Αμερικανοί: Διπρόσωποι, δολοπλόκοι και διαβολικοί (vid)

Κατηγορία NEWS, Γεωπολιτική, Opinion

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Για να την κρατήσουν στο ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί θα αφήσουν την Τουρκία να εισβάλλει στο Αιγαίο, όπως της επέτρεψαν τώρα να εισβάλλει στη Συρία.

Η τακτική της αμερικανικής διοίκησης να ικανοποιεί τις αιμοδιψείς απαιτήσεις της Τουρκίας, σήμερα στρέφεται κατά των Κούρδων, αύριο θα στραφεί κατά της Ελλάδας. Image: Supplied

ν

Ο ΟΜΗΡΟΣ έγραψε κάποτε: «Δεν μου αρέσει αυτός που άλλα λέει και άλλα έχει στο μυαλό του», εννοώντας τους υστερόβουλους ανθρώπους, τους ανέντιμους και προδοτικούς, αυτούς που χαμογελούν μπροστά σου, πίσω σου όμως σου σκάβουν τον λάκκο για να πέσεις μέσα.

Και δεν ξέρουμε αν η περιγραφή αυτή ταιριάζει μόνο στον Ντόναλντ Τραμπ ή σε ολόκληρη την αμερικανική διοίκηση, η οποία έχει αναγάγει την διπροσωπία και την δολοπλοκία σε επιστήμη.

Οι Αμερικανοί όχι μόνο άλλα λένε και άλλα κάνουν, αλλά διαστρέφοντας την αλήθεια σου παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο, έπειτα από λίγο παρουσιάζουν το άσπρο ως μαύρο και τελικά τα αρνούνται και τα δύο λέγοντας ότι ουδέποτε είπαν ότι το μαύρο είναι άσπρο και το άστρο μαύρο, αλλά είπαν κάτι τρίτο, τόσο σπουδαίο και βαθύ, που εμείς οι ολιγοφρενείς δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε.
ν

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Πρώτα ο Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για την εισβολή των Τούρκων στη ΒΑ Συρία, έπειτα έβαλε φίλους του γερουσιαστές να διαφωνήσουν τάχα μαζί του, για να φανεί ότι οι ΗΠΑ είναι μια «μεγάλη και δημοκρατική χώρα» όπου ο καθένας λέει «ελεύθερα» την γνώμη του, διαφωνώντας ακόμη και με τον πρόεδρο∙ έπειτα έβαλε τον Μάικ Πομπέο να πει ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ ενέκριναν την εισβολή των Τούρκων στη Συρία, και μετά βγήκε ξανά ο ίδιος και ζήτησε από τον Ερντογάν να φερθεί «ανθρώπινα» στους Κούρδους.

Δηλαδή να σφάξει τους Κούρδους με «πολιτισμένο» τρόπο και όχι άγρια σαν βάρβαρος.
ν

Αφού βοήθησαν τους Τούρκους να εισβάλλουν στη Συρία, οι Αμερικανοί νίπτουν τώρα τας χείρας τους ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι. Image: Supplied
ν

Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας της τουρκικής εισβολής, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Image: Supplied
ν

Δεκαετίες ολόκληρες, το όνειρο των Κούρδων είναι η ίδρυση ενός κράτους στην περιοχή της Μεσοποταμίας για να δώσουν ένα σπίτι, μια εστία, στον πληθυσμό τους που ανέρχεται στα είκοσι εκατομμύρια και τώρα είναι διεσπαρμένος σε διάφορα κράτη.

Αυτό το όνειρο των Κούρδων το εκμεταλλεύτηκαν αισχρά οι Αμερικανοί, οι οποίοι αφού τους χρησιμοποίησαν στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αφού χρησιμοποίησαν το αίμα των Κούρδων στις μάχες κατά του ISIS, για να μην έχουν απώλειες οι ίδιοι, ύστερα τους παρέδωσαν ως κρέας στους Τούρκους και στον Ερντογάν για να τους σφάξουν, όπως συνηθίζουν οι Τούρκοι, αποκαλώντας τους Κούρδους «τρομοκράτες».

Η πράξη τους είναι ακόμα πιο επονείδιστη, γιατί έστειλαν 150 Αμερικανούς στρατιωτικούς «συμβούλους» για να διευθύνουν την εισβολή, καθώς οι Τούρκοι είναι ανίκανοι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Τέτοια ανεντιμότητα και τέτοια προδοσία είχε πολύ καιρό να δει ο πλανήτης και μάλιστα τέτοιας έκτασης και τέτοιας απανθρωπιάς.
ν

Παιδιά, σε καρότσα ημιφορτηγού, εγκαταλείπουν τη συνοριακή πόλης της Συρίας Ρας αλ-Αΐν, ύστερα από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς. Image: Supplied
ν

Άραγε μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι δολοπλόκος και ηθικός αυτουργός της σφαγής των Κούρδων ή το σύνολο της αμερικανικής διοίκησης; Αυτή η διβουλία, η ανεντιμότητα, η προδοτική συμπεριφορά πρέπει να κάνει τους συμμάχους των Αμερικανών, κυρίως τους Ευρωπαίους, να είναι επιφυλακτικοί στις σχέσεις μαζί τους και να μην τους πολυπιστεύουν, γιατί άλλα λένε το πρωί και άλλα το βράδυ, άλλα τη μια μέρα και άλλα την άλλη, και τελικώς κάνουν άλλα∙ και να είναι προσεκτικοί μαζί τους όπως εάν έβαζαν κάποιον σεσημασμένο κλέφτη στο σπίτι τους. Και από όλους τους Ευρωπαίους ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες πρέπει να προσέχουμε, γιατί έχουμε ήδη καεί και τσουρουφλιστεί.
ν

ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Οι Κούρδοι, που πολέμησαν τους τρομοκράτες του ISIS υπήρξαν αφελείς πιστεύοντας ότι οι Αμερικανοί θα τους στηρίξουν στη δημιουργία ενός δικού τους κράτους. Θα έπρεπε να έχουν διαβάσει τη νεώτερη ελληνική ιστορία και συγκεκριμένα την ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού. Γιατί οι Αμερικανοί είναι υπεύθυνοι για την τραγωδία της Κύπρου και τους δεκάδες χιλιάδες των νεκρών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Τότε στην Ελλάδα υπήρχε η υποστηριζόμενη από την Αμερική και τον Χένρυ Κίσινγκερ χούντα των συνταγματαρχών. Οι Απριλιανοί ήταν πράκτορες της CIA και είχαν τις ευλογίες των Αμερικανών όταν ανέτρεψαν το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα.

Από παλιά υπήρχε το όνειρο της ένωσης της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Αμερικανοί και ζήτησαν από τον δικτάτορα Ιωαννίδη να εξοντώσει τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος τάχα στεκόταν εμπόδιο στην ένωση. Μάλιστα οι Αμερικανοί, επειδή ήταν ανυπότακτος, τον αποκαλούσαν «ο Κάστρο της Μεσογείου».

Είπαν, λοιπόν, στους χουνταίους να τον σκοτώσουν, επειδή όσο ζούσε θα ήταν εμπόδιο στην ένωση.

Ο αμερικανόφιλος Ιωαννίδης τους πίστεψε κι έπεσε στην παγίδα. Οργάνωσε πραξικόπημα κατά του Μακάριου, δεν κατάφερε να τον σκοτώσει, αλλά τον έδιωξε από το νησί. Και καθώς η Κύπρος έμεινε ακέφαλη, οι Αμερικανοί είπαν στους Τούρκους να εισβάλλουν. Και οι Τούρκοι κατέλαβαν το 36,2% του νησιού.

Σαν να μην έφτανε αυτό, επέβαλαν εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ώστε η μικρή αυτή χώρα να μην μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό της απέναντι σε μια νέα τουρκική επιβουλή.

Δυστυχώς τα παθήματα των λαών δεν γίνονται μαθήματα – ούτε καν στους ίδιους.
ν

ΗΠΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΝΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Εμπνευστής του μακιαβελικού σχεδίου που κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου ήταν ο διαβόητος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρυ Κίσινγκερ. Δικό του ήταν το σχέδιο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που μεταξύ άλλων οδήγησε στον εκτοπισμό 120.000 Κυπρίων (άλλες 20 χιλιάδες παρέμειναν εγκλωβισμένοι), ενώ συνολικά σκοτώθηκαν περίπου 3 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι. Επιπρόσθετα, πάνω από 2.000 αιχμάλωτοι πολέμου μεταφέρθηκαν στην Τουρκία. Έκτοτε η τύχης τους αγνοείται.

Ο Κίσινγκερ εγκαινίασε το δόγμα της “realpolitik” που έκτοτε κυριαρχεί στην αμερικανική πολιτική και διπλωματία. Σύμφωνα με αυτό, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ πρέπει να χαράσσεται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αγνοώντας παράγοντες όπως οι ηθικο-φιλοσοφικές πεποιθήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όροι όπως «ανθρώπινα δικαιώματα», «δημοκρατικές ελευθερίες» και «διεθνές δίκαιο» είναι επικίνδυνες αφέλειες που φανερώνουν άγνοια για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.

Οι θέσεις αυτές της εξωτερικής αμερικανικής πολιτικής μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως πορνικές και αξίες που έχει μια πόρνη. Ο όρος πορνεία δεν αναφέρεται εδώ με τη συμβατική του έννοια, αλλά με την ουσιαστική. Γιατί πορνεία σημαίνει πώρωση του νου.

Σύμφωνα με το Λεξικό της Σούδας, η λέξη πορνεία ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα πωρώ (καθιστώ κάποιον αναίσθητο, ασυνείδητο) και το ουσιαστικό νους. Πόρνος ή πόρνη είναι όποιος πουλάει το σώμα του (ή το σώμα ενός άλλου) για χρήματα, έχοντας πρώτα φράξει, βουλώσει, κάθε αισθητικό κριτήριο, και νεκρώσει το μυαλό και την συνείδησή του για να μην αντιδρούν. Και είναι περισσότερο αυτή η πώρωση του νου που κάνει την πράξη επονείδιστη.

Αυτός ο αμοραλισμός, η πορνεία, η στένωση του νου, η αποβολή κάθε ηθικού κριτηρίου, η πώληση των πάντων με σκοπό το κέρδος, το έγκλημα και η προδοσία χαρακτηρίζουν από την εποχή του Κίσινγκερ μέχρι σήμερα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς στο βιβλίο του «Η Δίκη του Χένρυ Κίσινγκερ» (The Trial of Henry Kissinger), υποστηρίζει ότι αυτός ο σύγχρονος Μέτερνιχ θα έπρεπε να δικαστεί για «εγκλήματα πολέμου» και για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», για την Κυπριακή τραγωδία και άλλες σφαγές. Όχι μόνο δεν δικάστηκε, αλλά αντίθετα του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης. Έτσι τιμά η διεθνής κοινότητα τους σφαγείς των λαών.
ν

Σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Χίτσενς, ο Κίσινγκερ έπρεπε να οδηγηθεί σε δίκη για «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Image: Supplied
ν

Απόσπασμα από το βιβλίο του Κρίστοφερ Χίτσενς, όπου ο Κίσινγκερ περιγράφεται ως σύμβολο της πορνικής αντίληψης της εξουσίας. Image: Supplied
ν

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Το μίσος του Κίσινγκερ στρεφόταν ιδιαίτερα κατά της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Turkish Daily News, ο Κίσινγκερ έκανε το 1994 σε συνάντηση υψηλά ισταμένων προσώπων σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον την εξής δήλωση:

«Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι’ αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».

Σήμερα η δήλωση συτή του Κίσινγκερ εντάσσεται στους αστικούς μύθους, χωρίς όμως να έχει διαψευσθεί. Ο Ντόναλντ Τραμπ, που έχει ως ίνδαλμα τον Κίσινγκερ, μόλις κορεστούν οι αιμοδιψείς επιθυμίες των Τούρκων στην Ανατολή, θα θελήσει να ικανοποιήσει τις ορέξεις τους περί «γαλάζιας πατρίδας» στη Δύση. Θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση, πιθανόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, να συμφωνήσει στη διχοτόμηση της Κύπρου, στη μοιρασιά των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της με τους Τούρκους και στη διχοτόμηση του Αιγαίου.

Διότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο αμερικανικός λαός, αν του αφαιρέσεις το επίχρισμα πολιτισμού, έχουν κάτι από τη βαρβαρότητα και ωμότητα των Τούρκων, κάτι από την αρπακτικότητά τους.
ν

Τουρκικός χάρτης με τη «γαλάζια πατρίδα» του Ερντογάν. Οι Τούρκοι θέλουν το μισό Αιγαίο με τα νησιά του, από τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο, την Κάρπαθο και το Καστελόριζο, καθώς και ολόκληρη την Κύπρο. Και οι Αμερικανοί –μην έχετε αυταπάτες– θα τους τα δώσουν. Image: Supplied
ν

Και η ψοφοδεής ελληνική κυβέρνηση –όποια κι να είναι– όχι μόνο θα δεχτεί τον διαμελισμό της χώρας, αλλά θα πει και «φχαριστώ» από πάνω.

Δεν μας προστατεύει το γεγονός ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί πολύ πριν από το 1974, τόσο ο Κίσινγκερ όσο και ο Ετσεβίτ είχαν αλωνίσει την Ευρώπη και ενημερώσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την επικείμενη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έδωσαν το πράσινο φως. Γι’ αυτούς η Ελλάδα δεν εκπροσωπούσε ‒και δεν εκπροσωπεί‒ τίποτα. Αντίθετα με την Τουρκία είχαν μεγάλα εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα.

Μπορεί να θεωρείτε όσα αναφέρθησαν υπερβολικά και απίθανο ή αδύνατο να συμβούν. Όμως, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε το επιτάσσει η realpolitik του Κίσινγκερ.
ν

ΚΥΠΡΟΣ 1974 – Αθέατος – Ήξεραν τα πάντα | Andreas Tsironis
ν

ν

Turkish invasion of Cyprus | A divided Cyprus | 1974 | ThamesTv
ν

ν

 


Translate this post