Άγριες φωτιές στην Καλιφόρνια – Εκατοντάδες εκκενώσεις σπιτιών

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Συναγερμός στην Καλιφόρνια. Εκκενώσεις σπιτιών από την πύρινη λαίλαπα που την ενισχύουν θυελλώδεις άνεμοι.

Σαν λάβα ηφαιστείου, η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Πηγή: YouTube

ν

Η ΦΩΤΙΑ κατακαίει την κομητεία Σονόμα στην βόρεια Καλιφόρνια, ενώ εκατοντάδες σπίτια που βρίσκονται στο δρόμο της πύρινης λαίλαπας έχουν εκκενωθεί. Τη φωτιά τροφοδοτούν άνεμοι ταχύτητας 120 χλμ. την ώρα και μέχρι στιγμής 10.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, ενώ 1.700 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες Τετάρτη στη βόρεια Καλιφόρνια, έχει οδηγήσει στην εκκένωση 550 σπιτιών στην κομητεία Σονόμα, και έχει κάψει πολύ μεγάλο αριθμό στρεμμάτων, καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αδυνατούν να την ελέγξουν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
ν

Watch live: California Kincade Fire threatens homes, prompts evacuations | Washington Post
ν

ν

Μεταξύ των κοινοτήτων που πήραν εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης ήταν η Γκέιζερβιλ, περίπου 150 χλμ. βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Το γραφείο του σερίφη της Σονόμα ειδοποίησε τους κατοίκους σήμερα το πρωί (Πέμπτη) να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η φωτιά διέσχισε την εθνική οδό 128, κατευθυνόμενη προς τα δυτικά.

«Αν είστε στο Γκέιζερβιλ, εγκαταλείψτε το τώρα», ανέφερε το γραφείο του σερίφη.
ν

Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ

Η φωτιά ξέσπασε την ίδια μέρα που η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της Καλιφόρνιας ξεκίνησε έναν ακόμη γύρο εσκεμμένων διακοπών ρεύματος για να αποτρέψει ο εξοπλισμός της να γίνει αιτία πυρκαγιάς.

Ωστόσο, η πυρκαγιά ξέσπασε αμέσως μετά που έγινε διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Σονόμα, δήλωσαν οι αρχές της Pacific Gas & Electric νωρίς σήμερα Πέμπτη.

Οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν σε 17 κομητείες, συμπεριλαμβανομένης της Σονόμα, της χώρας του κρασιού. Προειδοποιήσεις με κόκκινη σημαία έχουν δοθεί σε περισσότερα από 25 εκατομμύρια άτομα στη Βόρεια και Νότια Καλιφόρνια, πράγμα που σημαίνει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή υγρασία και οι ισχυροί άνεμοι θα αυξήσουν τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Και ενώ οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, με υψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένη ανομβρία, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι αποσύρει οριστικά τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού και την ομάδα χωρών που προσπαθούν να αποτρέψουν όσο γίνεται τις καταστροφικές συνέπειες της μεταβολής του κλίματος με το λιώσιμο των πάγων και την εξαφάνιση των εποχών.
ν

Πυροσβέστες κοντά στο Γκέιζερβιλ της Καλιφόρνιας την Πέμπτη. Η φωτιά έκαψε 5.000 στρέμματα μέσα σε τρεις ώρες. Image: Supplied
ν

 


Translate this post