Ο Αραβικός Σύνδεσμος κατά της τουρκικής εμπλοκής στη Λιβύη (vid)

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Αραβικός Σύνδεσμος με ψήφισμά του τάχθηκε κατά της τουρκικής εμπλοκής στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εμποδιστεί κάθε ξένη παρέμβαση.

ν

Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ Σύνδεσμος, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, ανακοίνωσε ότι καθίσταται αναγκαίο «να εμποδιστούν οι παρεμβάσεις στη Λιβύη», όπου το κυβερνητικό μόρφωμα της Τρίπολης (GNA) υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία.

Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του Αραβικού Συνδέσμου, ο παναραβικός οργανισμός υπογραμμίζει «την ανάγκη να εμποδιστεί κάθε παρέμβαση που θα μπορούσε να διευκολύνει την άφιξη στη Λιβύη ξένων εξτρεμιστών και τρομοκρατών μαχητών».

Οι χώρες μέλη του Συνδέσμου εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τη στρατιωτική κλιμάκωση που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Λιβύη και «απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα των γειτονικών χωρών και ολόκληρης της περιοχής».
ν


ν

Το ψήφισμα του Αραβικού Συνδέσμου έρχεται την ίδια ώρα που η Άγκυρα κορυφώνει μετακινήσεις εξτρεμιστών μουσουλμάνων μισθοφόρων στη Λιβύη,η οποίοι έρχονται από τη Συρία στη Λιβύη για να σκοτωθούν όπως ο βομβιστής αυτοκτονίας που αποπειράθηκε να κτυπήσει τις γραμμές του LNA, του στρατού του διοικητή Χαφτάρ.
ν


ν

«Σύριοι» μαχητές στη Συρία και την Τουρκία έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις να εργαστούν, έναντι μισθού 2.000 δολαρίων το μήνα, ως «σωματοφύλακες» για μια τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Στο μεταξύ το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη έχει σταλεί προς ψήφιση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι ο στρατός του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, απειλεί τις τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και τα τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι το απορρίπτει με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτείνει τη σύρραξη.
ν

Who is supporting Libya’s Khalifa Haftar? | TRT World
ν

ν

 


Translate this post