Γερμανικό “Όχι” στην κατανομή των μεταναστών (vid)

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

”ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μετανάστες και πρόσφυγες είναι πια ανεπιθύμητοι στη Γερμανία σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο YouGov και δημοσιεύτηκε σήμερα το βράδυ.

Η πλειοψηφία των Γερμανών είναι κατά του σχεδίου Ζεεχόφερ για κατανομή των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα. Image: Supplied

ν

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Γερμανών απορρίπτει το σχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ για υποδοχή από την χώρα του 25% των μεταναστών, οι οποίοι διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο και φθάνουν στα λιμάνια της Ιταλίας, της Μάλτας και της Γαλλίας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό των ΜΜΕ της «RedaktionsNetzwerks Deutschland» και δημοσιεύτηκε απόψε, με το 30% των ερωτηθέντων να απαντά αρνητικά «πλήρως και συνολικά» και το 24% «μάλλον» αρνητικά.

«Μάλλον» θετικά κρίνει την πρόταση, την οποία η Γερμανία σκοπεύει να υποβάλει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 23%, ενώ μόνο το 11% την στηρίζει «πλήρως και συνολικά» ενώ το 12% απαντά «δεν γνωρίζω».

Η πρόταση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών αποτέλεσε τον περασμένο μήνα το αντικείμενο μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Μάλτας, προκειμένου οι τέσσερις χώρες να μοιράζονται όσους μετανάστες διασώζονται στα νερά της κεντρικής Μεσογείου. Το Βερολίνο ήθελε αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει πρότυπο για μια αντίστοιχη συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
ν

ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΡΕΤΑ

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 66% των Γερμανών τάσσεται κατά του ενδεχομένου το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης να απονεμηθεί φέτος στη νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ. Μόνο το 15% εκφράζει αντίθετη άποψη. Η Τούνμπεργκ έχει προταθεί από τρεις Νορβηγούς βουλευτές και η απόφαση για το βραβείο θα ανακοινωθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Όσλο. Η 16χρονη έχει ήδη τιμηθεί με το «εναλλακτικό Νόμπελ», δηλαδή το βραβείο «Right Livelihood», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 93.500 ευρώ.
ν

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Η Γερμανία, που το 2015 δέχτηκε 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ασία για να έχει φτηνά εργατικά χέρια για τις βιομηχανίες της, αναγκάστηκε σύντομα να αλλάξει πολιτική, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούν οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη δυτική κοινωνία.

Παράδειγμα, η ανεξάρτητη πόλη Σάλτσγκιτερ (Salzgitter) στην Κεντρική Γερμανία που το 2018 έκλεισε τις πύλες της σε πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί αυτοί που δέχτηκε δημιούργησαν κρίσιμη μάζα σε σχέση με τον ντόπιο πληθυσμό, ο οποίος δεν υπερβαίνει τους 105.000 κατοίκους.

Πέρα από το ότι οι μουσουλμάνες με τις μαντήλες και τις μπούρκες αποτελούνι ένα αντιαισθητικό θέαμα, οι μετανάστες επέβαλαν στην πόλη το δικό τους πολιτιστικό πρότυπο που δεν συμβαδίζει με τα δυτικά ιδεώδη.

Η πόλη, που κάποτε καλωσόριζε χιλιάδες μετανάστες, έφτασε σε τέτοιο σημείο κορεσμού που έκλεισε την πόρτα στις νέες αφίξεις.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Σάλτσγκιτερ, περισσότερες αφίξεις θα βλάψουν τις υποδομές της πόλης, θα ανατρέψουν τον τρόπο ζωής των κατοίκων και την οικονομία της.

Γι’ αυτό έκλεισε ερμητικά κάθε οδό εισόδου, παρ’ όλο που υπάρχουν οικογένειες οι οποίες χωρίστηκαν από τον πόλεμο στη Συρία και βρίσκονταν σε πρόγραμμα επανένωσης.
ν

German city closes its doors to refugees and migrants | ITV News
ν

ν

 


Translate this post