Άλλες πέντε βάρκες με 191 άτομα έφτασαν στη Συκαμιά της Λέσβου (vid)

Κατηγορία NEWS, Μεταναστευτικό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών με άλλες πέντε βάρκες να φτάνουν στη Λέσβο, σε τρία διαφορετικά σημεία στο βόρειο άκρο του νησιού.

Η ίδια σκηνή καθημερνά: βάρκες γεμάτες μετανάστες καταφθάνουν στη Συκαμιά από την Τουρκία και τα μέλη των ΜΚΟ τρέχουν να τους βοηθήσουν να αποβιβαστούν γρήγορα για να μην συλληφθούν από τις αρχές. Image: Supplied

ν

ΡΑΓΔΑΙΑ είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας. Σήμερα, Πέμπτη, πέντε βάρκες με 191 ανθρώπους έφτασαν στα ελληνικά παράλια ενώ την Τετάρτη καταγράφηκαν περίπου 250 αφίξεις σε Λέσβο, Λέρο και Σάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, σήμερα έφτασαν 3 βάρκες στη Σκάλα Συκαμιάς με 143 μετανάστες και άλλες 2 βάρκες στην περιοχή του Αεροδρομίου με 48 άτομα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δουλέμποροι είχαν συνεννοηθεί για τα σημεία αποβίβασης με τις ΜΚΟ που δρουν στην Ελλάδα, για την γρήγορη παραλαβή των μεταναστών με λεωφορεία ώστε να μην εντοπιστούν από τις αρχές.

Εντυπωσιακή είναι η απουσία των Λιμενικών αρχών, καθώς και οποιουδήποτε άλλου σκάφους για την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών.

Το τελευταίο τριήμερο περισσότερα από 700 άτομα έχουν βγει στις ακτές της Λέσβου.
ν

Μουσουλμάνα με παιδί από αυτούς που έφτασαν χθες στη Λέσβο. Όλοι τους ήταν φορτωμένοι με κοσμήματα και ακριβά κινητά τηλέφωνα. Image: Supplied
ν

Όλα λειτουργούν βάσει σχεδίου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδειάζει σταδιακά τη Μόρια, για να κάνει χώρο στους νέους μετανάστες που έρχονται.

Όλοι αυτοί θα μείνουν εδώ, καθώς η Ευρώπη έχει σφραγίσει τα σύνορά της, δηλαδή τα βόρεια σύνορα της χώρας μας με Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία. Η Ελλάδα λειτουργεί ως αποθήκη ψυχών της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολιτικά της Λέσβου, χθες έλαβε χώρα η τρίτη επιχείρηση μέσα σε μια εβδομάδα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της Μόριας όπου 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Άλλοι 350 αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη. Όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.
ν

ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Newsbeast, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητά καταλύματα και σπίτια για τη φιλοξενία των μεταναστών και απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και κατόχους ακινήτων.

Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχιση του σχεδίου αφελληνισμού της χώρας που έθεσαν σε εφαρμογή οι πρώτες μνημονιακές κυβερνήσεις, συνεχίστηκε πιο οργανωμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επισπεύδεται τώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη σύμφωνη γνώμη όλων σχεδόν των κομμάτων της σημερινής Βουλής.

Το βίντεο του Euronews που ακολουθεί είναι από τις μαζικές αφίξεις στη Λέσβο στις 29 Αυγούστου 2019.
ν

ν

 


Translate this post