Η τουρκική αντιπολίτευση λέει «Όχι» στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) στην Τουρκία αντιτίθεται στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) απευθύνεται σε υποστηρικτές του, στις 27 Ιουνίου 2019. Image: Reuters / Kemal Aslan. Πηγή: Supplied

ν

ΤΟ ΚΥΡΙΟ κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υποστηρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης να αναπτύξει στρατεύματα στη Λιβύη, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα εμπλέξει την Άγκυρα σε άλλη ατελέσφορη σύγκρουση.

Το CHP, ένα κεμαλικό και σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, είναι το αρχαιότερο πολιτικό κόμμα της Τουρκίας και κατέχει σήμερα τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εθνοσυνέλευση.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση της Λιβύης που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, ζήτησε από την Άγκυρα να στείλει στρατεύματα για να βοηθήσει τις αρχές της Τρίπολης να υπερασπιστούν την πόλη από την επίθεση των δυνάμεων του διοικητή Χαφτάρ που την πολιορκούν.

Η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει πρόταση στην Εθνοσυνέλευση τη Δευτέρα, επιτρέποντας την ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων στη χώρα της Αφρικής που βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Η ψηφοφορία αναμένεται να λάβει χώρα την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Associated Press.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα έχει καταστήσει σαφές ότι οι βουλευτές του θα καταψηφίσουν την πρόταση.

«Δεν θέλουμε, η εικόνα φρίκης με τους νεκρούς αμάχους, τους τραυματίες και τους πρόσφυγες που εμφανίστηκε στη Συρία να εμφανιστεί και σε μια άλλη χώρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Unal Cevikoz, αναπληρωτής πρόεδρος του CHP, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
ν

 


Translate this post