Εισβολή κινεζικών αρμάτων στο Χονγκ Κονγκ (vid)

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ/ΑΣΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εικόνες αρμάτων μάχης και θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού την ώρα που εισβάλλουν στο Χονγκ Κονγκ.

Θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού παρατεταγμένα σε δρόμο του Χονγκ Κονγκ τα ξημερώματα της Πέμπτης 29 Αυγούστου 2019. Image: Supplied

ν

ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ καθεστώς της Κίνας προώθησε εντός του ημιαυτόνομου Χονγκ Κονγκ θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, άρματα μάχης και μονάδες στρατού με σκοπό την καταστολή των διαδηλωτών που προασπίζονται τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ έχουν εξεγερθεί για να μην περάσει ο νόμος που ενώ δεν έχουν διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα, θα συλλαμβάνονται και θα εκδίδονται στην Κίνα απλά και μόνο επειδή δεν είναι αρεστά στο κομμουνιστικό καθεστώς.

Η Κίνα, βλέποντας την κατάρρευση του κομμουνισμού στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη, για να μην πάθει τα ίδια, υιοθέτησε τον καπιταλιστικό τρόπο ζωής όσον αφορά την κατανάλωση και την κερδοσκοπία, παραμένει όμως βαθιά ανελεύθερη. Μπορεί οι Κινέζοι συνδυάζοντας κομμουνισμό και καπιταλισμό να πέτυχαν ένα οικονομικό θαύμα, αυτό όμως έγινε σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας.

Το Χονγκ Κονγκ, πρώην βρετανική αποικία, δόθηκε στην Κίνα υπό τον όρο ότι θα διατηρήσει την αυτονομία και τις ελευθερίες του.

Η αυτονομία αφορά το νομικό σύστημα, το νόμισμα, την τελωνειακή πολιτική, τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες, τις διεθνείς αθλητικές ομάδες, τους νόμους μετανάστευσης, ενώ η Κίνα αντιπροσωπεύει το Χονγκ Κονγκ διπλωματικά και στρατιωτικά.

Η Κίνα αποφάσισε να καταπατήσει τη συμφωνία και να επιβάλλει το δικό της ανελεύθερο καθεστώς και στο Χονγκ Κονγκ.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν με μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία. Σαν απάντηση η Κίνα έφερε στρατεύματα στα σύνορα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μπήκαν στο Χονγκ Κονγκ, με σκοπό να καταστείλουν τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται από τον Φεβρουάριο.
ν

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019. Θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού διασχίζουν τα σύνορα και εισβάλλουν στο Χονγκ Κονγκ. (Κινεζικό πρακτορείο Xinhua μέσω AP)
ν

Εκπομπή στην κινεζική τηλεόραση που ελέγχεται από το δικτατορικό καθεστώς έδειξε μια μακρά σειρά θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, αρμάτων μάχης και φορτηγών με στρατεύματα να διασχίζουν τα σύνορα τη νύχτα. Άλλα στρατεύματα αποβιβάστηκαν από ένα πλοίο. Άρματα μάχης έχουν πάρει θέσεις στα λιμάνια του Χονγκ Κονγκ και του Κοουλούν, καθώς και στα σημεία εισόδου στο Χονγκ Κονγκ.
ν

ν

«Έχετε να επιτελέσετε ένα σημαντικό αλλά θαυμάσιο έργο, η ευθύνη είναι μεγάλη και η δουλειά δύσκολη», ανέφερε ένας στρατηγός μιλώντας στις μονάδες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πριν ξεκινήσουν. «Έφτασε η ώρα για να δοκιμαστείτε αληθινά!»
ν

Φορτηγά γεμάτα στρατιώτες περνούν τα σύνορα στον λιμένα Huanggang μεταξύ Κίνας και Χονγκ Κονγκ, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019. (Κινεζικό πρακτορείο Xinhua μέσω AP)
ν

Τους τελευταίους τρεις μήνες οι διαδηλώσεις ήταν έντονες και σφοδρές οι μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να απαιτούν την παραίτηση της Κάρι Λαμ, της εκλεκτής του Πεκίνου που ορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ από εκλογική επιτροπή, της οποίας τα περισσότερα μέλη ελέγχονται από την Κίνα.

Εκτός από αντλίες νερού, δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει σε πολλές περιπτώσεις χρήση των όπλων τους ενάντια στους άοπλους διαδηλωτές, χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.
ν

Η ένταση κλιμακώνεται στο Χονγκ Κονγκ καθώς οι αστυνομικοί κάνουν χρήση των όπλων τους, πυροβολώντας ενάντια στους διαδηλωτές. Πηγή: Fox News
ν

Οι ογκώδεις διαδηλώσεις τις περισσότερες φορές είναι ειρηνικές με τη μορφή καθιστικής διαμαρτυρίας. Η κλιμάκωση της έντασης οφείλεται, όπως έδειξε ένα βίντεο, στο γεγονός ότι Κινέζοι στρατιώτες ντυμένοι πολιτικά έχουν εισβάλλει στην πόλη παριστάνοντας τους διαδηλωτές, με σκοπό να εξωθήσουν την αστυνομία στα άκρα, ώστε να εισβάλλει ο κινεζικός στρατός για να αποκαταστήσει την τάξη.
ν

Hong Kong protests: Wild scenes break out at international airport | news.com.au
ν


ν

 


Translate this post