Η Μέγκαν Μαρκλ σε νέο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο (vid)

Κατηγορία Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Διασημότητες της showbiz, αλλά και του επιστημονικού κόσμου, χαιρέτησαν την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ να αφιερωθεί στη σωτηρία του πλανήτη.

Η Μέγκαν Μαρκλ μετά την ρινοπλαστική που της έκανε ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Dr. Michael Somenek στην Ουάσιγκτον. Η εγχείριση ήταν απαραίτητη για να μπορέσει ο Χάρι να την παρουσιάσει στο Μπάκιγχαμ. Image: Supplied

ν

ΛΙΓΟΙ άνθρωποι έχουν την διάθεση και το σθένος να αναλάβουν έναν παγκόσμιο ηγετικό ρόλο, επωμιζόμενοι τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Ραχήλ Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσσεξ, η οποία ως πρώην ηθοποιός είναι πλήρως εξοικειωμένη με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τέτοιων σημαντικών ρόλων.

Ανταποκρινόμενη στο καθολικό αίτημα σωτηρίας του πλανήτη, η ευαίσθητη πρώην ηθοποιός και νυν ακτιβίστρια, την οποία τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν χαϊδευτικά “Ντούτσες Μπλε” (Duchess  blue = Γαλάζια δούκισσα), ανέλαβε, με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι, να σώσει τη Γη από την ρύπανση και την οικολογική καταστροφή. Η γενναία αυτή απόφαση της Μέγκαν βρήκε πολλούς συμμάχους αλλά και πολλούς επικριτές.

Πολλοί λένε ότι όσοι έσπευσαν να αποκαλέσουν την Γαλάζια δούκισσα Ραχήλ Μέγκαν Μαρκλ, “Ντούτσες Μπλε”, έκαναν ότι δεν πρόσεξαν το ομόηχο της φράσης με μια χυδαία λαϊκή έκφραση, δηλωτική το χρώματος που αποκτά το πέος κατά τη διάρκεια παρατεταμένης και έντονης στύσης.

Η άκομψη και ανάρμοστη αυτή σύνδεση με το ανδρικό μόριο ουδόλως μειώνει το σημαντικό έργο σωτηρίας του πλανήτη που ανέλαβε η “Ντούτσες Μπλε”.

Από πού όμως προήλθε αυτό το παρατσούκλι; Ιστορικοί της αυλής του Μπάκιγχαμ που ερεύνησαν την υπόθεση, εξηγούν ότι στο χαϊδευτικό “Ντούτσες Μπλε” δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Κατά πρώτον, η Μέγκαν, από τη στιγμή που νυμφεύτηκε τον γαλαζοαίματο –αν και κοκκινοτρίχη– πρίγκιπα του βρετανικού θρόνου Χάρι, έγινε δικαιωματικά δούκισσα (Duchess). Κατά δεύτερον, από κοινή θνητή (κοκκινοαίματη) μετατράπηκε σε γαλαζοαίματη (blue blood), απ’ όπου και το προσωνύμιο Duchess  blue με απάλειψη του αιμοβόρου “blood” για λόγους κοσμιότητας και ευφωνίας.
ν

Η Γαλάζια δούκισσα (Duchess blue), από τη νέα παγκόσμια ηγετική θέση της, εργάζεται καθημερινά για τη σωτηρία του πλανήτη και των ζώων. Image: Supplied

ν

“ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ

Αφού εξηγήσαμε την προέλευση του χαϊδευτικού προσωνυμίου, ας επικεντρωθούμε σε αυτό καθαυτό το οικολογικό έργο του πριγκιπικού ζεύγους. Οι δύο νέοι, μπορεί να είναι ευγενείς και γαλαζοαίματοι, μπορεί να ανήκουν στα ανώτατα κλιμάκια της υψηλής κοινωνίας, όμως είναι άνθρωποι συμπονετικοί, κυρίως έναντι των άγριων ζώων, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Twitter η Έλεν ντι Τζένερις.
ν

ν

Οι δύο γαλαζοαίματοι νέοι εκτός από τον σύλλογο προστασίας της άγριας πανίδας, εντάχθηκαν στους “Οικολόγους Πολεμιστές” (Eco-Warriors), επίτιμα μέλη των οποίων είναι η Έλεν ντι Τζένερις με τη σύζυγό της Πόρσια ντε Ρόσι, ο σερ Έλτον Τζον χωρίς τον σύζυγό του και η τραγουδίστρια Πινκ (Αλίσια Μπεθ Μουρ) που ψάχνει να βρει σύζυγο.

Όλοι αυτοί υπερασπίστηκαν την “Ντούτσες Μπλε” όταν δέχτηκε αήθεις επιθέσεις από κοινούς θνητούς που τόλμησαν να την επικρίνουν για την στάση της απέναντι στο περιβάλλον, χαρακτηρίζοντάς την «υποκρίτρια».

Άδικος χαρακτηρισμός, προερχόμενος από τις τάξεις των πληβείων και των ασήμαντων που ζήλεψαν τις πολυτελείς διακοπές του ζεύγους στην Κυανή Ακτή.

Πράγματι, ο σερ Έλτον Τζον, εν όψει του τιτάνιου έργου σωτηρίας του πλανήτη, πρόσφερε στο πριγκιπικό ζεύγος τον πύργο του στη Νότια Γαλλία για ολιγοήμερη ξεκούραση.
ν

Στο Castel Mont-Alban του Έλτον Τζον στη Νίκαια, έχουν καταλύσει κατά καιρούς διασημότητες όπως το ζεύγος Ντέιβιντ και Βικτώρια Μπέκαμ. Image: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Αυθεντικοί πίνακες, όπως ο Μάο Τσε Τουνγκ του Άντι Γουόρχολ, κοσμούν τους τοίχους της βίλλας του Έλτον Τζον. Image: AP. Πηγή: Supplied
ν

Για να μεταβούν με ασφάλεια στο Castel Mont-Alban στην Κυανή Ακτή, ο Έλτον Τζον παραχώρησε στο ζεύγος το προσωπικό του τζετ, ένα Cessna 680 δώδεκα θέσεων, καθότι θα έπαιρναν μαζί και τον γιο τους, τον τριών μηνών Μεσσία του κόσμου Άρτσι. (Και εδώ το όνομα είναι ατυχές, αφού θυμίζει το “Άρτσι μπούρτζι και λουλάς”).

Όπως και να ’χει, οι γαλαζοαίματοι επειδή εργάζονται πιο πολλές ώρες από τους κοινούς θνητούς για την εύτακτη λειτουργία του κόσμου, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ξεκούρασης και διακοπών.

Δυστυχώς όμως ο φθόνος για τους αρχοντογεννημένους είναι μεγάλος και η αντίδραση καραδοκεί. Ο γνωστός για την μικροψυχία του παρουσιαστής της βρετανικής τηλεόρασης Πηρς Μόργκαν, θυμωμένος ίσως επειδή δεν τον πήραν κι αυτόν μαζί τους, βγήκε και κατήγγειλε την “Ντούτσες Μπλε” ότι πήγε διακοπές με ιδιωτικό τζετ!

Πώς έπρεπε, δηλαδή, να πάει η κοπέλα; Με τα πόδια; Ή πάνω σε γαϊδουράκι;
ν

Η Μέγκαν κρατώντας προσεκτικά στην αγκαλιά της τον τριών μηνών Άρτσι, επιβιβάζεται στο ιδιωτικό τζετ για την Κυανή Ακτή. Image: The Mega Agency. Πηγή: Supplied
ν

Ο σερ Έλτον Τζον με το πριγκιπικό ζεύγος στις 14 Ιουλίου. Image: Supplied
ν

Το Cessna 680 Citation Sovereign 12 θέσεων των “Οικολόγων Πολεμιστών” που πρόσφερε ο Έλτον Τζον στο πριγκιπικό ζεύγος για να ταξιδέψει με άνεση και στυλ. Image: The Mega Agency. Πηγή: Supplied
ν

Οι κακοπροαίρετοι βγήκαν αμέσως στα social media και κατηγόρησαν το ζεύγος των «οικολόγων πολεμιστών» ότι κοστίζει πολλά χρήματα στους φορολογούμενους και ότι ρυπαίνει περισσότερο από κάθε άλλον το περιβάλλον.

Κάνοντας μικροπρεπείς υπολογισμούς, ανάξιους του μεγαλείου και του υψηλού κύρους των γαλαζοαίματων, είπαν ότι η μίσθωση ενός Cessna 680 κοστίζει 22.000 ευρώ, με το κάθε μίλι να κοστίζει 10 ευρώ. Επειδή η απόσταση από το Λονδίνο στην Κυανή Ακτή είναι 756 μίλια, η μετάβαση κοστίζει 7.560 ευρώ που μαζί με το ποσό της μίσθωσης φτάνει στα 29.560 ευρώ. Προσθέτοντας και την επιστροφή, το ποσό ανέρχεται στα 59.120 ευρώ.

«Ποιος πλήρωσε το ταξίδι;» αναρωτήθηκε ο Πηρς Μόργκαν. Η βασίλισσα; Ο Έλτον Τζον; Ή μήπως οι φορολογούμενοι;

Και σύγκρινε το ποσό των περίπου 60.000 ευρώ με τα 254 ευρώ που στοιχίζει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής στην Κυανή Ακτή με την EasyJet.

Επέκρινε επίσης το ταξίδι του ζεύγους πάλι με ιδιωτικό τζετ στην Ίμπιθα, όπου Χάρι και Μέγκαν πήγαν για να εορτάσουν τα 38α γενέθλια της “Ντούτσες Μπλε” που ήταν στις 4 Αυγούστου.

Το κόστος αυτού του ταξιδιού υπολογίζεται μεταξύ 55.000 και 110.000 ευρώ (50.000 με 100.000 λίρες), σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Και εδώ ο «χορηγός» είναι άγνωστος.
ν

CO2 ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Όμως τα κακόβουλα δημοσιεύματα δεν σταμάτησαν εδώ. Για να σπιλώσουν τους πρωταγωνιστές του αγώνα σωτηρίας του πλανήτη, είπαν ότι ένα ιδιωτικό τζετ, όπως αυτό με το οποίο η “Ντούτσες Μπλε” και ο σύζυγός της πήγαν από το Λονδίνο στην Ίμπιθα και στην Κυανή Ακτή, εκπέμπει έξι φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά άτομο από μια πτήση αεροπλάνου της γραμμής.

Συγκεκριμένα, σε κάθε πτήση το Cessna αποβάλλει στην ατμόσφαιρα 12,5 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή 25 φορές περισσότερο διοξείδιο απ’ ότι ένα κανονικό αεροπλάνο.

Αν φυτεύαμε σήμερα ένα δέντρο, αυτό θα χρειαζόταν 321 χρόνια για να απορροφήσει επτά τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Είπαν επίσης ότι μέσα σε 11 μέρες, το πριγκιπικό ζεύγος χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του τέσσερα ιδιωτικά τζετ.

Και οι επικριτές του ζεύγους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η “Ντούτσες Μπλε” είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, περισσότερο από κάθε άλλον άνθρωπο στον πλανήτη.

Μάλιστα, ένας χρήστης έγραψε στο Twitter:

«Είναι αστείο να χρησιμοποιούν (οι γαλαζοαίματοι) τα αεροπλάνα με τη συχνότητα που χρησιμοποιούμε εμείς τα αυτοκίνητα και μετά να μας κάνουν μαθήματα για την κλιματική αλλαγή».
ν

ν

«Τι ζευγάρι υποκριτών», έγραψε μια άλλη χρήστης.
ν

ν

Το δημόσιο μπούλινγκ που υπέστη το πριγκιπικό ζεύγος κατήγγειλαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Έλεν ντι Τζένερις, ο σερ Έλτον Τζο και η τραγουδίστρια Πινκ.

Ωστόσο, ήταν ο Dr Doug Parr, ο επικεφαλής επιστήμονας της Greenpeace, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Όπως είπε, οι μετακινήσεις των ευγενών και των υψηλών προσώπων εκπέμπουν ασήμαντους έως μηδενικούς ρύπους σε σύγκριση με τη ρύπανση που προκαλούν οι φτωχοί.

Και έφερε ως παράδειγμα τους χωρικούς της Κένυας, οι οποίοι χρησιμοποιούν ξύλα και κάρβουνο για να μαγειρέψουν. Με αυτή την μη οικολογική συμπεριφορά τους, 96.000 Κενυάτες επιβαρύνουν ετησίως την ατμόσφαιρα με 17.970 τόνους CO2. Και αυτό όχι για κάτι σημαντικό· απλώς για να φάνε. Παρόμοια, οι κάτοικοι της Ινδονησίας την επιβαρύνουν με 708.300 τόνους. Μπροστά σε αυτά τα τερατώδη ποσά, είναι αστείο να μιλάμε για τους 12,5 τόνους διοξειδίου του άνθρακα των ισχυρών και των πλουσίων.

«Οι φτωχοί θα μας καταστρέψουν», επισήμανε ο Dr Doug Parr.

Το πόσο πλατιά οικολογική συνείδηση έχουν οι δύο γαλαζοαίματοι, φαίνεται άλλωστε από αυτό που είπε ο Χάρι στη Μέγκαν, όταν της ζήτησε να μην κάνουν πάνω από δύο παιδιά, για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον, καθώς κάθε άνθρωπος, εκτός της άλλης ρύπανσης που προκαλεί, παράγει 1 κιλό διοξειδίου του άνθρακα τη μέρα.

Και η ακτιβίστρια σύντροφός του συμφώνησε.

Είδες η “Ντούτσες Μπλε”;
ν

Harry and Meghan under fire for private jet use | CBS News
v

v

 


Translate this post