Χονγκ Κονγκ: Νέα βίαια επεισόδια διαδηλωτών και αστυνομίας (vid)

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μετά την εύθραυστη ειρήνη, νέα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, με τους διαδηλωτές να κραδαίνουν κοντάρια από μπαμπού.

Διαδηλωτές με κοντάρια μπαμπού, συγκρούστηκαν σήμερα Σάββατο με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού. Image: AP. Πηγή: Supplied

ν

ΑΥΤΟ που δεν λείπει από τις διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ είναι η επινοητικότητα των διαδηλωτών. Έτσι, μετά τη χθεσινή ανθρώπινη αλυσίδα, οι διαδηλωτές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους οπλισμένοι με κοντάρια από μπαμπού.

Χθες, χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για τουλάχιστον μια ώρα.

Οι διαδηλωτές στάθηκαν ο ένας πίσω από τον άλλο κατά μήκος τριών οδικών αρτηριών στο νησί Χονγκ Κονγκ όπως επίσης στο Νιου Τερίτορις και τη χερσόνησο Καουλούν. Πολλοί κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου, ενώ άλλοι κουνούσαν τα τηλέφωνά τους και τραγουδούσαν. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η αλυσίδα επεκτεινόταν κατά μήκος ολόκληρης της περιοχής, σε περίπου 45 χλμ.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως «Δώστε μάχη για την Ελευθερία! Στηρίξτε το Χονγκ Κονγκ!».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κινητοποίηση συνέπεσε με την 30η επέτειο από τη «Βαλτική Αλυσίδα», μια ανθρώπινη αλυσίδα 600 χλμ που σχηματίστηκε κατά μήκος της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, οι οποίες επιδίωκαν την ανεξαρτησία τους από τη Σοβιετική Ένωση.
ν

Hong Kong protesters form 30-mile human chain across city | Guardian News
ν


ν

«Πρόκειται για ένα σύμβολο των ανθρώπων που αναζητούν την ελευθερία τους», δήλωσε η Κέι, που συμμετείχε στη διαδήλωση.

«Είναι απλά μια ειρηνική διαδήλωση, όλοι διαδηλώνουν ειρηνικά».

Η Κέι είπε επίσης πως δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τα αιτήματα των διαδηλωτών, καθώς συνεχίζει να «κλείνει τα μάτια της» και να «καλύπτει τα αυτιά της», κι ενώ οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαρκούν ήδη σχεδόν τρεις μήνες.

«Βρίσκομαι εδώ απόψε, διότι έχω ανάγκη να κάνω τη φωνή μου να ακουστεί. Ζητήσαμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο (για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα) εδώ και 2 μήνες και ακόμη δεν το έχουν αποσύρει» είπε ο διαδηλωτής Έρικ Λι.
ν

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019. Αγωνιώντας για το μέλλον τους, αν τεθούν κάτω από το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ξεχύθηκαν για ακόμη μια φορά στους δρόμους. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Οι διαδηλωτές ήταν οπλισμένοι με μεγάλα κοντάρια από μπαμπού. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Τα οποία εκσφενδόνιζαν εναντίον των αστυνομικών. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Αστυνομικοί αντιδρούν με βιαιότητα απέναντι στους πολίτες που εδώ και τρεις μήνες αγωνίζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην ημιαυτόνομη πόλη. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου Καουλούν, που σχεδόν εφάπτεται στην νήσο.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη βιομηχανική συνοικία Κουούν Τονγκ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων τις τελευταίες δέκα μέρες εν μέσω των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που συνεχίζονται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.
ν

Αστυνομικός χτυπά πεσμένη γυναίκα που κρατούσε ομπρέλα στο Καουλούν σήμερα Σάββατο. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Διαδηλωτής με ρόπαλο του μπέιζμπολ αποκρούει αστυνομικό. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Διαδηλωτές δημιουργούν φράγμα με κοντάρια μπαμπού. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Σύλληψη διαδηλωτή στο Καουλούν σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα ‒και όχι η αναστολή του‒ και η παραίτηση της επικεφαλής της περιοχής Κάρι Λαμ.

Ως γνωστόν, η Κίνα έχει κομμουνιστικό καθεστώς, στο οποίο τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι περιορισμένα έως ανύπαρκτα. Όποιος είναι ανεπιθύμητος στο καθεστώς, συλλαμβάνεται και εξαφανίζεται.

Στο Χονγκ Κονγκ ένας λαός αγωνίζεται να διατηρήσει την ελευθερία του.
ν

Aerial footage shows extent of Hong Kong protest – BBC News
ν

ν

 


Translate this post