Η εγκληματική οργάνωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Δείτε πώς πλούτιζαν ο Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του από τον εκβιασμό επιχειρηματιών, μέσω της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν στήσει στο Μαξίμου.

Η υπόθεση Novartis και ο “Ρασπούτιν” αναπληρωτής υπουργός της Δικαιοσύνης.

Πώς δρούσε η κυβερνητική εγκληματική οργάνωση με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου.

Διεφθαρμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης βοηθούσαν το εγκληματικό δίκτυο Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου στον εκβιασμό επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι το πρόσωπο με το προσωνύμιο “Ρασπούτιν” που φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στους εισαγγελικούς χειρισμούς της υπόθεσης Novartis. Image: Supplied

ν

ΕΝΑΣ ακόμη οχετός σήψης και διαφθοράς υψηλά ιστάμενων προσώπων έσπασε και το δυσώδη νερά του ξεχύθηκαν και πλημμύρισαν τη χώρα, φανερώνοντας το πλέον βρώμικο και αρρωστημένο πρόσωπο της ανώτερης κοινωνίας.

Και είναι η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια που αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις τουλάχιστον από το 1996 και μετά δεν είναι ομάδες πολιτικών, αλλά αδηφάγες συμμορίες εγκληματιών που έχουν βρει τρόπο να διαπράττουν ατιμωρητί κακουργήματα με “νόμιμο” τρόπο.

Η γάγγραινα έχει εξαπλωθεί και στο χώρο της Δικαιοσύνης με δικαστικούς λειτουργούς, εισαγγελείς και μέλη του νομικού κόσμου να συνδράμουν τους εγκληματίες ώστε να έχουν την προστασία του Νόμου!

Στη χώρα μας ο Νόμος δεν έχει ως αποστολή την προστασία των αθώων από τους εγκληματίες, αλλά των ενόχων και των εγκληματιών από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι τόσο περισσότερο μπορείς να διαπράξεις ατιμωρητί κάθε είδους κακούργημα. Όσο για την ίδια τη Δικαιοσύνη, δεν είναι τυφλή, αλλά βλέπει με το ένα μάτι πόσα χρυσία έβαλες στη ζυγαριά της.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο C4I των Ολυμπιακών Αγώνων, την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, τις μίζες από τα εξοπλιστικά της περιόδου Σημίτη, τα παράνομα δάνεια τραπεζών σε εταιρείες-βιτρίνα… Επί ημερών Σημίτη διαπράχθηκαν τουλάχιστον 90 εγκλήματα από τους τότε κρατούντες.

Αργότερα επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή είχαμε το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, το σκάνδαλο της Siemens, τη σκοτεινή υπόθεση της Vodafone με την δολοφονία του Κώστα Τσαλικίδη και πολλές άλλες υποθέσεις που ποτέ δεν οδηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες.
ν

Ο Αρχιερέας της Διαπλοκής Κώστας Σημίτης με τον υπεύθυνο για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών Άκη Τσοχατζόπουλο και δεξιότερα τον υπεύθυνο της ληστείας του Χρηματιστηρίου και όχι μόνο Γιάννο Παπαντωνίου. Image: Supplied
ν

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτή τη χώρα είναι περισσότερα από όσα διαπράχθηκαν μαζί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλοπές δημοσίου, δολοφονίες, ληστείες, απαγωγές, λαθρεμπόριο καυσίμων, παρανομίες κάθε είδους, εμπορία γυναικών (trafficking) από τις πρώην ανατολικές χώρες της Ευρώπης και εξώθησή τους στην πορνεία με τη συμμετοχή στην εκμετάλλευσή τους μεγάλου μέρους του νομικού κόσμου της χώρας, την εμπορία ναρκωτικών και όπλων και τόσα άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
ν

ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ

Για να μην μιλήσουμε για τα εθνικά εγκλήματα που φτάνουν έως την εσχάτη προδοσία. Έχουμε την προδοσία των Ιμίων από τον Κώστα Σημίτη, την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν στους Τούρκους, το Δουβλίνο ΙΙ (μεταναστευτικό) και τη σε βάρος της Ελλάδας συμφωνία Σημίτη-Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη με την παράδοση του μισού Αιγαίου στους Τούρκους.

Από τα μεγαλύτερα εθνικά εγκλήματα που συντελέστηκαν ποτέ ήταν η υποδούλωση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Γερμανούς από τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό έγινε με αλλοίωση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και διόγκωση του δημόσιου χρέους από τον Ανδρέα Γεωργίου, που δρούσε κατ’ εντολή των δανειστών. Τότε υπογράφτηκε το πρώτο μνημόνιο. Για την προδοσία αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου λέγεται ότι πληρώθηκε από τους Γερμανούς άγνωστο ποσό χρημάτων που του δόθηκε μέσω τουρκικών τραπεζών και μετοχών.

Η προδοσία συνεχίστηκε επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με δύο νέα μνημόνια δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022, ενώ εκχώρησε όλη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, ένα κατασκεύασμα των δανειστών (Γερμανών) με την παράλληλη μεταβίβαση σε αυτό αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Το επιστέγασμα ήταν η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Για την τελευταία λέγεται ότι πήρε από τους Γερμανούς και τον Τζορτζ Σόρος 50 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με καταγγελία του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που την έκανε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

Όμως, είναι αρκετά για έναν πρωθυπουργό 50 εκατομμύρια;
ν

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΣΥΡΙΖΑ”

Ως γνωστόν, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε αποκαλέσει τον Κώστα Σημίτη «Αρχιερέα της Διαπλοκής». Το 2016 και μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο πεδίο, ο Καραμανλής εξομολογήθηκε σε φίλο του δημοσιογράφο:

«Ζητώ συγνώμη από τον Σημίτη. Ο “μικρός” ξεπέρασε ακόμη κι αυτόν τον “Αρχιερέα της Διαπλοκής”. Εγινε Πάστορας για να μην πω Αρχιεπίσκοπος…»

Οι Δεξιοί, μετά από τόσα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, είναι χορτάτοι. Το ίδιο και οι περισσότεροι Πασοκτζήδες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους Αριστερούς που μια ζωή ήταν «στην απ’ έξω». Λιμασμένοι, όπως ήταν, όταν κατέλαβαν την εξουσία, έβαλαν στόχο τον πλουτισμό τους με κάθε τρόπο και μέσο.

Έλα όμως που η Ελλάδα είχε ήδη κάποιον άλλον αφέντη που της άρμεγε το γάλα. Οι Γερμανοί, που έχουν υποδουλώσει τη χώρα οικονομικά από το 2010, ασκούν ασφυκτικό έλεγχο για κάθε δεκάρα που βγαίνει ή μπαίνει στα κρατικά ταμεία. Επομένως οι Συριζαίοι δεν μπορούσαν να βάλουν χέρι στο βάζο με το μέλι. Έπρεπε να βρουν άλλο δρόμο να πορευτούν.

Και τον βρήκαν. Πρόκειται για ένα κόλπο από το οποίο ακόμη και η Μαφία έχει να διδαχτεί πολλά.

Το σατανικό κόλπο άρχισε να έρχεται στην επιφάνεια με την υπόθεση της Novartis. Όπως μπορεί να εικάσει κανείς από τα εκατοντάδες δημοσιεύματα, στο Μέγαρο Μαξίμου είχε στηθεί ένας μηχανισμός που αποσπούσε χρήματα από επιφανείς πλην προβληματικούς επιχειρηματίες εκβιάζοντάς τους.
ν

Φλαμπουράρης και Τσίπρας φαίνεται να συνωμοτούν. Image: Supplied
ν

Τα ονόματα που εμπλέκονται είναι, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του Τύπου, εκτός του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αυτό του Αλέκου Φλαμπουράρη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού της Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ή “Ρασπούτιν”, του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή (βλ. Πρώτο Θέμα), της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και του Μανώλη Πετσίτη που από σερβιτόρος προβιβάστηκε, χάρη στον Νίκο Παππά, σε συνομιλητή βουλευτών, υπουργών, στελεχών δημόσιων υπηρεσιών και μεγαλοεπιχειρηματιών.
ν

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Η οικονομική κρίση δεν χτύπησε μόνο τους απλούς πολίτες. Χτύπησε κυρίως τους επιχειρηματίες που λειτουργούσαν τις επιχειρήσεις τους με δάνεια από τράπεζες, τα οποία τώρα δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Εκτός από τις τράπεζες, χρωστούσαν δισεκατομμύρια στην Εφορία, σε δημόσιους οργανισμούς, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε προμηθευτές, στο προσωπικό των επιχειρήσεών τους κτλ.

Μόνο 18 επιχειρηματίες χρωστούν πάνω από 11 δισ. στις τράπεζες, καθώς και τεράστια ποσά στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: 40.000 άτομα χρωστούν στο δημόσιο 90 δισ. ενώ την ίδια στιγμή 3,6 εκατομμύρια πολιτών χρωστούν 3,8 δισ. ευρώ.

Η συμμορία δούλευε πάνω κάτω ως εξής: γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε ο τάδε επιχειρηματίας στο δημόσιο και στις τράπεζες, καθώς και ποια ήταν η κινητή και ακίνητη περιουσία του, σχημάτιζε φάκελο με όλα τα σε βάρος στοιχεία του επιχειρηματία. Ο φάκελος διαβιβαζόταν με “άνωθεν εντολή” (βλ. Τα Νέα, 20 Σεπτεμβρίου 2019), στον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο (ο Ρασπούτιν σύμφωνα με την κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά), ο οποίος άρχιζε να κινεί τα νήματα της Δικαιοσύνης.

Π.χ. στελνόταν μια ανώνυμη επιστολή στους εισαγγελείς, η οποία εφιστούσε την προσοχή τους στον επιχειρηματία, τον οποίο η συμμορία είχε βάλει στο μάτι, γι’ αυτά και γι’ αυτά τα αδικήματα και ύποπτες κινήσεις (π.χ. φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποψία δωροδοκίας δημόσιου λειτουργού και τα παρόμοια).

Σύντομα ο φάκελος με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η συμμορία σε βάρος του υποψήφιου θύματος μετατρεπόταν σε δικογραφία.

Ο επιχειρηματίας ξυπνούσε ένα πρώι και έντρομος μάθαινε ότι ήταν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Τον έζωναν οι χειρότεροι φόβοι. Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετώπιζε, κινδύνευε με κατάσχεση της περιουσίας του ίσως και με φυλάκιση. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές αναζητούσε από κάπου να πιαστεί. Και η «σανίδα σωτηρίας» εμφανιζόταν με μαγικό, θα ’λεγες τρόπο. Οι δικηγόροι του τον πληροφορούσαν ότι υπάρχει ένα άλλο δικηγορικό γραφείο, με προσβάσεις στο χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης, ειδικευμένο σε περιπτώσεις όπως η δική του. Όμως, κόστιζε ακριβά. Το «ακριβά» ήταν το κλειδί της όλης υπόθεσης.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Για να μην πολυλογούμε, το «ειδικό» δικηγορικό γραφείο τον έστελνε στο Μαξίμου, όπου υπήρχαν άνθρωποι της πιάτσας, όπως ο Φλαμπουράρης. Αυτοί κατανοούσαν τον επιχειρηματία και έδειχναν πρόθυμοι να τον βοηθήσουν. Υπήρχε τρόπος να βγει από το αδιέξοδο, όμως ο τρόπος αυτός «κόστιζε ακριβά».

Στο μεταξύ, άρχιζαν να εμφανίζονται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο δημοσιεύματα εναντίον του συγκεκριμένου μεγαλοεπιχειρηματία – κάτι σαν δημόσια διαπόμπευση. Έτσι, η πίεση κλιμακωνόταν. Ο επιχειρηματίας είχε πλέον δύο λύσεις: ή να αυτοκτονήσει ή να υποκύψει στον εκβιασμό. Και συνήθως υπέκυπτε.

Τότε εμφανιζόταν στη σκηνή ο Πετσίτης, οποίος αναλάμβανε να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό από τον επιχειρηματία και να το μεταφέρει με «τροχήλατες βαλίτσες», όπως ανέφερε με κωμικό τρόπο το κατηγορητήριο της Novartis, στο Μέγαρο Μαξίμου.
ν

Ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής και δεξιά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Τώρα ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου. Image: Supplied
ν

Οι εκβιαστές αποσπούσαν χρηματικά ποσά ανάλογα των δυνατοτήτων του θύματος. Για να σταματήσει κάθε δικαστικά δίωξη χρέωναν από 300.000-1.500.000 ευρώ, αλλά η τιμή εκτοξευόταν σε δυσθεώρητα ύψη αν ζητούσε κάποια αποκλειστική χάρη, όπως το να του διαγράψουν με νομοθετική ρύθμιση τα χρήματα που χρωστούσε στο δημόσιο.

Οι εκβιαστές ήταν «τίμιοι». Πράγματι, κάθε δίωξη σταματούσε , εφόσον το θύμα πλήρωνε, ενώ η υπόθεση «πάγωνε» και έμπαινε στο αρχείο. Τα αρνητικά δημοσιεύματα ξαφνικά σταματούσαν, όπως  και κάθε απαίτηση από πλευράς τραπεζών. Ο επιχειρηματίας δεν κινδύνευε πλέον με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς ή να βρεθεί στον Κορυδαλλό.

Ωστόσο, δεν πρέπει να τα ρίξουμε όλα στους κυβερνητικούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας επιχειρηματίας προσέφευγε ο ίδιος στο Μέγαρο Μαξίμου, έτοιμος να πληρώσει όσο-όσο προκειμένου να σωθεί. Ενώ δεν έλειπαν και οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που ζητούσαν τη συνδρομή του Μαξίμου για να ξεφορτωθούν έναν αντίπαλο επιχειρηματία. Τότε η διαπλοκή λειτουργούσε on demand προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτές οι περιπτώσεις, όμως, ήταν λίγες.

Αυτά τουλάχιστον συνάγονται από τα όσα κατέθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (βλ. Καθημερινή, Newpost, Τα Νέα).
ν

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Για να επέλθει κάθαρση, όπως την εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, το έγκλημα πρέπει να τιμωρείται. Διαφορετικά ολόκληρη η πολιτεία κινδυνεύει να προσβληθεί με άγος. Έγκλημα και τιμωρία. Αυτό επιτάσσει η λογική και κάθε έννοια δικαίου. Στην Ελλάδα, όμως, ισχύει αυτό που είχε πει παλιά ο Επίκτητος, δηλαδή «άλλο δίκαιο κι άλλο δικαιοσύνη».
ν

Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πολιτικοί είναι άγιοι, ως εκ τούτου είναι υπεράνω του νόμου. Image: Supplied
ν

Μόνο στην Ελλάδα οι πολιτικοί είναι άγιοι. Δεν κατηγορούνται ούτε διώκονται, όσα εγκλήματα κι αν διαπράξουν. Αυτό διακήρυξε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε αν, με αφορμή τη σκευωρία της Novartis, θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές και όχι στα δικαστήρια», απάντησε σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες, αλλά και ποινικές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έδρασε ως εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου. Σύμφωνα όμως με τον αρχηγό της ΝΔ τα αμαρτήματά του είναι συγχωρητέα.

Αλλά είναι γνωστό ότι «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Στην πράξη αυτό σημαίνει –όπως γίνεται και με τους φόρους– ότι τα εγκλήματα που διέπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τα επωμιστούμε και θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς, αφού δεν αντιδρούμε, αλλά δεχόμαστε παθητικά τα όσα συμβαίνουν.

Στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη το να σε καταψηφίζει ο λαός είναι μεγάλη και επαρκής τιμωρία. Πιθανόν να έχει δίκιο.

Όμως η δήλωσή του αυτή έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο λέει: «1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους.

Αυτή είναι η χαβούζα, ο απόπατος, ο βόθρος και ο βόρβορος της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα.
ν

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Οι πάντες σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αντιληφθούν πως όπου υπάρχει έγκλημα υπάρχει και τιμωρία. Γι’ αυτό οι μεν πολιτικοί θα πρέπει να σταματήσουν να παρανομούν οι δε λειτουργοί της δικαιοσύνης να σταματήσουν να είναι διεφθαρμένοι και όργανα των πολιτικών. Διαφορετικά στη χώρα θα επιπέσει άγος. Και όπως η χώρα πλήρωσε τον προηγούμενο έκλυτο βίο της με τη λιτότητα των μνημονίων και τη δυστυχία ενός ολόκληρου λαού, έτσι και τώρα θα τιμωρηθεί, αυτή τη φορά όχι με λιτότητα, αλλά χάνοντας ενδεχομένως μέρος των εδαφών της.
ν

Ο κάμπος της Novartis στη Βασιλεία της Ελβετίας. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Όσο για την υπόθεση Novartis, την οποία χειρίζονταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Τουλουπάκη, πρόκειται όχι για σκάνδαλο, αλλά για πόλεμο μεταξύ πολυεθνικών.

Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας δύο πράγματα: πρώτον ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός της Ελλάδας, μιας χώρας που έχει απολέσει την εθνική της κυριαρχία, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «υπηρέτης δύο αφεντάδων», των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Ούτε να κατουρήσει, που λέει ο λόγος, δεν μπορεί, δίχως την άδεια της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου.

Δεύτερον, στις μέρες μας ο πόλεμος μεταξύ των κρατών διεξάγεται πλέον στο οικονομικό πεδίο και όχι στο φυσικό με κανόνια, άρματα μάχης και βόμβες. Ωστόσο είναι το ίδιο σκληρός και ανελέητος και έχει τα ίδια θύματα σε κάθε χώρα όπως και αν διεξαγόταν παραδοσιακά με όπλα.

Η ελβετική Novartis AG, με έδρα τη Βασιλεία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φαρμάκων παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε το 1997 από τη συγχώνευση δύο μεγάλων ελβετικών φαρμακευτικών εταιρειών, της Ciba-Geigy AG και της Sandoz AG, αλλά σύμφωνα με τη Britannica, η ιστορία της ανάγεται πίσω στο 1758, ενώ έχει και ένα βραβείο Νομπέλ στο ενεργητικό της.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Τραμπ έχει υποσχεθεί να κάνει την Αμερική great again. Έτσι έχει εξαπολύσει εμπορικό πόλεμο σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία κ.ά.) όπως και στην Κίνα, υποστηρίζοντας τις αμερικανικές πολυεθνικές.

Η Ουάσιγκτον ζήτησε κάποια στιγμή από τον Τσίπρα, όταν ήταν πρωθυπουργός, να διώξει τη Novartis από την Ελλάδα και στη θέση της να μπει μια αμερικανική πολυεθνική. Ότι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» είναι αμερικανικός δάκτυλος, φαίνεται περίτρανα από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία εναντίον της Novartis δόθηκαν στις ελληνικές αρχές από το FBI.

Σύντομα όμως η σκευωρία κατέρρευσε. Ακόμη και οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες, αν και «εκπαιδεύτηκαν» από Αμερικανούς πράκτορες, έπεσαν σε αντιφάσεις και δεν έπεισαν ούτε τους δικαστές που ήταν πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τον Τσίπρα και τα αμερικανικά. Ο ένας μετά τον άλλον οι φάκελοι άρχισαν να μπαίνουν στο αρχείο και η υπόθεση ξεφούσκωσε σαν μπαλόνι. Γιατί αυτό ήταν: αέρας κοπανιστός.

Εδώ βλέπουμε την τσαπατσουλιά με την οποία το FBI έστησε την υπόθεση Novartis. Ίσως επειδή στη συνείδηση των Αμερικανών δεν είναι είμαστε τίποτε περισσότερο από μια τριτοκοσμική χώρα όπως η Ουγκάντα.

Μπορεί η κυβέρνηση να άλλαξε, όμως η εντολή Τραμπ συνεχίζει να είναι εντολή. Novartis esse delendam, η Novartis πρέπει να καταστραφεί. Γι’ αυτό βλέπουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να έχουν μπερδευτεί και να μην ξέρουν τι να κάνουν. Να παρακούσουν τη φωνή του κυρίου τους και να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο ή να συνεχίσουν τις διώξεις; Εναντίον ποιων όμως αυτή τη φορά;

Σύντομα θα μάθουμε. Στις 24 Σεπτεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη και θα πάρει οδηγίες. Όταν επιστρέψει στην Ελλάδα θα ξέρουμε τι εντολές του έδωσε το αφεντικό.
ν

 


Translate this post