηκαν» στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
ν

 


Translate this post